2024.április.30. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Perrendtartás változásai előnyösek lehetnek a lakástulajdonosok számára a perekben, jogvitákban

2 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/457"><img class="image thumbnail" src="/files/images/paragraph.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="92" /></a></span>Egyszerűsítő jogszabályváltozások léptek életbe 2009. január 01.-től a peres eljárások rendjében. A Lakástulajdonosok Országos Érdekvédelmi Szervezetének Társelnöke Országbíró Zoltán kifejezetten hasznosnak tartja az intézkedéseket a kis értékű perek gyorsítása érdekében.<br /><td valign="top"> </td> 

paragraph.thumbnailEgyszerűsítő jogszabályváltozások léptek életbe 2009. január 01.-től a peres eljárások rendjében. A Lakástulajdonosok Országos Érdekvédelmi Szervezetének Társelnöke Országbíró Zoltán kifejezetten hasznosnak tartja az intézkedéseket a kis értékű perek gyorsítása érdekében.

 

 

paragraph.thumbnailEgyszerűsítő jogszabályváltozások léptek életbe 2009. január 01.-től a peres eljárások rendjében. A Lakástulajdonosok Országos Érdekvédelmi Szervezetének Társelnöke Országbíró Zoltán kifejezetten hasznosnak tartja az intézkedéseket a kis értékű perek gyorsítása érdekében.

 

  spacer
    
Magyarországon az építőipar válsága körvonalazódott ki 2008. év végére. A lakástulajdonosok többszörösen kárvallottjai az építőipari gazdasági társaságok túlélő magatartásának. (Műszaki hibák, eltűnő cégek stb.)

Az országos szervezet társelnöke Országbíró Zoltán a lakástulajdonosok, mint fogyasztók szempontjából a felszámolásra kerülő cégek jótállásai,szavatossági helytállásai miatt aggályát fejezi ki. Különösen fokozta a lakástulajdonosok hátrányát a bírósági perek elhúzódása, a kártérítés megítélésének késedelme egy-egy konkrét ügyben.(pl.FŐTÁV per)

A szaktárca javaslatai előremutatóak ,így társadalmi szervezetként a kis értékű perek felgyorsulását várjuk az intézkedésektől. Sajnálatos azonban, hogy elmaradt a családjogi ügyekben és ingatlanjogi ügyekben az igazságügyi mediator eljárásának kifejezetten kötelezővé tétele. Ezek az ügyek a lakástulajdonnal rendre szorosan összefüggnek.(lásd.válás-vagyonmegosztás stb.)

Ha a kormány mással nem képes enyhíteni a lakás és ingatlantulajdonosok terheit, legalább az igazságügyi mediatio kötelezővé tételével kellene,hogy segítség a károsodott lakástulajdonosokat. Megnőtt az igazságszolgáltatás költségeit viselni nem tudó lakástulajdonosok száma.Ez részben gazdasági válság egyik következménye.

A halmozódó joghátrányok elkerülésének hatékony eszköze a családjogi és ingatlanjogi jogvitákban az igazságügyi közvetítés kötelezővé tétele. A Lakástulajdonosok Országos Érdekvédelmi Szervezete szorgalmazza a szaktárca ilyen irányú sűrgős intézkedését a jogszabályok további változása érdekében!

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.