2024.augusztus.07. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A MEWA saját fejlesztésű környezetbarát ipari mosási eljárása

2 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/98886"><img class="image image-preview" src="/files/images/kaszkád.preview.jpg" border="0" alt="MEWA a kaszkádtechnikával csökkenti a frissvíz-felhasználást" title="MEWA a kaszkádtechnikával csökkenti a frissvíz-felhasználást" width="471" height="354" /></a><span style="width: 638px" class="caption"><strong>MEWA a kaszkádtechnikával csökkenti a frissvíz-felhasználást</strong></span></span>Elsőre elképzelhetetlennek tűnik, hogy egy vállalat csupán hővisszanyerés révén évente hétmillió liter fűtőolajat tud megtakarítani. <p> 

mewa a kaszkádtechnikával csökkenti a frissvíz-felhasználástMEWA a kaszkádtechnikával csökkenti a frissvíz-felhasználástElsőre elképzelhetetlennek tűnik, hogy egy vállalat csupán hővisszanyerés révén évente hétmillió liter fűtőolajat tud megtakarítani.

 

mewa a kaszkádtechnikával csökkenti a frissvíz-felhasználástMEWA a kaszkádtechnikával csökkenti a frissvíz-felhasználástElsőre elképzelhetetlennek tűnik, hogy egy vállalat csupán hővisszanyerés révén évente hétmillió liter fűtőolajat tud megtakarítani.

 

A MEWA speciális mosó- és öblítővíz-újrahasznosítási rendszerét, a kaszkádtechnikát alkalmazó mosási technológiája éppen ezt teszi lehetővé, és ezzel komoly mértékben tehermentesíti környezetünket.

 

A környezetvédelem és a természeti erőforrások megóvása a MEWA számára magától értetődő feladat. A teljes körű törlőkendő-szolgáltatásról közismert német vállalat saját környezetvédelmi eljárásokat fejlesztett ki. A kaszkádtechnika filterezi a még felhasználható mosóvizet az utolsó öblítési folyamatokból: a hagyományos eljárással szemben a MEWA így ötven százalékkal több vizet takarít meg, mivel az utolsó öblítések még hasznosítható vizét szűrés és előkezelés után további mosási fázisokhoz használják fel.

 

Ezen túl az energiaszükségletet részben a kimosott szennyezőanyagokból fedezik.

„Már az előkészítés során is rengeteg értékes nyersanyagot takarítunk meg, a kimosott szennyeződések termikus felhasználásával pedig fedezni tudjuk a textíliák mosási és szárítási folyamataihoz szükséges energia nyolcvan százalékát" – mondja Horváth László, a MEWA Magyarország Kft. cégvezetője.

 

Ezek az újítások újra és újra meghatározzák az ágazat trendjeit.

Ezt bizonyítja az a tény is, hogy a MEWA a textilmenedzsment ágazatban 1997-ben elsőként nyerte el a nemzetközileg érvényes ISO 14001-es környezetirányítási tanúsítványt.

 

https://twitter.com/MEWA_HU

https://www.youtube.com/watch?v=VCveL-D72uk

www.mewa.hu

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.