2024.augusztus.07. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A világgyőztes malamut

4 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/99417"><img class="image image-preview" src="/files/images/Malamut.preview.jpg" border="0" width="486" height="486" /></a></span>Németországban történt. Egy nap a világhírű hamburgi állatkertben dolgozó kynológus doktor idézést kapott a kikötői Hauptpolizeitől. El nem tudta képzelni, miben lehetne segítségére a rendőrségnek, de az ügyeletes tiszt megköszönte, hogy eljött és elmagyarázta.

malamut.previewNémetországban történt. Egy nap a világhírű hamburgi állatkertben dolgozó kynológus doktor idézést kapott a kikötői Hauptpolizeitől. El nem tudta képzelni, miben lehetne segítségére a rendőrségnek, de az ügyeletes tiszt megköszönte, hogy eljött és elmagyarázta.

malamut.previewNémetországban történt. Egy nap a világhírű hamburgi állatkertben dolgozó kynológus doktor idézést kapott a kikötői Hauptpolizeitől. El nem tudta képzelni, miben lehetne segítségére a rendőrségnek, de az ügyeletes tiszt megköszönte, hogy eljött és elmagyarázta.

–  Egy neves kutyatenyésztőtől ellopták a világgyőztes malamutját a párjával együtt. Mielőtt hozzákezdenénk a nyomozáshoz, néhány felvilágosításra lenne szükségünk. Miért lop valaki kutyát?

–  Tudja őrnagy úr, nem egy közönséges kutyáról van szó. Ismerem a tenyésztőt. Az alaszkai malamut nagy testű, legalább negyven kilogrammos jószág.

–  Hogy is néz ki?

–  Ránézésre hasonlít a német juhászkutyához, de vastag, öt centméter hosszú szőrzetű. Nagyon erős, izmos, fényes, világosszürke bundájú, jellegzetesen ferde metszésű szemei vannak. Régebben szánhúzásra használták az eszkimók.

–Mennyit érhet egy ilyen kutyapár?

–  A világgyőztes tenyészállat ötvenezer eurót is megér. De nem logikus, miért lopta el valaki. A Szultánt és a Szultánát minden tenyésztő ismeri, azonosító chips van bennük, tudják ki a gazdája. Nem beszélve arról, hogy törzskönyv és oltási bizonyítvány nélkül csupán a valódi érték töredékéért lehetne eladni.

–  És ezek az erős  kutyák hagyták csak úgy ellopni magukat?

–  Elképzelhető. A malamut hihetetlenül erős, ollós harapású fogazatával könnyedén elbánna tolvajával, de barátságos természetű, intelligenciája és tájékozódó képessége révén felméri helyzetét és alkalmazkodik az új körülményekhez. Különösen, ha gyerek is van a közelében. A malamut, ahogy mi mondjuk, nem egyetlen ember kutyája, szívesen engedelmeskedik másoknak, ha nem érzi magát veszélyben. Mindezekkel együtt sem tudom elképzelni, hogy történhetett a bűncselekmény.

–  Hát akkor mégis, miért lophatták el?

–  A tolvaj valószínűleg profi, aki hajón akarja a tengerentúlra csempészni a kutyákat és ez a kikötőnk óriási forgalmát tekintve nem is látszik nehéznek

–  Köszönöm doktor úr, így már könnyebben nekilátunk a nyomozásnak.

–  Sok szerencsét hozzá! Kérem értesítsenek, ha megtalálják őket.

–  Ezt megígérem és még egyszer köszönjük.

Három nap múlva hirdetés jelent meg a Hamburgban kiadott Die Zeit, Der Spiegel és az Abendblatt újságokban. „Felhívjuk a kutyatulajdonosok figyelmét egy veszedelmes állatbetegségre. A Távol-Keletről behurcolt vírus szívizomgyulladást okoz, kizárólag az alaszkai malamutokat támadja meg és néhány hét alatt végez az állattal. Szerencsére a betegségre van megoldás, a Greiner-Klingenstein vakcina, amely tökéletes ellenszere a súlyos és fertőző betegségnek, prevencióként is alkalmazható. A szer kizárólag a Kottwitz Strasse 1. szám alatti Engel-patikában kapható."

Két rendőr el is foglalta őrhelyét. Másnap benyitott az üzletbe egy férfi, aki két adag Greiner-Klingenstein vakcinát kért. Egy perc múlva bilincs kattant a kezén. Az úr üvöltve tiltakozott.

–  Hát mit képzelnek maguk? Én vakcinát venni jöttem ide!

–  Pontosan tudjuk, miért jött ide. Sajnálattal közlöm, hogy ez a vakcina nem létezik. Viszont maga lopta el a világgyőztes malamutot és párját. Figyelmeztetem, joga van hallgatni, de amit mond, azt felhasználhatjuk ön ellen. És most irány a kapitányság!

A kihallgatás során kiderült, hogy a tolvaj a kertben kábította el a kutyákat éterrel. Tisztában volt az állatok értékével és már meg is állapodott az orgazdával, aki egy Távol-Keleti országba szállította volna. A kutyák boldogan üdvözölték gazdájukat. Csak egy dühös járókelő írt be másnap a Die Weltnek. „Most már torkig vagyunk a rendőrségi túlkapásoknak. Tegnap az Engel-patikában gyógyszert kért egy férfi és két rendőr elhurcolta. Tiltakozom!"

Láng Róbert

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.