2024.április.30. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Nyári programok Óbudán

4 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/2000"><img class="image thumbnail" src="/files/images/latkep.thumbnail.jpg" border="0" alt="Óbudai Nyár 2007" title="Óbudai Nyár 2007" width="100" height="66" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>Óbudai Nyár 2007</strong></span></span>  <p>Óbuda-Békásmegyer önkormányzatának vezetõje, <em>Bús Balázs </em>polgármester és <em>dr.Merényi Judit</em>, az Óbudai Társaskör vezetõje tájékoztatott a szezon aktuális rendezvényeirõl, Óbudai Nyár 2007  cím alatt.</p><p>

óbudai nyár 2007Óbudai Nyár 2007 

Óbuda-Békásmegyer önkormányzatának vezetõje, Bús Balázs polgármester és dr.Merényi Judit, az Óbudai Társaskör vezetõje tájékoztatott a szezon aktuális rendezvényeirõl, Óbudai Nyár 2007  cím alatt.

óbudai nyár 2007Óbudai Nyár 2007 

Óbuda-Békásmegyer önkormányzatának vezetõje, Bús Balázs polgármester és dr.Merényi Judit, az Óbudai Társaskör vezetõje tájékoztatott a szezon aktuális rendezvényeirõl, Óbudai Nyár 2007  cím alatt.

Elmondták, az évrõl évre jelentkezõ rendezvénysorozat az Aquincumi Múzeum, a Kiscelli-kastély, a barokk fõplébánia-templom, a Társaskör, s a múlt század fordulójának emlékei között zajlik.  Az eddigieknél is nagyobb hangsúlyt helyeznek arra, hogy a Fõtér, ?az agóra" visszakapja közösségteremtõ funkcióját.

Mivel vár bennünket Óbuda ezen a nyáron?

-június 10-ével kezdõdõen, vasárnap délelõttönként, a hajdani ?boldog békeidõk" felidézésével promenádzenét adnak, benne fúvós-, szalon- és big band muzsikával,

Június 24-én a promenád szünetel, mert ekkor lesz az Óbudai Búcsú!

-június 30-tól kezdõdõen, szombat esténként 9 órai szabadtéri mozi,

-június 16-án,  majd július 20-ig péntekenként zenés esték;  fellép az Óbudai Danubia Szimfonikus Zenekar, a Határõrség Zenekara, a Hot Jazz Band a Budapesti Vonósokkal, az Operettvilág Együttes, a szegedi Molnár Dixiland Band és a Stúdió 11  Szulák Andreával.

A fellépõk között, az Óbuda iránt elkötelezett, a kerülethez sok szállal kötõdõ Óbudai Danubia Zenekar mára a magyar zenei élet jelentõs tényezõjévé vált, bérletsorozattal szerepel a Zeneakadémián, rendszeresen fellép többek között a Budapesti Tavaszi-, és az Õszi Fesztiválon, a Zempléni Mûvészeti Napokon, a Budapesti Búcsún, rendszeres vendégzenekar a Mûvészetek Palotájában.  Számos külföldi fellépst tudhatnak maguk mögött, állandó résztvevõi a külföldi magyar évadoknak a kulturális kormányzat szervezésében.  Vendégkarmesterként Kocsis Zoltán, Vásáry Tamás, Kobayashi Ken Ichiro, Jurij Szimonov és más neves karmesterek dirigálták. A mûvészeti vezetõ a Liszt díjjal kitüntetett Héja Domokos, a 2005/2006-os évadtól a Chemnitzi Robert Schumann Filharmonikusok elsõ karmestere.

A programsorozat hagyományosan a Könyv-hétvégével kezdõdik a Fõ téren, frissen megjelent és antikvár könyvek választékával,  odavárják Gyimesi László költõt, Kelecsényi László Krúdy-kutatót.

Incze Ildikó önálló esttel jelentkezik, Szeretõk címmel,  megszólal az Alma, a Kolompos és a Katáng zenekar,

a gyerekeket a BonBon Matiné várja.

molnár frenec: delila (plakát)Molnár Ferenc: Delila (Plakát)Június 28. és július 8. között az Óbudai Társaskör kertjében nyolc alkalommal adják elõ Molnár Ferenc vígjátékát, a Delilát, Bánsági Ildikó és Balázs Péter fõszereplésével. (Ebben a darabban szerepel a klasszikussá vált mondat; ?Bocsánat, hogy a csapos közbeszól…")

Balázs Péter, a színházi estek rendezõje vendége volt a tájékoztatónak, s elmondta, a darab tavaly már negyvenszer ment nagy sikerrel, vidéki színházak is megkeresték, a veszprémi színházban szeptember 14-én fogja a társulat bemutatni. Törekvésük, hogy olyat mutassanak, amit máshol nem kap meg a színháznézõ.  ?Olcsó" elõadás ez, nem úgy mint a nagysikerû filmet idézõ,  július 13 és 21 között négy elõadásban elõadott   Oké, Néró  címû, sokszereplõs zenés-táncos bohózat az Aquincumi Múzeum romkertjének színpadán, Hajdú István és Fesztbaum Béla fõszereplésével.

Július 14-tõl augusztus 4-ig  szombatonként komolyzene szól a Kiscelli-kastély udvarán.   Az Erkel Ferenc,

a Mendelssohn Kamarazenekar,  a Weiner-Szász Kamaraszimfónikusok és a Liszt Ferenc Kamarazenekar  ad elõ klasszikus minatûröket, szerenádokat, táncokat, divertimentókat Vivalditól Kreislerig.

Augusztus 18-tól szeptember 8-ig  szombat esténként a Szent Péter és Pál plébániatemplomban orgonaestek szólnak latin nyelvû kórusmuzsikával, ugyanott kerül sor Haydn-estre is. 

Békásmegyert sem kerül el a kulturális forgatag; 

-június 23-án a Budapest Ragtime Band ad koncertet a Csobánka téren,

-augusztus 25-én a Közösségi Ház szabadtéri színpadán adja elõ a beregszászi színház társulata Boccaccio darabját, a Sólyompecsenyét,

http://www.obudaitarsaskor.hu/

http://www.odz.hu/

Harmat Lajos

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.