2024.július.29. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Korunk hőse, Anna Karenina és Csipkerózsika Moszkvából

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/111125"><img class="image image-preview" src="/files/images/moszvaB.preview.jpg" border="0" width="478" height="316" /></a></span>Moszkvából sugárzott balett- és táncszínházi közvetítések az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A következő hetekben három csodálatos táncelőadást is láthat a magyar közönség a filmszínház mozivásznán. <p> 

moszvab.previewMoszkvából sugárzott balett- és táncszínházi közvetítések az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A következő hetekben három csodálatos táncelőadást is láthat a magyar közönség a filmszínház mozivásznán.

 

moszvab.previewMoszkvából sugárzott balett- és táncszínházi közvetítések az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A következő hetekben három csodálatos táncelőadást is láthat a magyar közönség a filmszínház mozivásznán.

 

Április 9-én sugározzák élőben a Bolsoj Balett előadásában a Korunk hőse című darabot. Pecsorin, a fiatal tisztviselő szenvedélyes kalandokkal kísért utazása a Kaukázus méltóságteljes bércei között. Kiábrándultság és közöny, amellyel hősünk fájdalmat okoz magának és a vele kapcsolatba kerülő nőknek is…

A táncjáték a kortárs orosz zeneszerző, Ilja Demuckij muzsikájára készült, és olyan sztárokkal kerül színre, mint Olga Szmirnova, Igor Cvirko, Artyem Ovcsarenko, Jekatyerina Sipulova, Ruszlan Szkvorcov és Szvetlana Zaharova. A rendező Kirill Szerebrennikov.

2017. április 9. 17:00

https://www.youtube.com/watch?v=f4SzabAQC0I

 

Április 11-én a Vahtangov Színház táncszínházi előadásában elevenedik meg az Anna Karenina a nemzetközi hírű litván koreográfus, Anželika Cholina merész új interpretációjában. Cholina munkáiban a balett, a modern tánc és a színjátszás elemeit ötvözi. Az Anna Karenina drámai hatású koreográfiáját Alfred Schnittke érzelmekben gazdag zenéje festi alá.

A színpadon a mozdulatokon keresztül bontakoznak ki az érzések, a karakterek, a cselekmény. Az elnyomott női lélek vívja itt bukásra ítélt szabadságharcát a képmutató társadalom hazugságai ellen. A magas rangú tisztviselő felesége elhagyja férjét és kisfiát, majd végül önmagát is feláldozza szerelméért.

2017. április 11. 19:00

https://www.youtube.com/watch?v=JmgCdLIwF9Y

 

Április 14-én a Bolsoj táncosaival láthatjuk a Csipkerózsikát, Csajkovszkij balettjét. A darab a Marius Petipa által kidolgozott 19. század végi klasszikus koreográfiának Jurij Grigorovics által megújított, pazar színpadraállításában látható, Olga Szmirnovával Auróra hercegnő, és Szemjon Csudinnal Deziré herceg szerepében.

A gyönyörű Csipkerózsikát az átok szerint tizenhat éves korában megszúrja egy rokka orsója, és ennek hatására százéves álomba merül, melyből csak a herceg csókja ébresztheti őt fel. Perrault meséje eddig sosem látott módon, rendkívül látványos kellékek, kosztümök és díszletek forgatagában elevenedik meg.

2017. április 14. 15:00

https://www.youtube.com/watch?v=D9PMu25hTx4

 

http://www.urania-nf.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.