2024.július.22. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Meghétszerezte befektetését, aki ebbe a befektetési alapba fektetett

5 perc olvasás
<!--[if !mso]> <style> v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} </style> <![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/99939"><img class="image image-preview" src="/files/images/Image12_96.jpg" border="0" width="362" height="76" /></a></span>Az amerikai és nyugat-európai alapkezelőknél nem ritkák a több évtizede, akár évszázada sikeresen működő befektetési alapok, amelyek megsokszorozták a befektetők pénzét. A magyar piacon is van olyan alap, amely az indulás óta meghétszerezte befektetője megtakarítását; aki egymillió forintot helyezett el az 1997-ben elindult Concorde 2000 alapban, mára 7,2 millió forint tulajdonosának mondhatja magát.

image12 96Az amerikai és nyugat-európai alapkezelőknél nem ritkák a több évtizede, akár évszázada sikeresen működő befektetési alapok, amelyek megsokszorozták a befektetők pénzét. A magyar piacon is van olyan alap, amely az indulás óta meghétszerezte befektetője megtakarítását; aki egymillió forintot helyezett el az 1997-ben elindult Concorde 2000 alapban, mára 7,2 millió forint tulajdonosának mondhatja magát.

image12 96Az amerikai és nyugat-európai alapkezelőknél nem ritkák a több évtizede, akár évszázada sikeresen működő befektetési alapok, amelyek megsokszorozták a befektetők pénzét. A magyar piacon is van olyan alap, amely az indulás óta meghétszerezte befektetője megtakarítását; aki egymillió forintot helyezett el az 1997-ben elindult Concorde 2000 alapban, mára 7,2 millió forint tulajdonosának mondhatja magát.

Az elmúlt tíz évben megduplázódott a magyar háztartások pénzügyi megtakarítása,  az MNB adatai alapján jelenleg több mint 40 ezer milliárd forintot ért el a lakosság pénzügyi megtakarítása. Az elmúlt évek legnépszerűbb megtakarítási formái a bankbetétek helyett már az állampapírok és a befektetési jegyek és készpénz voltak. A befektetési alapok esetén jellemzően a többéves megtakarítási időtávot javasolják a szakemberek. 

A Concorde ALAPKEZELŐ 1997-ben elindított Concorde 2000 befektetési alapjában elhelyezett megtakarítások, amelyek az eltelt 19 év alatt immár az eredeti befektetési összeg több mint hétszeresét érik, jól mutatják ennek az állításnak az igazságát.  Az alap indulása óta eltelt időszakában két –  1998-ban az oroszországi, illetve 2008-ban egy globális – válság is bekövetkezett. A nem várt események rövid távon megbolygatták ugyan az alap árfolyamát is, hosszú távon azonban ezeket a visszaeséseket az alap ledolgozta, így azok a befektetők, akik a kezdetektől máig megtartották befektetéseiket, nem realizálták  az időleges veszteségeket, a válságok közepette is  meghétszerezték eredeti megtakarításukat. Még a 2008-as válság előtti csúcson, 2007 júliusában befektetők is közel másfélszeres növekedést értek el mára, míg a válságot követő mélyponton 2009 márciusában befektetési jegyet vásárlók esetében a megtakarítás megduplázódott. Az alap teljesítménye igazolta, hogy a befektetők jobban járnak, ha hosszú távon bent tartják pénzüket az alapban és nem ugrálnak ki-be befektetésükből. Az alapot kezelő szakemberek a piaci változásokat követve igyekeznek minél kisebbre szorítani az alapok teljesítményének ingadozását.    

A befektetési alapok teljesítményét nagyban meghatározza az időtávon túl az is, hogy egy alap milyen befektetési lehetőségek közül választhat. Azok az alapok, amelyek szélesebb befektetési palettáról választva alakítják ki, miben tartják a befektetők pénzét, hatékonyabban csökkenthetik a kockázatokat is. Míg például egy részvényalap teljesítménye csak ettől az egy eszköztől függ, addig a vegyes alapok, vagy az abszolút alapok kezelői szélesebb palettáról választhatnak, így több részpiac teljesítményét tudják kiaknázni.   

Az elmúlt években a vegyes és abszolút hozamú alapok különösen jól teljesítettek.  A legutóbbi három év kiegyensúlyozott teljesítménye alapján pedig a hazai vegyes alapok közül a Concorde 2000 alap nyerte el 2016-ban az 'Év Legjobb Kiegyensúlyozott Vegyes Alapja' díjat. A magyar piac egyik legsikeresebb alapjaként, a Concorde 2000 vegyes alap árfolyama 1997 óta közel hétszeresére nőtt, az elmúlt 10 évben – a 2008-as válság ellenére – átlagos  éves hozama elérte a 6,6 százalékot. Ez a ma már online is hozzáférhető befektetési alap stabil teljesítményét és magas hozamait annak köszönheti, hogy az alap a kötvények mellett részvényeket is tarthat a portfóliójában.

A Concorde ALAPKEZELŐ Zrt. több mint 530 milliárd forint kezelt vagyonnal, Magyarország legnagyobb független vagyonkezelő cége. A társaság több mint 40 befektetési alapot kezel, privát ügyfeleit és intézményi megbízóit az egyik legnagyobb magyarországi vagyon- és alapkezelői csapattal szolgálja ki. 1997-ben elsőként vezette be Magyarországon privát ügyfelek és intézményi megbízók számára vagyonkezelési szolgáltatását, amely mára közel 250 millió forintos átlagértékével az egyik legmagasabb egy főre jutó kezelt vagyonnal rendelkezik a hazai piacon.

A Concorde ALAPKEZELŐ számos belföldi és külföldi elismerést kapott mind a privátbanki kategóriában, mind az elért hozamoknak köszönhetően a befektetési alapok és alapkezelő társaságok versenyében. A Euromoney 2016-ban a legjobb privát banki szolgáltatók közé sorolja a társaságot. 2001-ben, 2006-ban és 2014-ben az év alapkezelőjének, 2015-ben pedig az év legdinamikusabban növekvő alapkezelőjének választották a Concorde ALAPKEZELŐT, befektetési alapjai és portfóliómenedzserei is számos rangos elismerést mondhatnak a magukénak. Móricz Dánielt 2015-ben az év portfóliómenedzserének, 2014-ben Cser Tamást pedig az év feltörekvő portfóliómenedzserének választották.

A Concorde ALAPKEZELŐ 2016 januárjában indította el online platformját az Alapok Online felületet, amelyen a társaság 15 legnépszerűbb befektetési alapja érhető el közvetlenül, többek között a tavalyi év legjobban teljesítő kötvény-, részvény- és abszolút hozamú alapjai is.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.