2024.augusztus.07. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Ünnepel a Hotel Lycium

5 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/99484"><img class="image image-preview" src="/files/images/lycium.preview.jpg" border="0" width="480" height="303" /></a></span>10 éves a Kölcsey Központ (lásd: <a href="http://euroastra.hu/node/99329">http://euroastra.hu/node/99329</a>) és a Hotel Lycium**** Kelet-Magyarország kulturális és rendezvényközpontja és első üzleti szállodája. Magyarország egyik legnagyobb konferencia- és rendezvényközpontjának jótékony hatása - különösen a MICE szegmensben - természetesen megmutatkozott Kelet-Magyarország első üzleti szállodájának, a négycsillagos Hotel Lyciumnak forgalmában is. </p> <p> 

lycium.preview10 éves a Kölcsey Központ (lásd: http://euroastra.hu/node/99329) és a Hotel Lycium**** Kelet-Magyarország kulturális és rendezvényközpontja és első üzleti szállodája. Magyarország egyik legnagyobb konferencia- és rendezvényközpontjának jótékony hatása – különösen a MICE szegmensben – természetesen megmutatkozott Kelet-Magyarország első üzleti szállodájának, a négycsillagos Hotel Lyciumnak forgalmában is.

 

lycium.preview10 éves a Kölcsey Központ (lásd: http://euroastra.hu/node/99329) és a Hotel Lycium**** Kelet-Magyarország kulturális és rendezvényközpontja és első üzleti szállodája. Magyarország egyik legnagyobb konferencia- és rendezvényközpontjának jótékony hatása – különösen a MICE szegmensben – természetesen megmutatkozott Kelet-Magyarország első üzleti szállodájának, a négycsillagos Hotel Lyciumnak forgalmában is.

 

A város és a régió első üzleti szállodáját, a Hotel Lycium****- ot 2006. július 15-én vehették birtokba a vendégek, a hivatalos megnyitó időpontja 2006. augusztus 4. volt. Tervezője Kováts András, Ybl-díjas tervező, a Magyar Építész Kamara elnökségi tagja, belsőépítésze Dr. Balogh Balázs, Ybl-, Széchenyi- és Prima díjas építész. A kivitelező cég a Keviép Hungary Kft. volt.

A kitűnő adottságokkal rendelkező létesítmény kiszolgálja az üzleti élet szereplői által elvárt és megfogalmazott igényeket. A Debrecen szívében, a MODEM és a Kölcsey Központ épületegyüttesében üzemelő szálloda 87 kétágyas légkondicionált szobával és 4 apartmannal áll a vendégek rendelkezésére. Szolgáltatásai mind a hivatásturizmus, mind a szabadidős vendégek által igénybe vehetőek. A hotelben 400 négyzetméteres wellness-részleg, a magyar, valamint a nemzetközi konyha különlegességeit kínáló Átrium étterem, hangulatos drinkbár, business corner, 70 fős befogadóképességű különterem, valamint az azt tökéletesen kiegészítő 4 üvegterem várja a rendezvényre érkezőket és az egyéni vendégeket. Jelentős üzleti előnyökkel jár az épületegyüttes városközponti elhelyezkedése és a kiváló megközelíthetőség. A szálloda 2006-ban a Magyar Szállodaszövetség tagja lett, és bekerült a 100 legjobb magyar szálloda közé.

 

A vendégkörből meghatározó a magyar vendégek száma.

A szálloda a román vendégek számának tekintetében az utóbbi évben jelentős növekedést tudott realizálni. A hotel üzleti jellegének megfelelően business, konferencia és sport célú vendégek fordultak meg a legnagyobb arányban az elmúlt 10 évben a szállodában. A főbb küldő országok: Magyarország, Németország, Románia, Olaszország, Nagy-Britannia, Ausztia, Spanyolország, Szlovákia, Hollandia, USA. A Hotel Lycium**** vendégei között üdvözölhetett több nemzetközi hírnévnek is örvendő személyt (teniszvilágbajnokok, híres előadóművészek, a nemzetközi sportdiplomácia ismert szereplői, valamint a kulturális élet megbecsült tagjai).

 

Fontosabb díjak, elismerések a szálloda történetében:

A Hotel Lycium**** – amely a Hotelstars Union minősítési rendszer alapján 4 csillagos besorolást szerzett és Magyar Turizmus Minőségi Díjjal is rendelkezik- a minőségi szolgáltatásokra helyezi a hangsúlyt. A Magyar Turizmus Minőségi Díj birtokosaként a szálloda a Q jel mellett a „European Hospitality Quality" minősítési rendszer elismerését jelentő 2Q használatára is jogosult. Debrecen első üzleti szállodája a Business Traveller Hungary Star Alliance Club a „Legjobb új szálloda 2007-ben" díját érdemelte ki megnyitását követően. 2014-ben a szálloda elnyerte a Business Traveller Hungary által meghirdetett Business Excellence Díj 2014 legjobb rendezvényhelyszín közönségdíját, 2015-ben pedig a Business Excellence 2015 legjobb vidéki business hotel közönségdíját. A Gault&Millau Kalauz legjobb magyar szállodák összeállításában a Hotel Lycium**** a Kelet- magyarországi TOP 10 tagja lett.

 

A hotel életében fontos előrelépést jelentett, hogy 2014-ben 90 szobája közül 8 szoba felszereltségét bővítették. Kialakításuknál elsősorban az üzleti utazók igényeit tartották szem előtt. A felújított superior szobák kellemes színvilága és a kiegészítő szolgáltatások nyújtják a tökéletes kényelmet a vendégek számára. A maximális rekreáció és pihenés biztosítása érdekében 2013-ban egy masszázsszoba is kialakításra került, ahol különféle frissítő, alakformáló masszázskezeléseket vehetnek igénybe a vendégek. 2013-ban egy másik wellness szolgáltatással is bővült a szálloda palettája: a hétköznapok fáradalmait képzett szaunamesterek segítségével pihenhetik ki a vendégek hangulatos szauna-szeánszokon.

 

2013-tól egyedülálló élményvacsorákon kóstolhatnak ínyencségeket a gasztronómia szerelmesei a hotel Átrium éttermében a Világbajnok Chefek Éjszakája, valamint a 4 Évszak 4 Sztár Chef élményvacsora-sorozatok keretében. Idén megújul a sorozat, áprilisban a Legendák éjszakája vacsoraesten legendás debreceni sztárchefek fogásait kóstolhatják meg az érdeklődők.

 

2012 januárjától a Hotel Lycium**** vette át a Kölcsey Központ rendezvénytermeinek hasznosítását és értékesítését a MICE szegmensben. A Kölcsey Központ termeinek MICE szegmensben történő értékesítésével a szálloda ebben az üzletágban is hangsúlyosabb szerepet vállalt. Kelet-Magyarországon elsőként jelentkezik olyan komplex szolgáltatási csomaggal, amelyben egy kézben és egy helyen konferencia- és rendezvényhelyszínt, szállodai szolgáltatást, vendéglátást, rekreációs és gasztronómia lehetőségek széles tárát nyújtja az érdeklődők számára. A szálloda újrapozícionálásnak köszönhetően számos új nagy konferenciát sikerült behozni a Kölcsey Központba.

 

A szálloda vezetősége különleges rendezvényajánlatokkal és egyedülálló kedvezményekkel készül a jubileumra. Olyan meglepetések várják a vendégeket, mint például 10 évvel ezelőtti árakon foglalhatnak, valamint az elmúlt 10 év legkedveltebb szállás-csomagajánlatai közül válogathatnak az érdeklődők. A rendezvényszervezőket és rendezvényre érkezőket is különleges ajánlatokkal várja a szálloda event csapata. Múltidéző nosztalgia kávészünet vehető igénybe, valamint jubileumi ételkínálatból válogathatnak az Átrium étterem új étlapjáról.

 

www.kolcseykozpont.hu

www.hotellycium.hu

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.