2024.április.30. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Új műsorstruktúra, még nagyobb lendület a Class FM-nél

4 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/104523"><img class="image image-preview" src="/files/images/classnyár_0.jpg" border="0" width="238" height="283" /></a></span>Megújult műsorokkal, friss struktúrával és még több magyar zenével pezsdíti fel kínálatát a Class FM. Hazánk leghallgatottabb rádiójának műsorszerkezetében több változás is életbe lép, a cél továbbra is a hallgatói igények maximális kiszolgálása. <p> 

classnyár 0Megújult műsorokkal, friss struktúrával és még több magyar zenével pezsdíti fel kínálatát a Class FM. Hazánk leghallgatottabb rádiójának műsorszerkezetében több változás is életbe lép, a cél továbbra is a hallgatói igények maximális kiszolgálása.

 

classnyár 0Megújult műsorokkal, friss struktúrával és még több magyar zenével pezsdíti fel kínálatát a Class FM. Hazánk leghallgatottabb rádiójának műsorszerkezetében több változás is életbe lép, a cél továbbra is a hallgatói igények maximális kiszolgálása.

 

A programing fejlesztése során a piaci trendeknek megfelelően elsődleges szempont a hazai előadók még erősebb támogatása, és több felület biztosítása a populáris és alternatív zenék számára is. A piacvezető rádió a hallgatói élmény további fokozására törekszik, és kínálatában még nagyobb szerepet kapnak a hazai előadók.

 

Az új program keretében kiterjesztik a hétvégi Class Kívánságműsor adásidejét, így a hallgatók szombatonként déltől egészen este 8-ig kérhetik kedvenc slágereiket – és lehetnek az ország első számú rádiójának „zenei szerkesztői".

Megújul a Class Night is; a 2.0-ás változatot – amelyet természetesen továbbra is Szani Roland vezet – új hangulat, lassabb, lazulós tempó, kellemes, smooth slágerek jellemzik, ezzel is ráhangolva mindenkit az estére.

 

Digitális fronton is tovább erősödik a Class FM.

Továbbra is hetente jelentkezik a rádió népszerű műsora, a Class Utas, amelyben az ország legkedveltebb előadói adják egymásnak a stafétát Garami Gábor autójában, és mesélnek szakmai valamint magánéleti titkaikról is. A Morning Show adásai pedig már Podcast verzióban is elérhetőek az összes népszerű platformon, hogy a hallgatók egyetlen pillanatról se maradjanak le.

 

„A rádiózásban a legnagyobb kihívás, hogy meg tudjunk újulni, hogy képesek legyünk olyan tartalmat adni, amely leköti, megfogja, szórakoztatja a hallgatókat és versenyképes mindennel (Facebook, TV, internet), ahol napi szinten szórakozást keresnek" – mondta el Bolla Zsolt, a Class FM programtanácsadója. „Olyan zenét kell játszani, amelynek arculata van, amihez nem kell kutatni, és playlist-eket összeállítani, de olyan markáns és komplett élményt nyújt, amiért érdemes rendszeresen visszajönni. Ma már kiemelten fontos, hogy a zene mellett hasznos információkat is kapjon a hallgató, persze különleges és közvetlen egyéniségektől, szórakoztató és befogadható módon. A Class FM az egész napot átívelő műsorstruktúrával igazodik a legújabb hallgatói szokásokhoz. Magyarország meghatározó rádiójaként hivatás és kötelesség is a hallgatók számára színvonalas műsort készíteni, ami egyúttal amellett, hogy szórakoztat, hasznos és fontos tartalmat is ad" – magyarázta a szakember.

 

Megújul a rádió hétvégi programja is, a Class Mix-ben hétvégén esténként 4 órán keresztül DJ WhiteBoy pörgeti fel a bulira készülődőket, pénteken a legnépszerűbb klubslágerekkel, szombaton pedig hazai felvételek mixeivel hangol a partikra: ekkor kizárólag magyar előadók slágerei lesznek hallhatóak, de nem a megszokott formában, hanem izgalmas módon keverve, tele dinamikus elemekkel. A Class Magyarokból is többet kapnak mostantól a hallgatók, egy órával nő a vasárnap esti műsor adásideje, így jelentősen több hazai előadó felvétele kerülhet bemutatatásra.

 

„Ahogy a megújult műsorstruktúrából is látszik, a Class FM egyértelműen elkötelezett a magyar könnyűzene iránt. Túl a törvényileg előírt zenei arányokon, szeretnénk minél nagyobb felületet biztosítani a hazai zenekaroknak, előadóknak. Természetesen az arculatot a hallgatói attitűdök menték alakítjuk, de mindenképpen szükség van specifikus zenei műsorokra is, ahol koncentráltabban van jelen a magyar zene" – mondta Hamvas Viktor, a Class FM programigazgatója, aki hozzátette: Magyarországon egyedülálló, hogy egy rádió kizárólag hazai előadók slágereivel tölt meg egy 4 órás, szombat esti mixműsort.

 

http://classfm.hu

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.