2024.július.27. szombat.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A szociális gázár támogatás igénylése

3 perc olvasás
<p><span class="inline left"><a href="/node/114"><img class="image thumbnail" src="/files/images/16073.thumbnail_0.jpg" border="0" alt="Magyar Köztársaság cimere" title="Magyar Köztársaság cimere" width="58" height="100" /></a></span>A Magyar Közlöny 2008. évi 169. számában jelent meg a lakossági vezetékes gázfogyasztás szociális támogatásának újraszabályozásáról szóló Kormányrendelet, amely 2008. november 30-tól hatályos.<br /><td valign="top"> </td>     

magyar köztársaság cimereA Magyar Közlöny 2008. évi 169. számában jelent meg a lakossági vezetékes gázfogyasztás szociális támogatásának újraszabályozásáról szóló Kormányrendelet, amely 2008. november 30-tól hatályos.

 

     

magyar köztársaság cimereA Magyar Közlöny 2008. évi 169. számában jelent meg a lakossági vezetékes gázfogyasztás szociális támogatásának újraszabályozásáról szóló Kormányrendelet, amely 2008. november 30-tól hatályos.

 

      spacer
    A Magyar Gázipari Egyesülés (MGE) a hazai gázszolgáltató társaságok képviseletében fontosnak tartja hangsúlyozni, hogy a szociális gázár-támogatást újra kell igényelni és ennek kapcsán az ügyfelek támogatási igényeinek fogadását, elbírálását továbbra is a Magyar Államkincstár (MÁK) végzi.

    A gázszolgáltatók a Magyar Államkincstár által megítélt támogatást érvényesítő, végrehajtó szervezetek, lehetőségeikhez mérten minden segítséget megadnak ügyfeleiknek a kérelmekkel kapcsolatos tájékozódásban, a megfelelő szervezethez történő irányításban.

    A november 28-án megjelent módosított Kormányrendelet szerint, aki 2009. január 31-ig kérelmét a Magyar Államkincstárhoz benyújtja, – a jogosultsági feltételek fennállása esetén – 2009. január 1-ig visszamenőlegesen hozzájut a támogatáshoz. A támogatás érvényesítéséhez azonban nem elegendő csak a gázszolgáltató társaságok igyekezete.

    A benyújtott igénylések alapján a MÁK meghozza a támogatásról szóló határozatokat és azokat a szolgáltató részére eljuttatja. A gázszolgáltatók feladata fogadni a Magyar Államkincstár által meghozott határozatok vonatkozó adatait és a számlákban érvényesíteni a megítélt támogatást. A gázszolgáltatók csak a MÁK által részükre átadott adatok nyilvántartásba vételét követően – az adatok beérkezésének ütemében – tudják ezt végrehajtani. Ebből következően a szolgáltatók 2009. első két hónapjában nem minden fogyasztónak tudják az aktuális számlában a támogatást érvényesíteni, ugyanakkor az adatok beérkezését követően kibocsátott gázszámlában visszamenőleg,- 2009. január 1-ig – a megítélt támogatás jóváírásra kerül, amennyiben annak kérelme 2009. január 31. előtt beérkezett az Államkincstárhoz.

    A gázszolgáltatók a Magyar Államkincstár által megítélt szociális gázár-támogatást a részükre kötelezően előírt számlaformátum szerint jelenítik meg ügyfeleik gázszámláin.
További technikai részletekről informálódhatnak a kedves ügyfelek a Magyar Államkincstár területileg illetékes igazgatóságain.

http://www.allamkincstar.gov.hu/rovat/142

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.