Magyar Pezsgő-siker Svédországban
2 perc olvasásStockholmban került megrendezésre a svédek egyetlen EU-által elfogadott borversenye a Vinordic Bor Verseny, 2009 április 11-13 között.A verseny a Vinordic és az "Allt om Vin" magazin lebonyolításában zajlott. A svéd Systembolaget borbolthálózatban kapható összes bor, valamint az importőrökön keresztül beszerezhető borok, egyenlő eséllyel indultak a versenyen. A cél az volt, hogy megtalálják a legjobb ár-érték arányú bort Svédországban.
Stockholmban került megrendezésre a svédek egyetlen EU-által elfogadott borversenye a Vinordic Bor Verseny, 2009 április 11-13 között.A verseny a Vinordic és az "Allt om Vin" magazin lebonyolításában zajlott. A svéd Systembolaget borbolthálózatban kapható összes bor, valamint az importőrökön keresztül beszerezhető borok, egyenlő eséllyel indultak a versenyen. A cél az volt, hogy megtalálják a legjobb ár-érték arányú bort Svédországban.
"Ár-érték" volt a kulcsszava a svéd piacnak, ami nem a legalacsonyabb árról szólt, hanem a legnagyobb íz-élményről amiért a fogyasztók fizetnek. A verseny egyedülálló abból a szempontból hogy a legolcsóbb pezsgő versenyezhet akár a legdrágább ellen is. "Ez valami olyan amiben egyedülállóak vagyunk a világon" mondta a szervező Bengt-Göran Kronstam, aki borszakíró a "Dagens Nyheter" napilapban és az "All tom Vin" szaklap szerkesztője.
A rendezvény a Svéd Nemzetközi Élelmiszer Ellenőrzési hivatal által elismert borverseny, és a borokat előre vak-kóstoláson minősítette a képzett zsűri, ami 8 tapasztalt borszakértőből állt. Csaknem 500 bort kóstoltak és egy-egy nyertes került ki minden kategóriából, valamint ár osztályból, a végső kóstolásra.
A versenyzők közül a BB Zrt. Chapel Hill Chardonnay pezsgője két díjat is nyert! Elnyerte a "Legjobb minőség" díját a "Pezsgők legfeljebb 75 Svéd Korona/palack" kategóriában, valamint elhódította az "Arany trófeát" az "Összességében legjobb minőség a pezsgők között" kategóriában.
Ez a nemzetközi borversenyeken évről évre egyre több elismerést szerző pezsgő a klasszikus Chardonnay szőlőből készül, legalább 9 hónapon át tartó érleléssel.