2024.augusztus.07. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Retro Édesség és Marcipán Fesztivál

2 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/99715"><img class="image image-preview" src="/files/images/marcipán.preview.jpg" border="0" width="478" height="353" /></a></span>Március 14-15-én első alkalommal kerül megrendezésre a Retro Édesség és Marcipán Fesztivál az Erzsébet téri Akvárium Klubban. A rendezvény elsődleges célja az igazi marcipán bemutatása és népszerűsítése mellett közel 150 retro édesség felvonultatása. <p> 

marcipán.previewMárcius 14-15-én első alkalommal kerül megrendezésre a Retro Édesség és Marcipán Fesztivál az Erzsébet téri Akvárium Klubban. A rendezvény elsődleges célja az igazi marcipán bemutatása és népszerűsítése mellett közel 150 retro édesség felvonultatása.

 

marcipán.previewMárcius 14-15-én első alkalommal kerül megrendezésre a Retro Édesség és Marcipán Fesztivál az Erzsébet téri Akvárium Klubban. A rendezvény elsődleges célja az igazi marcipán bemutatása és népszerűsítése mellett közel 150 retro édesség felvonultatása.

 

Mikor e sorokat olvassák, talán már megérkeztek az első látogatók és megmártóztak a szemet és nem utolsósorban az ízlelőbimbókat gyönyörködtető csodálatos marcipánok világában, hiszen hétfőn 10 órától már fogadják a vendégeket.

 

A fesztivál ötletgazdája a Királyi Marcipán az összes kézműves, egyedi marcipán bonbonjait elhozza, bemutatja. Szinte felsorolni is időigényes lenne a 67%-os mandulát tartalmazó és nagyon kevés hozzáadott cukorral készülő termékek listáját, de azért néhány különlegességet megemlítek, lesz itt a hölgyeknek Belga csokoládés mogyorós, Diós, Erdei szamócás, Áfonyás, Narancsos, Sztracsatellás, az uraknak Házi Barack Pálinkás, Szilva Pálinkás Villányi Vörösboros, Tokaji Aszús 2009, a gyerekeknek Bubble Gum, Málnás, Gesztenye és belga csokoládés ízű szív alakú. Egyedülálló ízvariációk.

És ez csak egy töredéke annak, amivel találkozni fogunk!

 

A marcipánok mellett természetesen nyalókák minden alakban, vattacukor, krumplicukor, tötkméz, puszedli, a múlt elfelejtett édességei és még számtalan meglepetés is van a szervezők tarsolyában.  

 

A fesztivál ingyenes, a szervezők kóstolókkal, és bemutatókkal is készülnek. 

 

Gyerekprogramok keretében arcfestés és bohócelőadás várja a kicsiket, a délutáni órákban hétfőn Szakonyi Milán, kedden Fekete István nyújt egy szál gitáros hangulatos zenei aláfestést a (remélhetőleg) temérdek édesség elfogyasztásához.

 

A fesztivált bátran meglátogathatják az ételallergiások és a cukorbetegek, hiszen laktózmentes és diabetikus termékekkel is készülnek a kiállítók.

 

2016. március 14-15 10:00 – 20:00

Retro Édesség és Marcipán Fesztivál

Akvárium Klub

(1051 Budapest, Erzsébet tér)

 

https://www.facebook.com/events/158778581172611

http://www.kiralyimarcipan.hu

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.