2024.július.22. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Érettségi találkozó

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p> <span class="inline inline-left"><a href="/node/98834"><img class="image image-preview" src="/files/images/IMG_1308-cimer.jpg" border="0" width="135" height="140" /></a></span> Huszonötéves érettségi találkozóra gyűltek össze a Túró Rudi Élelmiszeripari Szakközépiskola negyedik osztályának egykori diákjai. Csak úgy visszhangzott az ötcsillagos szálloda különterme a sirámoktól, panaszoktól.

 img 1308 cimer Huszonötéves érettségi találkozóra gyűltek össze a Túró Rudi Élelmiszeripari Szakközépiskola negyedik osztályának egykori diákjai. Csak úgy visszhangzott az ötcsillagos szálloda különterme a sirámoktól, panaszoktól.

 img 1308 cimer Huszonötéves érettségi találkozóra gyűltek össze a Túró Rudi Élelmiszeripari Szakközépiskola negyedik osztályának egykori diákjai. Csak úgy visszhangzott az ötcsillagos szálloda különterme a sirámoktól, panaszoktól.

   A pénzügyi szabályozó rendszer bizonytalansága és a behajthatatlan követelések miatt a szakmánk ellehetetlenedik, szólt Dugó, az osztály mókamestere. Aki másodikban behozott egy vadászgörényt és azzal ijesztette halálra az osztályfőnöknőt. Egy szállodaláncnak szállítok esküvői tortát, édességeket, süteményeket, pékárut. Csak a múlt hónapban negyven millió forinttal növekedett a tartozásuk.

   Smafu sunyított. A szállodaláncnak ő volt a fő részvényese. Idegesen igazgatta gyémánt mandzsettagombjait. Képzeljétek, nyáron feltörték a tihanyi villámat és húszmillió forint értékű ékszert lovasítottak meg. Még szerencse, hogy a biztosító nagyjából megtérítette a kárt, de borzalmas volt, amikor rájöttünk, hogy idegenek jártak az otthonunkban. Csak az vigasztalt, hogy a nagyobb értékű darabokat kölcsön adtam az Iparművészeti Múzeumnak a „Válságjelenségek az ékszeriparban" című kiállítás anyagához.

   Küszöbön az összeomlás, vette át a szót Nudli, aki annak idején az iskola legrosszabb tanulója volt. Egy farsangi bulin az iskolakerülők királyának választották egyhangúlag. Még tornából is megbukott, pedig abból fel volt mentve. Én is megéreztem a recessziót. Vettem egy új Hondát, svájci frank törlesztéssel, alig bírtam kifizetni a háromszoros törlesztő részletet.

   Borzalmas dolog történt velem, sápítozott Csini, a még mindig bomba formában lévő egykori osztályszépe. A Torquest Befektetési Alaptól vettem negyven millióért Tuti Kötvényt. Tíz százalékos évi kamatot garantáltak plusz húségjutalom. Tíz hónap múlva csődbe mentek. Harminc millát visszakaptam ugyan az államtól, de a tíz már örökre eltűnt. Igaz, a rendőrség bravúros nyomozással három nap alatt elfogta a sikkasztót, de azt nem tudták kideríteni, kinek utalták át a száznegyven milliárdot.

   Hiába igyekszik az ember, méltatlankodott Svihák. Cégem gabona exporttal foglalkozik. Megyeget, úgy-ahogy. Decemberben elromlott lakásunk padlófűtése és százötven négyzetméter márványt kellett feltörni a javításhoz. De spongyát rá. Sose halunk meg! Pincér! Hozzon még öt üveg Dom Pérignont!

   Így folyt a társalgás egyre élénkebben. Vacsora után durrogtak a pezsgősüvegek, mindenki mondta magáét. Csak Rendes Rómeó és Szelíd Júlia hallgattak mosolyogva. Ők voltak az osztály szerelmespárja, a találkozó egybeesett húszéves házassági évfordulójukkal. Magyar-történelem szakos tanárok lettek, Júlia a középkor kódexirodalmából, Rómeó a török jövevényszavakból doktorált. Szeretettel nevelték három gyereküket a családi adórendszernek köszönhetően havi nettó háromszázezerből. Plusz családi pótlék.

Láng Róbert

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.