2024.július.20. szombat.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Vállalkozók tiltakozása a fővárosi behajtási díj és tehergépjárművek mozgásának korlátozása ellen

4 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/8903"><img class="image thumbnail" src="/files/images/dougo.thumbnail.jpg" border="0" alt="Dugó,dugó, pénzdugó -dugópénz?" title="Dugó,dugó, pénzdugó -dugópénz?" width="100" height="75" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>Dugó,dugó, pénzdugó -dugópénz?</strong></span></span> <p>A Fuvarozó Vállalkozók Országos Szövetsége (FUVOSZ), az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ), a Közúti Közlekedési Vállalkozások Szövetsége (KKVSZ), a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE), a Magánvállalkoz

 dugó,dugó, pénzdugó -dugópénz?Dugó,dugó, pénzdugó -dugópénz?

A Fuvarozó Vállalkozók Országos Szövetsége (FUVOSZ), az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ), a Közúti Közlekedési Vállalkozások Szövetsége (KKVSZ), a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE), a Magánvállalkoz

 dugó,dugó, pénzdugó -dugópénz?Dugó,dugó, pénzdugó -dugópénz?

A Fuvarozó Vállalkozók Országos Szövetsége (FUVOSZ), az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ), a Közúti Közlekedési Vállalkozások Szövetsége (KKVSZ), a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE), a Magánvállalkozók Nemzetközi Fuvarozó Ipartestülete (NiT Hungary), a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ), a Volán Egyesülés tiltakozik a Főváros tehergépjármű behajtási rendszer megváltoztatásának módja és a behajtási díj mértékének drasztikus emelése ellen.

A Fővárosi Közgyűlés által 2007. december 28-án közzé tett 74/2007. számú önkormányzati rendelet a fuvaros-, iparos,- kereskedő és szolgáltató vállalkozások tízezreit hozza kilátástalan helyzetbe, hiszen a korlátozással és a díjtétel indokolatlan nagyságrendű növelésével áremelésre kényszeríti a tehergépjármű üzemeltetőket és a velük kapcsolatban álló – elsősorban fővárosi – vállalkozásokat, rontva ezzel munkavégzési körülményeiket és versenyképességüket.

Nem elfogadható a közlemény aláírói számára az a körülmény sem, hogy a korlátozó intézkedés tervezett bevezetésének időpontjában nem használható az M0 körgyűrű egybefüggő északi és keleti szektora, valamint az ezekhez kapcsolódó dunai átkelők.

Az intézkedés azt a közgyűlési szándékot tükrözi, hogy – forgalmi és környezetvédelmi érvekre hivatkozva, a körülmények és a feltételek átgondolása, hatástanulmány, illetve mérlegelése nélkül – ki kell szorítani a 3,5 tonna feletti tehergépjárműveket, – azokat is, melyek a főváros ellátását jelenleg biztosítják – a fővárosból, oly' módon, hogy a fővárosban közlekedőket vagy a fővároson való áthaladást-választókat szemérmetlenül megsarcolják. Az élhető környezetért a Főváros cselekvő közreműködést nem vállal, ugyanakkor meggondolatlanul korlátoz és elfogadhatatlan módon és mértékben büntet.

A közlemény aláírói elutasítják a rendelet jelenlegi formáját és az intézkedés bevezetésének időpontját. (2008. január 1. és 2008. március 1.) Határozott álláspontjuk, hogy a tehergépjárművek fővárosi mozgásának korlátozására és a díjtétel-emelésre csak akkor kerülhet sor, ha a kiszélesített utakon folyamatos haladással biztosított Budapest elkerülésének lehetősége. Természetesen az aláírók is érdekeltek a környezeti terhelés csökkentésében, de semmiképpen nem az adófizető vállalkozások megnyomorítása árán.

Az aláírók „Sajtóközlemény" formájában is kérik a Fővárosi Közgyűlés képviselőit, hogy Budapest közlekedésének nehézségeit – köztük a tehergépjárművek cél- és tranzit forgalmát – az érdekelt szakmai érdekképviseletekkel közösen oldják meg. A jelenlegi, a közgyűlés által decemberben elfogadott rendeletet az aláírók szakmailag megalapozatlan diktátumként kezelik, annak megvalósításában partnerséget nem vállalnak.

A forgalmi korlátozásra és a behajtási díjtételre vonatkozó közgyűlési döntés ellen a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és az Ipartestületek Országos Szövetsége először az érdekegyeztetés fórumain lép fel, s ha ott nem járnak sikerrel, a fuvarosok és a fővárosi vállalkozások gazdasági érdekeit súlyosan sértő és létét veszélyeztető intézkedés megsemmisítése érdekében jogi úton keresnek megoldást a többi aláíró szervezettel közösen.

Aláíró szervezetek:

Fuvarozó Vállalkozók Országos Szövetsége

Ipartestületek Országos Szövetsége

Közúti Közlekedési Vállalkozók Szövetsége

Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete

Magánvállalkozók Nemzetközi Fuvarozó Ipartestülete

Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége

Volán Egyesülés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.