2024.augusztus.07. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Ki lát a jövőbe?

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/99206"><img class="image image-preview" src="/files/images/braid_art.jpg" border="0" width="253" height="207" /></a></span>Természetesen senki. Azért megpróbálok egy epizódot felidézni a távoli jövőből. Gábriel arkangyalról lenne szó. Ő aztán tényleg a jövőbe látott. Például megjósolta Keresztelő Szent János születését és azt is, hogy nagy tetteket fog végrehajtani. De Jézus születését is előre látta és jövendő hivatását is elmondta.

braid artTermészetesen senki. Azért megpróbálok egy epizódot felidézni a távoli jövőből. Gábriel arkangyalról lenne szó. Ő aztán tényleg a jövőbe látott. Például megjósolta Keresztelő Szent János születését és azt is, hogy nagy tetteket fog végrehajtani. De Jézus születését is előre látta és jövendő hivatását is elmondta.

braid artTermészetesen senki. Azért megpróbálok egy epizódot felidézni a távoli jövőből. Gábriel arkangyalról lenne szó. Ő aztán tényleg a jövőbe látott. Például megjósolta Keresztelő Szent János születését és azt is, hogy nagy tetteket fog végrehajtani. De Jézus születését is előre látta és jövendő hivatását is elmondta.

   Egy szó, mint száz, a távoli jövőben Gábriel megbízást fog adni egy papnak, Zakariásnak, hogy szálljon alá a magasból és számoljon be, hogyan élnek az emberek a Földön. Amikor a küldött fél év múlva visszatér, szomorú arcot vág.

–   Mi történt Zakariás fiam?

–   Hát, hogy mondjam, az emberiség fejlődött valamicskét, kunyhók helyett komfortos házakban laknak és van elegendő élelmiszer minden emberfia számára. De ne haragudj, a többit nagyon kínos elmondanom, nem is tudom, hogy kezdjek hozzá.

–   Kezdj hozzá bátran.

–   Szóval az emberek új Istent választottak maguknak.

–   Ez biztos? Meg is esküdnél rá?

–   Igen. Behatóan tanulmányoztam a történéseket hat teljes hónapon át.

–  És ki ez az Isten és hogy hívják?

–  Az ő neve Okos Telefon.

–   Okos Telefon? Micsoda zagyvaságokat beszélsz?

–   Már pedig ez így van! Eleinte nem akartam hinni a szememnek, de meg kellett győződnöm róla, hogy az emberiség, vagyis mind a tizennégy milliárd földlakó egyetlen eszméje, legmagasabb ideálja, lelki szükséglete, amiért mindenét hajlandó lenne feláldozni, az Okos Telefon.

–   Beszélj, Zakariás! Tulajdonképpen ki ez az Okos Telefon?

–   Nem ki, hanem mi. Magam sem értem, ez egy húsz centi hosszú, tíz centi széle és egy centi magas kütyü. A világban sokféle hír, hirdetés, film, plakát, folyóirat van, ezekben sokfélét beszélnek sok mindenről. De legtöbb, szinte százszázalékos az Okos Telefont dicséri. Még a felhőkarcolók csúcsain lobogó zászlók is ezt a kütyüt mintázzák.

–   És régóta hódol az emberiség az új Istennek?

–   Nem. Száz évvel ezelőtt egy feltaláló olyan készüléket szerkesztett, amelyet nem csak a hagyományos módon lehet használni. Ha egy ember két kézzel megfog és előre tart egy ilyet, akkor kétszáz kilométer óránkénti sebességgel repülni is tud tíz méter magasban. De már húsz méterest is lehet kapni, csak még nagyon drága.

–   Jól van, Zakariás, soha többé ne szállj le közéjük. Nem vagyunk kíváncsiak az új Istenre.

–   Nem tehetem Gábriel. Megmondom őszintén, szerződést kötöttem egy Macrosoft nevű világcéggel, amelyik évente egymilliárd Okos Telefont gyárt. A Hong-Kong-i fiókjában fogok dolgozni, az Okos Telefont népszerűsíteni, horribilis fizetésért.

Láng Róbert

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.