2024.július.18. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Panda Security:Microsoft-hiba: látogatók milliói veszélyben

2 perc olvasás
  <span class="inline left"><a href="/node/12506"><img class="image thumbnail" src="/files/images/intro-user.thumbnail.jpg" border="0" alt="http://www.fertozottvagynem.hu/" title="http://www.fertozottvagynem.hu/" width="89" height="100" /></a><span style="width: 87px" class="caption"><strong><a href="http://www.fertozottvagynem.hu/">http://www.fertozottvagynem.hu/</a> </strong></span></span><p>A Panda Security legújabb figyelmeztetése szerint több millió, az internetet böngésző felhasználó is veszélybe kerülhet egy Microsoft-szoftver nemrég felfedezett hibája miatt.</p><p>

  http://www.fertozottvagynem.hu/http://www.fertozottvagynem.hu/

A Panda Security legújabb figyelmeztetése szerint több millió, az internetet böngésző felhasználó is veszélybe kerülhet egy Microsoft-szoftver nemrég felfedezett hibája miatt.

  http://www.fertozottvagynem.hu/http://www.fertozottvagynem.hu/

A Panda Security legújabb figyelmeztetése szerint több millió, az internetet böngésző felhasználó is veszélybe kerülhet egy Microsoft-szoftver nemrég felfedezett hibája miatt.

Rengeteg honlap kerülhet veszélybe egy, a honlapok szervereit működtető szoftver, a Microsoft Internet Information Servers (IIS) hibája miatt. A Panda szakemberei a napokban fedezték fel azt a biztonsági rést, amelyen keresztül hackerek kártékony kódokat képesek a weboldalra juttatni. Az így manipulált honlapok egy olyan oldalra irányítják a látogatókat, amely veszélyes lehet a számítógépükre nézvést.

– A weboldalra töltött kód tulajdonképpen egy átirányító – kommentálta a hírt Sándor Zsolt, a Panda Security magyarországi igazgatója. – A látogatókat átirányítja egy másik oldalra, amely úgymond „kitapogatja" a gépükön lévő biztonsági réseket, és azok alapján már célzott támadást intéz. A friss biztonsági szoftverek könnyedén kiszűrik ezeket a támadásokat, de azért nem árt az óvatosság.

A Panda felmérései szerint a probléma eddig 282 ezer weboldalt érint, a számuk pedig rohamosan nő.

Az érintett felhasználók – akik száma elérheti az egymilliót is – nem feltétlenül tudnak arról, hogy gépük megfertőződött. A Panda felmérései szerint ugyanis az egyéni felhasználók több, mint ötöde aktív biztonsági szoftverek ellenére is „elkapott" néhány fertőzést.

Ha valaki biztosra akar menni, a http://www.fertozottvagynem.hu/ oldalon egy másodtesztelésnek vetheti alá a gépét – az oldal motorját a hibát lebuktató Panda biztonsági szoftverek adják.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.