2024.augusztus.07. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Tanfolyamok

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/99441"><img class="image image-preview" src="/files/images/index_678.jpg" border="0" width="224" height="195" /></a></span>Közismert tény, hogy a tanfolyamoknak bizonyos esetekben varázserejük van. Itt van például a kábítószerrel való visszaélés bűncselekménye. Ha az elkövető vállalja a tanfolyamon való részvételt, akkor nem büntethető. Végtére is a drogfogyasztás, mint örömforrás és probléma megoldás szinte egyidős az emberiséggel.

Közismert tény, hogy a tanfolyamoknak bizonyos esetekben varázserejük van. Itt van például a kábítószerrel való visszaélés bűncselekménye. Ha az elkövető vállalja a tanfolyamon való részvételt, akkor nem büntethető. Végtére is a drogfogyasztás, mint örömforrás és probléma megoldás szinte egyidős az emberiséggel.

Közismert tény, hogy a tanfolyamoknak bizonyos esetekben varázserejük van. Itt van például a kábítószerrel való visszaélés bűncselekménye. Ha az elkövető vállalja a tanfolyamon való részvételt, akkor nem büntethető. Végtére is a drogfogyasztás, mint örömforrás és probléma megoldás szinte egyidős az emberiséggel.

   Ez a jogi aktus remélhetőleg olyan eredményesnek bizonyul, hogy rövidesen a dílerek, vadkender tenyésztők, drogtablettákat gyártók, importőrök munka nélkül fognak lézengeni. Közülük többen kitanulják a karosszéria lakatos, cukrász, festő-mázoló szakmákat és a munkaerő közvetítő cégeknél fognak kilincselni állásért.

   Sejthető, hogy a kábítószer fogyasztás is megszűnik, de legalábbis minimálisra csökken.

   A sikeres tanfolyamoktól fellelkesülve kidolgoztam néhány javaslatot. Elsősorban a lopásokra gondolok. Ha az elkövető vállalja a négyhetes kurzus elvégzését, mentesülhetne a börtöntől. A tanfolyam tárgyai a következők.

1)  Betörőszerszámok készítése, átalakítása.

2) Besurranás, figyelem elterelés, rablás.

3) Az eltulajdonított tárgyak értékesítése, a türelmi idő, sikeres tárgyalás orgazdákkal.                               

4) A BTK idevonatkozó részei. 5) Optimális viselkedés elfogáskor, előzetesben, börtönben.

   A sikkasztás is ide tartozna. Ha a sikkasztó vállalja a hathetes szimpóziumon való részvételt, nem kerülne sittre. Ötszáz millió forinton felül posztgraduális képzés és záróvizsga lenne kötelező. A tárgyakat elkötelezett szakértők, volt sikkasztók tarthatnák a következők szerint.

1) A pénz története az ókortól mindennapjainkig.     

2) Egyszeri és folyamatos sikkasztás, pilótajáték.

3) A pénzmosás elmélete és gyakorlata. 

4) Bizonylatok gyártása, számlahamisítás, ellenőrök megvesztegetése.   

5) Erkölcstan.

   A bankrablás már komolyabb ügy. Fegyház helyett javasolnám a három hónapos felsőfokú tanfolyam elvégzését. esetleg erről oklevelet is kapnának az elkövetők. Témák a következők.

1) Felderítés, riasztó rendszerek, időzáras széfek, belső és külső kamerák.

2) Fegyvernek látszó tárgyak, valódi fegyverek.

3) A kockázatok mérlegelése valószínűségszámítási módszerrel.

4) Bankautomaták fajtái.

5) Menekülés gyalog, motorkerékpárral és gépkocsin.

   Még további ötleteim is lennének, de abba kell hagynom az írást. Elfogyott a gyógyszerem és fel kell keresnem sürgősen az ideggyógyászati ambulanciát.

 

Láng Róbert

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.