KÜLÖNLEGES GASZTROESEMÉNYEK A VÖRÖSMARTY TÉREN
2 perc olvasásA tematikus gasztrohetekhez kapcsolódóan március 28. és április 25. között szerdánként 14 és 16 óra között kulináris bemutatót tartanak a Budapesti Tavaszi Vásár séfjei, melyet a mai napon Búza Sándor házigazda moderálásával élvezhet a közönség. A vásárban készült ételkülönlegességekből ingyenes kóstolóval vár mindenkit a színpad mellett található Delikát és Kávézó!
A Delikát az adott heti tematika minőségi, máshol nem beszerezhető élelmiszereit árulja hazavihető formában. A mellette található Kávézóban pedig a helyszínen frissen pörkölt arabica kávékból főzünk frissítő kávét a megfáradt vásárlátogatóknak, miközben a folyamatosan változó ital és ételválasztékból is kóstolhatnak a látogatók.
Érdemes megtekinteni a vásár vendéglátósainak kínálatát is, mivel az adott hét tematikájához illeszkedve minden héten más és más ínyencséggel is készülnek az állandó kínálat mellett.
TEMATIKUS GASZTROHETEK
Április 3-8.
A bárány hete alatt a bárány- és birkaételeknek szentelünk nagyobb figyelmet. Készül rozmaringos báránycsülök, roston sült bárányborda és egészben sült bárány kóstolható, ez utóbbiból egyet nyársra is felfűzünk a Váci utca felőli oldalon. Ezen a héten a Delikát báránypástétommal, kapribogyóval készült friss juhtúrókrémmel kent házi cipót árul majd.
VENDÉGLÁTÁS MAGASFOKON A VÖRÖSMARTY TÉRI TAVASZI VÁSÁRBAN
A Vörösmarty téren itthon és külföldön évtizedek óta elismert vendéglősök állnak a pultok mögött, így küldetéstudattal, hitelességgel képviselik a Kárpát-medencei gasztrokulturális értékeket, a húsvéti és pészah ünnepkör hagyományait. A Budapesti Tavaszi Vásárban válogatott alapanyagokból készült ízletes ételspecialitások, a régióra jellemző ételkülönlegességek, kézműves édességek, italok kóstolhatók, melyek kiegészítik a hagyományos magyar vásári konyha választékát.