2024.szeptember.27. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

IFJÚSÁG

2 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/97565"><img class="image image-preview" src="/files/images/ifjus.preview.jpg" border="0" width="479" height="690" /></a></span>A nagy szépség Oscar-díjas rendezője, Paolo Sorrentino legújabb filmje, az Ifjúság - 2015-ben a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában és a Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál közönségprogramjában szerepelt - december 24-étől a Mozinet forgalmazásában kerül hazai bemutatásra. <p> 

ifjus.previewA nagy szépség Oscar-díjas rendezője, Paolo Sorrentino legújabb filmje, az Ifjúság – 2015-ben a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában és a Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál közönségprogramjában szerepelt – december 24-étől a Mozinet forgalmazásában kerül hazai bemutatásra.

 

ifjus.previewA nagy szépség Oscar-díjas rendezője, Paolo Sorrentino legújabb filmje, az Ifjúság – 2015-ben a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában és a Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál közönségprogramjában szerepelt – december 24-étől a Mozinet forgalmazásában kerül hazai bemutatásra.

 

Paolo Sorrentino a Rómába kalauzoló, Oscar-díjas A nagy szépség után ismét Fellinit idéző, lenyűgöző filmmel jelentkezik. Ezúttal egy svájci Alpok-beli luxusszálloda szolgáltatja a díszletet, itt pihen a már nyugdíjba vonult, világhírű zeneszerző és karmester, Fred (a kétszeres Oscar-díjas Sir Michael Caine) és legjobb barátja, a filmrendező Mick (Harvey Keitel). Fred kíváncsisággal szemléli a hotel többi vendégét, lánya (az Oscar-díjas Rachel Weisz) problémáit, valamint a fiatal és ambiciózus írókat, akikkel Mick együtt dolgozik egy forgatókönyvön. Saját zenei karrierjét lezártnak tekinti, ám a legmagasabb szinten szeretnék, hogy még egyszer vezényeljen: magától II. Erzsébet brit királynőtől kap meghívót, hogy lépjen fel Philip herceg születésnapján. A meghívást rögtön elutasítja, de a királyi család állhatatosnak bizonyul.

 

Sorrentino újra gyönyörű tájakon foglalkozik az élet mindenkit érintő nagy kérdéseivel. A megigéző képekben gazdag mozi a rendezőóriás eddigi legnagyszabásúbb, angol nyelven forgatott alkotása, amelyben olyan sztárok remekelnek, mint Michael Caine, Harvey Keitel, Rachel Weisz, Paul Dano és Jane Fonda.

 

IFJÚSÁG (12) színes, olasz-francia-svájci-angol film

Fényképezte: Luca Bigazzi

Producer: Carlotta Calori, Francesca Cima, Nicola Giuliano

Zene: David Lang

Vágó: Cristiano Travaglioli

Főszereplők: Michael Caine, Harvey Keitel, Rachel Weisz, Paul Dano, Jane Fonda

Rendezte, forgatókönyv: Paolo Sorrentino

 

Országos bemutató: 2015. december 24.

Magyarországon forgalmazza a Mozinet

Korhatár: 12 éven aluliak számára nem ajánlott.

 

https://www.youtube.com/watch?v=sZ5F6S1pKsQ&feature=youtu.be

http://www.mozinet.hu

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.