2024.augusztus.06. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

BIKE kerékpár központtal készül Balatonfenyves az idei turisztikai szezonra

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/101182"><img class="image image-preview" src="/files/images/BIKE.preview.jpg" border="0" width="480" height="268" /></a></span>A Széchenyi 2020 „Befektetés a jövőbe" program keretében 2016. május 1-jén nyitott meg a BIKE Bringaközpont Balatonfenyvesen. A Balaton egyik legszebb pontján, a vitorlás kikötő közvetlen szomszédságában kialakított központ, kerékpáros pihenőpark is egyben, ahol szakavatott személyzet segíti a turistákat a túrák megtervezésében, szervezésében vagy akár a kerékpárok szervizelésében. <p> 

bike.previewA Széchenyi 2020 „Befektetés a jövőbe" program keretében 2016. május 1-jén nyitott meg a BIKE Bringaközpont Balatonfenyvesen. A Balaton egyik legszebb pontján, a vitorlás kikötő közvetlen szomszédságában kialakított központ, kerékpáros pihenőpark is egyben, ahol szakavatott személyzet segíti a turistákat a túrák megtervezésében, szervezésében vagy akár a kerékpárok szervizelésében.

 

bike.previewA Széchenyi 2020 „Befektetés a jövőbe" program keretében 2016. május 1-jén nyitott meg a BIKE Bringaközpont Balatonfenyvesen. A Balaton egyik legszebb pontján, a vitorlás kikötő közvetlen szomszédságában kialakított központ, kerékpáros pihenőpark is egyben, ahol szakavatott személyzet segíti a turistákat a túrák megtervezésében, szervezésében vagy akár a kerékpárok szervizelésében.

 

Magyarországon ma évente ugyanannyi kerékpárt adnak el, mint autót, és bár a holland vagy olasz mintától még messze vagyunk, a városi kerékpáros kultúra az elmúlt évtizedben rohamos fejlődésnek indult. A balatoni bringautak látványos fejlesztése lehetőséget biztosított a sport- és aktívturizmus élénkülésére.

A kerékpár turizmus a Balaton térségében pedig egyre népszerűbb.

A Széchenyi 2020 „Befektetés a jövőbe" program keretében megvalósult Bike Kerékpárkölcsönző célja, hogy a balatoni kerékpározás olyan komplex élményt kínáljon a turisták számára, amiért évről-évre szívesen visszatérnek.

 

Körbebiciklizni a Balatont igazi bakancslistás program.

A 210 km-es körút bámészkodós, családos, természetjárós, strandolós tempóban legfeljebb egy hét, sportosabb, kalóriazabáló iramban nagyjából 3 nap, de a versenyző típusok reggeltől estig is letekerhetik.  A Bike Kerékpárkölcsönző, most segítséget nyújt a felkészülésben. Átnézetni a kerékpárokat, aztán felszuszakolni őket a bringatartóra, bepakolni a hozzájuk tartozó összes felszerelést, a kiinduló helyszínnél keresni egy jó és biztonságos parkoló helyet autónknak, közel sem annyira egyszerű feladatok, mint utána szabadon tekerni a napsütésben. Nem beszélve arról, hogy a hosszabb távokhoz jófajta túrabiciklire van szükség.

2016 májusától mindezen feladatokat a BIKE, a Balaton első bringaközpontja leveszi a biciklizők válláról. Legyen az csapatépítő túra, aktív családi vakáció, sportos hétvége, vagy csak szimplán egy kulturális kirándulás a Balaton körül.

 

A BIKE működése nem korlátozódik a balatoni szezonra, évi tíz hónapon át várják a vendégeket, ezzel is támogatva a turizmust. Minőségi kerékpárjaiknak (zömében Gepida modellek, trekking és elektromos kerékpárok) és szakmai segítségüknek köszönhetően bárki kipróbálhatja magát két keréken. Extrabónusz, hogy a szomszédos yacht kikötőben hajóbérlésre is van lehetőség, így a biciklis program összeköthető vitorlás élménnyel.

 

A BIKE Bringaközpont szolgáltatásai:

– szakmai felkészítés, tájékoztatás, wifi

– kerékpár kölcsönzés és szerviz, terepre kiszálló műszaki elsősegély

– vizes blokkok (zuhany, wc, pelenkázó)

– kerékpár mosó hely

– kerékpár- és csomagmegőrző (zárható, fedett kerékpártároló)

– snack bár

– játszótér; parkoló

– E-yacht bérlési lehetőség

 

BIKE Bringaközpont

8646 Balatonfenyves, Kinizsi utca 1.

 

www.bikebalaton.eu

www.facebook.com/bikebalaton

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.