2024.július.24. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Hepatológia 2009, a Magyar Májkutatási Társaság 2009 évi kongresszusáról

3 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/22960"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/majkut.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="99" /></a></span>A Magyar Májkutatási Társaság, a Májkutatási Alapítvány, és 2009. február 18. - 22. között rendezi meg Bükfürdőn a Hepatológia 2009 konferenciát a Danubius Health Spa Resort Bük Hotelben. A konferenciát megelőzően Továbbképző konferenciát is tartunk gyakorló orvosoknak, asszisztenseknek, nővéreknek 2009. február 18-án.<br /><td valign="top"> </td> 

majkut.thumbnailA Magyar Májkutatási Társaság, a Májkutatási Alapítvány, és 2009. február 18. – 22. között rendezi meg Bükfürdőn a Hepatológia 2009 konferenciát a Danubius Health Spa Resort Bük Hotelben. A konferenciát megelőzően Továbbképző konferenciát is tartunk gyakorló orvosoknak, asszisztenseknek, nővéreknek 2009. február 18-án.

 

 

majkut.thumbnailA Magyar Májkutatási Társaság, a Májkutatási Alapítvány, és 2009. február 18. – 22. között rendezi meg Bükfürdőn a Hepatológia 2009 konferenciát a Danubius Health Spa Resort Bük Hotelben. A konferenciát megelőzően Továbbképző konferenciát is tartunk gyakorló orvosoknak, asszisztenseknek, nővéreknek 2009. február 18-án.

 

  spacer
    A konferencia fő témái: A májbetegségek epidemiológiája, pathológiája, krónikus vírushepatitis (hepatitis B és C), alkohol és nem alkohol okozta májbetegségek, anyagcsere betegségek, a máj rosszindulatú daganatos megbetegedései (hepatocellularis carcinoma), májtranszplantáció. Külön témaként szerepel az elhízás, cukorbetegség és a zsíranyagcsere összefüggése a májkárosodások kialakulásával.

    Magyarországon évente 6-8.000-re tehető azon személyek száma, akik a májbetegéség végstádiumában, májzsugoros megbetegedésben (cirrhosisban) halnak meg. Ezeknek mintegy 20 %-ában az elsődleges májrák a halálok. A májcirrhosis hátterében elsősorban a nagyobb mennyiségű alkoholfogyasztás és krónikus hepatitis B és C vírusfertőzés okozta megbetegedés áll.

    A konferencián a tanácsokozás foglalkozik a vírusfertőzés megelőzésével, az idült megbetegedés lefolyásával, a terápia kérdéskörével. Külön figyelmet kap a rejtett hepatitis C vírusbetegség felismerésének a lehetősége, a jelenleg elfogadott modern terápia, a pegilált interferon és ribavirin kezelés kérdésköre, valamint a máj transzplantáció jelenlegi helyzete és a májrák korai diagnosztizálásának módszertana.

    Az elhízás, a zsíranyagcsere károsodás és cukorbetegség világszerte jelentős tényező korunkban a szív-, érrendszeri megbetegedések halálozási statisztikájában. Ezen anyagcsere károsodásnak ugyancsak szerepe van a májzsugor és primér májrák kialakulásában is. A konferencia résztvevői ezen folyamatokat is tárgyalják, különösképpen abban a viszonylatban, ha a hepatitis C vírusfertőzés elhízottakat érint.
  

  A konferencia zárónapján a Magyar Májkutatási Társaság elnöksége Pro Hepatologia Emlékérem kitüntetést ad át e területen kiválóan tevékenykedő szakembernek, valamint Pro Hepatologia in Relatione Publica Érem kitüntetést kap a nyilvános sajtó egy képviselője, aki a hepatitis C vírusfertőzéssel kapcsolatos ismeretanyagot a laikus olvasók számára az elmúlt évben kiemelkedően mutatta be a sajtóban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.