2024.április.30. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A SES ASTRA és a GlobeCast elindította az Orange TV műholdas sugárzását

3 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/21899"><img class="image thumbnail" src="/files/images/0_astra_53_m.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="78" /></a></span> <p>A SES ASTRA és a GlobeCast, a France Télécom csoport leányvállalata, bejelentette, hogy kapacitási szerződést kötöttek az Orange francia távközlési szolgáltatóval, annak érdekében, hogy az Orange TV műholdon keresztül is sugárzásra kerülhessen.</p><p> 

 0 astra 53 m.thumbnail

A SES ASTRA és a GlobeCast, a France Télécom csoport leányvállalata, bejelentette, hogy kapacitási szerződést kötöttek az Orange francia távközlési szolgáltatóval, annak érdekében, hogy az Orange TV műholdon keresztül is sugárzásra kerülhessen.

 

 0 astra 53 m.thumbnail

A SES ASTRA és a GlobeCast, a France Télécom csoport leányvállalata, bejelentette, hogy kapacitási szerződést kötöttek az Orange francia távközlési szolgáltatóval, annak érdekében, hogy az Orange TV műholdon keresztül is sugárzásra kerülhessen.

 

 Az új szolgáltatással elsősorban azokat a francia háztartásokat célozzák meg, melyek nem rendelkeznek ADSL kapcsolaton keresztüli televíziós lefedettséggel. Az Orange TV egy triple-play szolgáltatás (TV, telefon, internet) része és az ASTRA műholdas rendszerén keresztül közvetítik a keleti 19,2 fokon elhelyezkedő fő orbitális pozícióról, amely jelenleg több mint  5 millió francia DTH háztartást szolgál ki.

"Műholdjaink segítségével az Orange jelentős mértékben kiterjesztheti új Orange TV szolgáltatásának elérhetőségét," mondta Nick Stubbs, az ASTRA France vezérigazgatója. "A keleti 19,2 fok Franciaország fő DTH közvetítési pozíciója, melynek köszönhetően az Orange elérheti azokat a háztartásokat is, amelyek nem rendelkeznek kielégítő ADSL lefedettséggel. Az Orange-zsal kötött megegyezésünk rávilágít, hogy a triple-play szolgáltatások kiépítésénél a műholdas közvetítés tökéletes kiegészítője a földi műsorszórási technológiáknak. A megegyezéssel az ASTRA franciaországi piaci pozíciója tovább erősödött."

A GlobeCast kezeli majd az Orange TV közvetítését, az MPEG-4 tömörítésű digitalizálást, multiplex szolgáltatást, a kódolást és az uplink szolgáltatásokat is.  A GlobeCast a France Télécom leányvállalata és a SES csoport egyik fő globális partnere.

A SES-Astra Európa vezető Direct-to-Home (DTH) műholdas rendszere. A műhold flottája jelenleg 14 ASTRA és két SIRIUS szatellitből áll.  A kombinált műholdas rendszer összesen 2 433 analóg és digitális TV- és rádió csatornát közvetít és szolgáltatásai több mint 117 millió DTH és kábel kapcsolattal rendelkező háztartásba jutnak el. A SES-Astra műholdas alapú multimédia, internet és telekommunikációs szolgáltatásokat is nyújt vállalatok, kormányzatok és szervezeteik számára. Napjainkban az ASTRA és SIRIUS műholdas flotta jelenti a legfontosabb HDTV műsorközvetítő platformot Európában, mely 55 High Definition (HD) csatorna elérhetőségét teszi elérhetővé. Az Astra és a SIRIUS műholdas flotta elsődleges orbitális pozíciói a keleti 19,2°; 28,2°; 23,5°; 5° és 31,5°.

A SES-Astra a SES vállalatcsoport tagja (az Euronext Paris és a luxembourgi tőzsdén jegyezve: SESG). A SES három piacvezető műhold szolgáltató tulajdonosa: Európában a SES ASTRA, Észak-Amerikában a SES AMERICOM, és a SES NEW SKIES, mely globális lefedettséget és kapcsolódási lehetőséget biztosít. A vállalatcsoport 90%-ban tulajdonosa az európai SES SIRIUS-nak, stratégiai partnerként vezs részt a kanadai székhelyű Ciel és a Mexikóban található Quetzsat cégek vezetésében. A SES kiemelkedő szatellit kommunikációs megoldásokat kínál műholdas rendszerén keresztül – 26 földkörüli pályán 39 műholdja helyezkedik. 

 www.ses.com

www.ses-astra.com

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.