2024.július.19. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Hongkongi Nemzetközi Ékszerkiállítás

3 perc olvasás
 <span class="inline inline-left"><a href="/node/25176"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/mv.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="75" /></a></span> <p>A Hongkongi Nemzetközi Ékszerkiállítást 2009. március 4-8. között rendezték Hongkongban, a Hong Kong Convention and Exhibition Centre területén. A Hong Kong Trade Development Council (HKTDC) által szervezett ékszerikiállítás történetében idén eddig a legtöbb, 46 ország és régió 2300 kiállítója mutatta be termékeit.</p><p>

 mv.thumbnail

A Hongkongi Nemzetközi Ékszerkiállítást 2009. március 4-8. között rendezték Hongkongban, a Hong Kong Convention and Exhibition Centre területén. A Hong Kong Trade Development Council (HKTDC) által szervezett ékszerikiállítás történetében idén eddig a legtöbb, 46 ország és régió 2300 kiállítója mutatta be termékeit.

 mv.thumbnail

A Hongkongi Nemzetközi Ékszerkiállítást 2009. március 4-8. között rendezték Hongkongban, a Hong Kong Convention and Exhibition Centre területén. A Hong Kong Trade Development Council (HKTDC) által szervezett ékszerikiállítás történetében idén eddig a legtöbb, 46 ország és régió 2300 kiállítója mutatta be termékeit.

A válság súlytotta időkben a HKTDC minden erejével törekszik a fejlődő országok piacaival való üzleti kapcsolatok kialakítására és elmélyítésére, valamint Hongkong, mint ázsiai kereskedelmi központ szerepének hangsúlyozására. Ezt bizonyítja az a tény is, hogy Hongkong a világ egyik legnagyobb ékszerexportőreként 2008-ban 4,7 milliárd USD értékű eladásokkal büszkélkedhetett.

A kiállításon kínai, dubai, német, indiai, olasz, koreai, maláj, szingapúri, spanyol, sri lankai, tajvani, thai, török, belga, izraeli, japán és amerikai pavilonok tették sokszínűbbé a nemzetközi palettát. A márkás ékszereket bemutató Hírességek Csarnoka (Hall of Fame) területén francia, görög, hongkongi, olasz, maláj, monacói, spanyol, thai, török és arab emirátusokbeli ékszereket vonultattak fel. A kiállításon külön termékszekciókat szenteletek a luxusékszereknek, valamint az antik- és jádeékszereknek is.

Az International Jewellery Design Excellence (IJDE) Award ékszertervezői versenyének díjazottjai

Az International Jewellery Design Excellence (IJDE) ékszertervezői verseny első helyezettjének személyét, a „Legjobbak Legjobbikát" a Hongkongi Nemzetközi Ékszerkiállítás első estéjén, a 2009. március 4-ei gálaesten hozták nyilvánosságra. Ő Joey Cheung Lai Yee, egy hongkongi ékszertervező, aki az „Eternity Blooming" fantázianevű darabbal nyerte a versenyt.

Az IJDE verseny több szervezet – a HKTDC, a Hong Kong Jewellers' & Goldsmiths' Association, a Hong Kong Jewellery & Jade Manufactureres Association, a Hong Kong Jewelry Manufacturers' Association és a Diamond Federation of Hong Kong – közös együttműködése és támogatása révén valósulhatott meg. .

A hongkongi megmérettetésre csak az elmúlt két évben, nemzetközi szintű ékszertervezői versenyein, első helyen díjazott munkákkal nevezhettek a jelentkezők, akik különleges ékszereikkel a világ ázsiai, európai és amerikai régióit képviselték. Az IJDE nemzetközi zsűrije az értékelés során a kreativitást, az ékszerkoncepció egyediségét, a megmunkálás minőségét, a szépséget és az összhatást vette figyelembe

Az IJDE ékszertervezői versenynek magyar résztvevője is volt. Hazánkat a Splendor Ötvösműhely és Ékszerüzlet képviselte a nemzetközi megmérettetésen. Több, első helyezést elért, saját tervezésű és készítésű ékszerrel pályáztak, amelyeket a Tahiti Gyöngy Trófea versenyeken és a Karát Ékszer szépségversenyein is díjaztak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.