Cisco TP1300Cisco TP1300A Cisco bemutatta a Cisco TelePresence család új tagját, amely még több felhasználó számára és még több helyszínen teszi elérhetővé a virtuális találkozás élményét, így a különböző méretű szervezetek, fiókirodák és távmunkások is élhetnek a Cisco TelePresence technológia nyújtotta előnyökkel. Az új megoldás alacsonyabb sávszélességen, bármilyen tárgyalóteremből, szabványos videokonferencia rendszerrel vagy webes eszközzel használható anélkül, hogy a felhasználói élmény terén kompromisszumra kényszerítené a találkozók résztvevőit.

 

Cisco TP1300Cisco TP1300A Cisco bemutatta a Cisco TelePresence család új tagját, amely még több felhasználó számára és még több helyszínen teszi elérhetővé a virtuális találkozás élményét, így a különböző méretű szervezetek, fiókirodák és távmunkások is élhetnek a Cisco TelePresence technológia nyújtotta előnyökkel. Az új megoldás alacsonyabb sávszélességen, bármilyen tárgyalóteremből, szabványos videokonferencia rendszerrel vagy webes eszközzel használható anélkül, hogy a felhasználói élmény terén kompromisszumra kényszerítené a találkozók résztvevőit.

A személyes találkozás élményét nyújtó Cisco TelePresence technológiát eredetileg a csoportmunka elősegítésére, a döntéshozatal felgyorsítására, a környezetbarát vállalati stratégiák megvalósítására és az utazási költségek csökkentésére találták ki. A most bemutatott új alkalmazásokkal a Cisco TelePresence ennél jóval többet kínál.

A Cisco TelePresence Recording Studio alkalmazással bármilyen helyiség nagyfelbontású stúdióvá változtatható. A másik alkalmazással a rendezvényszervezők könnyebben bonyolíthatnak le a Cisco TelePresence rendszerében vállalati megbeszéléseket, szemináriumokat.

A Crimson Consulting Group új tanulmányában multinacionális cégek a Cisco TelePresence technológia gyors megtérüléséről (ROI) és az átalakuló üzleti folyamatokról számoltak be. A tanulmány résztvevői átlagosan 14 hónapos megtérülési időről számoltak be, egyes esetekben pedig nem kellett 6 hónapnál több a megtérüléshez. Az egyik válaszadó cég esetében mindez lehetővé tette, hogy az informatikai költségkeret igénybevétele nélkül, mindössze az utazási költségmegtakarításokból finanszírozhassák újabb egységek megvásárlását. A beszámolók szerint a hálózaton keresztül folytatott valós idejű, személyes megbeszélések lehetősége ésszerűsítette a folyamatokat, felgyorsította a döntéshozatalt, és hatékonyabb munkavégzést biztosított anélkül, hogy a dolgozóknak fizikailag el kellett volna hagyniuk az irodát.

A legfontosabb tények:

 • A Cisco által most bemutatott eszközök:
  • Cisco TelePresence System 1300 sorozat: az egy képernyőből és három kamerából álló Cisco TelePresence 1300-65-ös rendszer 65 hüvelykes plazmaképernyővel működik, és rugalmasan telepíthető. Egy helyszínen egyszerre hat fő használhatja.
  • Cisco TelePresence Extended Reach: A Cisco TelePresence már 1,5 Mbit/s (T1) sávszélességű internetkapcsolattal is működik 720 pixeles garantált szolgáltatásminőség mellett úgy, hogy a TelePresence-től az eddigiekben megszokott élményt nyújtja. Az Extended Reach támogatja a Cisco TelePresence nyílt internetkapcsolatokon (pl. nagy sebességű FIOS vagy DOCSIS) keresztüli működését. Ezzel a funkcióval az 1080 vagy 720 pixeles felbontású Cisco TelePresence még szélesebb körben alkalmazható.
 • A Cisco a következőkkel bővíti a TelePresence technológia alkalmazási körét:
  • Cisco TelePresence Recording Studio: lehetővé teszi azonnal és biztonságosan visszajátszható videoüzenetek, illetve prezentációk elkészítését, 1080 pixeles HD-minőségben. A Cisco közelmúltban bejelentett Media Experience Engine motorjával a felhasználók szabványos felbontásban, egyéb, videoátvitelt biztosító eszközökön – így például számítógépen, mobiltelefonon vagy digitális táblán – is megtekinthetik a Cisco TelePresence-felvételeket.
  • Cisco TelePresence Event Controls: a sokoldalú egységekből álló készlettel a rendezvényszervezők kiváló minőségű és költséghatékony belső és külső rendezvényeknek – így például prezentációknak, vitaindító beszédeknek, előadásoknak és szemináriumoknak – adhatnak otthont szabványos Cisco TelePresence helyiségekben.
 • A Cisco a videorendszerek közötti zökkenőmentes videoátvitelt a következőkkel biztosítja:
  • Nagy felbontású kompatibilitás: a Cisco TelePresence megbeszélésekbe bármilyen szabványos, nagy felbontású videokonferencia-rendszer, videokonferencia alkalmazás, WebEx vagy egyéb asztali videoalkalmazás (pl. Microsoft Office Communicator) bevonható. Ennek köszönhetően a szervezetek tetszés szerint méretezhetik a csoportmunkát, kihasználhatják a meglévő erőforrások előnyeit.
  • Cisco WebEx-integráció: A rendszerek közötti, úgynevezett „any-to-any" videokompatibilitás részeként a Cisco WebEx Meeting Center és a Cisco Unified Video Conferencing technológiával sokkal személyesebbé tehető a kommunikáció. A Cisco Unified Video Conferencing többpontos vezérlőegységhez (MCU) csatlakoztatható bármely eszköz képe megjeleníthető immár a Meeting Center megbeszéléseken, például a Cisco TelePresence képe vagy a videokonferenciát és asztali csoportmunkát támogató alkalmazások munkamenetei. Ezzel a megoldással a látható résztvevők számra 16-ra növelhető, és nemcsak nagy felbontású videomegjelenítésre, hanem videovezérlésre is lehetőség nyílik.

A Cisco TelePresence a Cisco leggyorsabban bővülő termékkategóriája. Világszerte több mint 300 ügyfélnél 2000 rendszer került telepítésre. Saját belső hálózatán a Cisco már több mint 400 TelePresence szobát használ, amelyekkel hatékonyabb munkavégzést és csoportmunkát valósítanak meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük