2024.július.19. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Frivol történet

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/98093"><img class="image image-preview" src="/files/images/rippl2.jpg" border="0" alt="Rippl-Rónai József: Lazarine és Anella" title="Rippl-Rónai József: Lazarine és Anella" width="472" height="320" /></a><span style="width: 470px" class="caption"><strong>Rippl-Rónai József: Lazarine és Anella</strong></span></span>Tavaly júniusban történt. A frissen érettségizett lány a sétatéren nézegette a kisgyerekeket. Egyszer csak odalépett hozzá egy jól öltözött, ápolt, negyvenes férfi.

rippl-rónai józsef: lazarine és anellaRippl-Rónai József: Lazarine és AnellaTavaly júniusban történt. A frissen érettségizett lány a sétatéren nézegette a kisgyerekeket. Egyszer csak odalépett hozzá egy jól öltözött, ápolt, negyvenes férfi.

rippl-rónai józsef: lazarine és anellaRippl-Rónai József: Lazarine és AnellaTavaly júniusban történt. A frissen érettségizett lány a sétatéren nézegette a kisgyerekeket. Egyszer csak odalépett hozzá egy jól öltözött, ápolt, negyvenes férfi.

–  Jó napot kisasszony, ne haragudjon, hogy megszólítom. A Hazafias Balettintézet rektora vagyok. Tud táncolni?

–  Hát…..eddig csak diszkóban táncoltam.

–  Annyi baj legyen! Nos, arról volna szó, hogy rám bízták a Deform Táncegyüttes megszervezését. Három hónapos világ körüli útra megyünk. A harminctagú tánckarban néhány hely még kiadó. Éppen ilyen csinos, fiatal, nyúlánk lányt keresünk, mint kegyed. A táncokat tanárnőnk három nap alatt megtanítja. Volna kedve hozzá?

–  Őszintén szólva nem.

–  A havi fizetés háromezer euró. Utunk első állomása Tokió. Az utazás költségei, repülőgép, autóbusz, a teljes ellátás, négycsillagos szállodák, természetesen az együttest terhelik. A méretére készített húsz kosztümöt, cipőket a turné után megtarthatja magának. Nos?

–  Volna kedvem hozzá, rektor úr.

–  Na, akkor bemegyünk ide a Szivárvány Hotelbe, méretet kell vennem az alakjáról a ruhák, cipők elkészítéséhez.

                                                                  *

–  Vetkőzzön le. Csak bátran, a Hazafias Balettintézet első embere előtt nem kell szégyenkeznie. Jól néznék ki, ha a hozzánk járó háromszáz lány szégyenlős volna. Majd elfordulok………csípő, derék, mell……. Kisasszony, én még ilyen gyönyörű alakot nem láttam. Valami történt velem. Beleszerettem magába. Higgye el, ilyet még soha nem éreztem, pedig a legszebb férfikorban vagyok. Nem indult soha szépségversenyen?

–  Sajnos nem, rektor úr.

–  Nézze, őszinte leszek. Ha engedékenyebb lenne, viszonozni tudná az érzelmeimet, az első sorban táncolhatna. Ez további ezer eurót jelentene havonta. Felkerülhetne külföldi magazinok címlapjára. De nem is ez a lényeg. Imádom magát. Imádlak!

                                                                 *

–  Csodálatos voltál kislány. Öltözz fel gyorsan, megfázol. Írd fel az email-címedet, telefonszámodat, holnap délelőtt hívlak, megbeszéljük mikor kezded a próbákat. Most rohanom kell a rektori konferenciára. Imádlak! Sok szerencsét!

–  Viszontlátása rektor úr. De nagyon kérem, feltétlen hívjon fel. Ugyanis épp egy éve ugyanígy kezdődött a Mozgóképrajzoló Akadémia dékánjával. Megígérte, hogy színésznő leszek, de azóta nem jelentkezett. Most mit szól hozzá, ilyen emberek vannak?

Láng Róbert 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.