2024.július.27. szombat.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Révay András: Cégvezetők bálja

4 perc olvasás
  <p><strong><span class="inline left"><a href="/node/22629"><img class="image thumbnail" src="/files/images/tanc-2007.thumbnail.jpg" border="0" width="75" height="100" /></a></span> </strong>Eddig csak az Anna bálról tudta a közönség, hogy egyszerre két helyen - Balatonfüreden és Budapesten - is megrendezik. Nos, a Cégvezetők bálja ezt már túlszárnyalja. Az idén három helyszínen: Kecskeméten, Nyíregyházán és Budapesten épülhetnek majd az üzleti kapcsolatok.</p><p>

 

tanc 2007.thumbnail Eddig csak az Anna bálról tudta a közönség, hogy egyszerre két helyen – Balatonfüreden és Budapesten – is megrendezik. Nos, a Cégvezetők bálja ezt már túlszárnyalja. Az idén három helyszínen: Kecskeméten, Nyíregyházán és Budapesten épülhetnek majd az üzleti kapcsolatok.

 

tanc 2007.thumbnail Eddig csak az Anna bálról tudta a közönség, hogy egyszerre két helyen – Balatonfüreden és Budapesten – is megrendezik. Nos, a Cégvezetők bálja ezt már túlszárnyalja. Az idén három helyszínen: Kecskeméten, Nyíregyházán és Budapesten épülhetnek majd az üzleti kapcsolatok.

elek j.thumbnailA cél ugyanis éppen ez – hívta fel rá a figyelmet a bálok főszervezője, Elek János. Pontosabban ez az egyik cél. Társul még mellé a jótékonyság és persze nem utolsó szempont az sem, hogy a résztvevők egy kellemes estét szeretnének eltölteni. Elkölteni egy jó vacsorát és jó borokat tölteni a poharakba. Ha mindez sikerül, a bál be is tölti hivatását február 14-én Kecskeméten, 21-én Nyíregyházán, és 28-án, Budapesten.

A rendező elmondta még azt is: más bálok általában egyformák; zene, műsor, vacsora. Szinte minden évben ugyanaz a helyszín, hasonló a műsor és a vacsora, a vendégkör sem nagyon változik. A cégvezetők bálja ettől minden szempontból eltér. Itt mindig volt és lesz is valami meglepetés. Talán ennek is köszönhető, hogy amíg néhány hagyományos, „nagy" bál megrendezését az idén – a válságra hivatkozva – már lemondták, náluk folyamatos az érdeklődés és sokan kérdezik: lehet-e még belépőt kapni?

vend 2007.thumbnailA Cégvezetők báljára, azok jönnek el, akik úgy érzik, nem szakmai (építész, jogász, orvos, újságíró) bálon akarnak részt venni vagy nem az Operabál az ő báljuk. Szinte a gazdaság minden részéről vannak jelentkezők. Az autókereskedőtől kezdve a fogászati klinikáig, nemzetközi olajcégtől a nemzetközi kereskedő cégig. A csomagolástechnikai cégtől a nyomda tulajdonosáig. Bankban dolgozók, irodaszer forgalmazók, ügyvédek, laptulajdonosok. A vendégek között volt és van cégvezető Bangladesből, Nigériából, Angolából, de Belgiumból és Kanadából is. Egyre több követség is felismerte a Cégvezetők báljának lehetőségeit.

katona a.thumbnail A Cégvezetők Jótékonysági Bálját 2009 februárjában Budapesten már az ötödik, Nyíregyházán a második alkalommal rendezik meg, Kecskeméten viszont ez lesz az első. Ekkor szeretnék a szélesebb közönség számára is bemutatni a Granada Wellness és Sport Hotelt, mely ugyan már 2007 októbere óta nyitva van, de közben folyamatosan bővíti szolgáltatásait. Katona Annamária szállodavezető különösen arra büszke, hogy Kecskemét legfiatalabb és legmodernebb szállodájának konyháját olimpiai és világbajnok szakács, Kovács Sándor vezeti. A mediterrán hangulatot árasztó hotelben igen jól felszerelt wellness-részleg van, infra-szolárium, gőz- és sókabin is található benne. A vendégeket kétpályás bowling és számos más sportolási lehetőség várja, beleértve a fedett teniszpályát is.

menu 2007.thumbnail A vacsora természetesen mindig a bál egyik éke. Itt nem egyetlen – bármennyire is kitűnő – cég kínálatával várják a vendégeket. A bálterem csatatér lesz: az éttermek csatájának helyszíne! Bár igaz, hogy két éttermet éppúgy nem lehet összehasonlítani, mint a sört a borral, de azért megpróbálják. Nagyon sok jó étterem van, akik szívesen vállalkoznak a bemutatkozásra. Most erre majd három, esetleg négy kap lehetőséget. Mindegyik a saját, rá jellemző ízvilágú étellel készül, a vacsora végén pedig a vendégek szavaznak. Tavaly francia, magyar, spanyol ízek találkoztak, és a végén mindenki nyert. A vendégek új éttermekkel ismerkedhettek, az éttermek pedig lehetséges új vendégekhez jutottak.

Aki majd elmegy a Cégvezetők báljára, már a belépés pillanatában olyan pohár pezsgőt kap a kezébe, ami állandóan szerepel a spanyol király asztalán is. A tizennyolc hónapig palackban érlelt, száraz Freixenet pezsgő – ezen kívül – még a műsorban is szerepel. Régi francia huszárhagyomány ugyanis, hogy győzelem után a tisztek karddal vágták le a pezsgőspalack nyakát. A nagy erővel kirobbanó ital belülről mindent magával sodor, üvegszilánkoktól ezért a fogyasztás közben nem kell tartani. Az pedig, hogy mi lesz még a műsor további része – maradjon titok! Esetleg később elolvasható a http://www.cegvezetokbalja.hu/ oldalon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.