Húsvéti boszorkányos finn koktélok
2 perc olvasásIdén a sonka, torma, piros tojás és sütemény hegyek mellé Keresztes Ferenc néhány igazán különleges kreációt álmodott meg húsvétra. A Cafe the Paris világbajnok mixere a finnek kedvenc vodkájával ötvözte molekuláris koktéljait, amelyek az északi nép húsvéti szokásaihoz híven kissé boszorkányosra sikerültek. Íme a három fondorlatos recept!
Idén a sonka, torma, piros tojás és sütemény hegyek mellé Keresztes Ferenc néhány igazán különleges kreációt álmodott meg húsvétra. A Cafe the Paris világbajnok mixere a finnek kedvenc vodkájával ötvözte molekuláris koktéljait, amelyek az északi nép húsvéti szokásaihoz híven kissé boszorkányosra sikerültek. Íme a három fondorlatos recept!
Fekete gyöngyös vodka shot
- 4 cl Finlandia vodka
- por állagú alga
- tintahal festék
Vodkában feloldjuk az algát, és a keveréket kalcium fürdőbe csepegtetjük. Amikor a kalcium megköti a külső kérgét, a gyöngyöket egy kanál segítségével kivesszük, és vodkával teli shotos pohárba helyezzük.
Narancsos vodkakaviár
- Finlandia vodka
- frissen facsart narancslé
- por állagú alga
- tintahal festék
- szervírozáshoz: japán kanál
- díszítéshez: fekete ribizli
Narancslében feloldjuk az algát, összekeverjük a vodkával, majd a fúziót kalcium fürdőbe tesszük egy speciális félgömb kanál segítségével. Amikor a kalcium megköti a külső kérgét, japán kanálra helyezzük a kapszulákat. Díszítsük fekete ribizlivel.
Aranyló mangó hab vodkával
- 4 cl Finlandia vodka
- 10 cl prosecco
- hideg espuma habkötő
- 2 és fél cl mangó püré
- 10 dkg friss mangó
- por állagú alga
- tintahal festék
- díszítéshez: arany mangó pehely
Az alkotókat összeturmixoljuk, átszűrjük, majd hozzáadjuk a hideg espuma habkötőt. Ezt követően újra átturmixoljuk, és a keveréket 2 két órára hűtőbe tesszük, ez idő alatt megkötnek a gyümölcsrostok. Miután lehűlt, habszifonba töltjük, és talpas pohárba fújjuk. Arany mangó pehellyel díszítjük.
Egészségükre!
Lantai József