2024.július.18. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Révay András: Itáliától Dél-Afrikáig

6 perc olvasás
<p><strong><span class="inline left"><a href="/node/6379"><img class="image thumbnail" src="/files/images/bent.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="75" /></a></span> </strong>Mérsékelt érdeklődés mellett indult az V. Business Travel Show (BTS) első délelőttje a SYMA Sport- és Rendezvényközpontban. A rendezvényen a magyarországi szállodák, utazási irodák és más turisztikai szolgáltatók mutatkoznak be a számukra létfontosságú céges (corporate) vevőknek.</p><p>

bent.thumbnail Mérsékelt érdeklődés mellett indult az V. Business Travel Show (BTS) első délelőttje a SYMA Sport- és Rendezvényközpontban. A rendezvényen a magyarországi szállodák, utazási irodák és más turisztikai szolgáltatók mutatkoznak be a számukra létfontosságú céges (corporate) vevőknek.

bent.thumbnail Mérsékelt érdeklődés mellett indult az V. Business Travel Show (BTS) első délelőttje a SYMA Sport- és Rendezvényközpontban. A rendezvényen a magyarországi szállodák, utazási irodák és más turisztikai szolgáltatók mutatkoznak be a számukra létfontosságú céges (corporate) vevőknek.

fruili.thumbnail Az ötödik alkalommal megtartott kiállítás indoka elsősorban az, hogy az egyéni forgalom megerősödése mellett a céges megrendeléseknek is óriási szerepe van a belföldi vendégéjszakák számának látványos növekedésében. A rendezvényen megjelent több külföldi kiállító, közülük is kitűnt az olaszországi Friuli Venezia Giulia régió. Számos – jól szerkesztett – magyar nyelvű füzetet hoztak magukkal, ami érthető is, hiszen azért jöttek Budapestre, hogy a közönséggel megismertessék régiójuk városait, idegenforgalmi és kulturális nevezetességeit. Itt megvan minden, ami egy családi nyaraláshoz kell, de az üzleti társaságok is jól érzik magukat. A terület közel fekszik Magyarországhoz, szinte ide érkezik meg először a turista. A vendégnek komoly kedvezményeket is adnak. A Lignano Shopping Card például az éttermekben Aquaparkokban, boltokban használható fel. A vidék borairól és gasztronómiájáról is híres. A hölgyek egyik kedvence a Marzemino, félédes vörösbor. Ugyancsak népszerű a fehérborok közül az édes Picolit, aminek a szüretelését oly későre halasztják, hogy még az első hideget is megvárják vele. A hegyvidéki és a tengerparti tájak gasztronómiája eltérő. A hegyvidéki szegény emberek jellegzetes étele volt a Frico, a főtt burgonyával tálalt olvasztott sajt. Ma már különböző sajtokból is készítik. A partvidékre a halételek jellemzők. A frissen fogott halak alkotják az étrend alapját. Pikáns, paradicsomos mártásban, spagettivel kerül az asztalra a Scampi in busera. A lagúnákból fogott apróhalakból készül a Boreto, egy különleges halleves. Két-három fajtát főznek össze, kifilézve, pirítós kenyérrel tálalják.

shiraz wellness hotel standja Különleges kínálatával hívta fel magára a figyelmet a Shiraz Wellness Hotel. A nemrég felújított – arab stílusú – szállodában most 42 szoba és 3 lakosztály található. Minden szoba külön világ. Hangulatukat a berber fali minták emelik ki. A Gülbaba szeráj marokkói berendezésű négy szobája az Arab udvarra nyílik. Újdonságuk a mór fürdő, amiből az eredeti török hammam sem hiányzik. Az egerszalóki szálloda „törökösítésének" ötletét az adta, hogy Eger, az egri vár, gondolatban még ma is elválaszthatatlan a törököktől.

magyar kastélyok stand Ha várat nem is, kastélyt annál többet kínálnak a magyar kastélyszállodák. Néhány közülük egységes, közös kiállítóhelyen jelent meg. A Szigetköz gyöngyszeme, Hédervár, az ínyencek kastélya igazi barokk kápolnájával csalogatja a házasulandókat. Az egykori úttörőtábor helyén, Röjtökmuzsajon, a Szidónia Kastélyszálló – eredeti állapotához képest – fürdőházzal bővült. A Cserehát észak-keleti részén, ősfás parkban húzódik meg a Pallavicini őrgrófi család kastélya. Egyik érdekessége, hogy szobáiban felújított, 100 – 120 éves lámpák világítanak, így mintegy lámpamúzeumként is szolgál a kastély. Simontornyán több hektáros francia park szívében található a Fried kastély, ahol külső-belső pezsgőfürdőben, finn szaunában, szabadtéri úszómedencében kényeztetheti magát a vendég. A hőgyészi Apponyi kastélyszállóban a skandináv stílusban berendezett „Elysium" szobát már kifejezetten a fiatalabb generáció ízlése szerint alakították ki.

hertelendy szálló Önálló kiállítóként mutatkozott be a – Belső Somogy egyedülálló, szép természeti környezetében található – Hertelendy Szálló. A régió első ötcsillagos szállodájaként, 2007 tavaszától várja a különleges élményeket kereső vendégeket. A kastély kialakításakor az volt a cél, hogy az valóban exkluzív, azaz kizárólagos legyen a szó minden értelmében. Kizárólagos a szolgáltatások minőségében, és a vendégkörre vonatkozóan egyaránt. Az itáliai manufaktúrákban készült historizáló bútorok, a kastély parkja és az ott kínált szolgáltatások – lovaglás, vadászat, tenisz, agyaggalamb-lövészet, golf gyakorlópálya – mind azt a főúri fényűzést idézik, amelyek valaha a kastély életét jellemezték.

tensi aviation standja Az utazási irodák – és részben az egyénileg utazók – életét igyekszik megkönnyíteni a Tensi Aviation. Az általuk képviselt légitársaságok jegyeit ugyanis a legegyszerűbben náluk rendelhetik meg. A sor a South African-től az Air Mauritiusig terjed. Újdonság például, hogy az Aer Lingus február 28-tól közvetlen járatot indít Budapest és Belfast között. A legkisebb repülőgéptől az óriás jet-ig lehet gépet bérelni az Air Partnertől. A Tensi Aviation a repülőjegyek beszerzésén kívül másban is segítséget kínál. Négyszáz országban, négyezer helyen lehet átvenni a Holiday Autos-tól náluk bérelt gépkocsit. Ez a cég minden országban a legkedvezőbb árakat kínálja, a helyi kölcsönzőknél olcsóbban. Akinek még ez is kevés megvásárolhatja tőlük a Costa Cruising hajóstársaság jegyeit is. A társaság úszó városai mediterrán körutakat, karibi és észak-európai útvonalakat járnak be. Újdonság náluk a huszonegy napos túra a Földközi-tengeren keresztül, a Vörös-tengeren és az Indiai óceánon át Mauritiusig, több afrikai megállóval. Egy ilyen útnál persze arra már ügyelni kell, hogy a vacsorához nem lehet farmerben leülni. Itt úgy kell felöltözni, mintha idehaza egy elegánsabb étterembe mennénk!

medieval show A legtöbb látogató megállt néhány perce a Medieval show asztalainál. Ők várjátékkal egybekötött, néhány órás incentív programot kínálnak a Budai Vár szívében. Korhű díszletek között zajlik a középkori harci bemutató, hozzá a mai ízlésre formált, de mégis eredeti ételeket szolgálnak fel. Mindehhez reneszánsz vagy barokk zenét játszanak a muzsikusok, ahogy az a lakomákon szokás volt. Sőt, középkori kaszinóban is szerencsét próbálhat, aki vállalkozik rá. A rulett és kártyajáték furcsa keveréke például határozottan szórakoztató.

Az V. Business Travel Show 2007. október 17-18-án, volt nyitva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.