2024.július.23. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

EP: Konkrét lépéseket a szegényekért!

2 perc olvasás
<p>  <span class="inline left"><a href="/node/20127"><img class="image thumbnail" src="/files/images/szgenyyseg.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="66" /></a></span>Az Európai Parlament plenáris ülésén 2008. november 18-án Harangozó Gábor írásos hozzászólást nyújtott be A Bizottság jogalkotási és munkaprogramja-2009 vitájához. A vita során a képviselők elsősorban a válság kezelésével foglalkoztak. </p><p>

  szgenyyseg.thumbnailAz Európai Parlament plenáris ülésén 2008. november 18-án Harangozó Gábor írásos hozzászólást nyújtott be A Bizottság jogalkotási és munkaprogramja-2009 vitájához. A vita során a képviselők elsősorban a válság kezelésével foglalkoztak.

  szgenyyseg.thumbnailAz Európai Parlament plenáris ülésén 2008. november 18-án Harangozó Gábor írásos hozzászólást nyújtott be A Bizottság jogalkotási és munkaprogramja-2009 vitájához. A vita során a képviselők elsősorban a válság kezelésével foglalkoztak.


     A jelen válság nem egyszerűen a vak kapitalizmus egy apró zökkenője, ahogy az utóbbi időben hallani lehetett, hanem egy remek alkalom arra, hogy létrehozzunk egy sokkal hatékonyabb, valamint legitim pénzügyi és felügyeleti szabályozást: Végre humanizálhatjuk a kapitalizmust! – jelentette ki a szocialista EP képviselő.

    Harangozó Gábor hozzászólásában felhívja a figyelmet arra, hogy a válság nem csak a bankok és nagy vállalatok számára jelent veszélyt, hanem a polgárok számára is napi problémát okoz.

Európán belül is vannak térségek ahol eddig is kilátástalan volt az élet. A gazdaság rendbetétele mellett konkrét megoldásokra kell összpontosítanunk a leginkább kiszolgáltatottabbakért! Azokért, akik a leginkább szenvednek és fognak szenvedni a válság hatásaitól, azokért, akik a leginkább szembesülnek a gazdasági és szociális nélkülözéstől.

    A képviselő korábbi, nagy többséggel elfogadott parlamenti jelentése is a leghátrányosabb helyzetű kistérségek felzárkóztatásáról szintén ezt a célt szolgálta. A jelentés szerint uniós szinten, elkülönített pénzügyi kerettel kell segíteni a leszakadó kistérségeket, mivel azok önerőből képtelenek a felzárkózásra.

     Ha nem vesszük figyelembe a hátrányos helyzetű területek súlyosbodó problémáját, akkor szembesülni fogunk azzal, hogy az átlag túléli a válságot és újra gyarapodni fog, de a nyomort hosszú időre állandósítjuk. A válság kezeléséhez fenntartható megoldásra van szükség, és ha ehhez át kell alakítanunk a világot, akkor sokkal igazságosabbá, emberibbé és racionálisabbá kell alakítanunk. – zárta beadványát Harangozó Gábor.

(MSZP)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.