„Nincs itt semmi titok”
2 perc olvasás"Nincs itt semmi titok. Vagy a véredben van a szakmához szükséges tudás, vagy soha nem válhatsz mesterszakáccsá." – ez a jelmondata Andreas Mensch mesterszakácsnak, a Sofitel Budapest Chain Bridge új konyhafőnökének.
"Nincs itt semmi titok. Vagy a véredben van a szakmához szükséges tudás, vagy soha nem válhatsz mesterszakáccsá." – ez a jelmondata Andreas Mensch mesterszakácsnak, a Sofitel Budapest Chain Bridge új konyhafőnökének.
Andreas Mensch április óta vezeti a luxusszálloda éttermének, a Paris Budapest Cafénak látványkonyháját. A szakma alapjait Bregenzben, Ausztriában sajátította el; tapasztalatait pedig Ausztriában, Norvégiában, Lettországban, az Egyesült Államokban és Oroszországban szerezte. Tudását ezentúl az ötcsillagos szálloda éttermében kamatoztatja.
Andreas Mensch az Európa legnagyobb mesterszakácsai – Eckhard Witzigman, Heinz Winkler és Werner Matt – által számára kijelölt utat követi, sikere pedig gasztronómiai hitvallására vezethető vissza: rendíthetetlenül ragaszkodik a konyhaművészet hagyományaihoz, miközben a kiváló minőséget mindennél fontosabbnak tartja. Célja egy olyan menü elkészítése, mely a magyar piac követelményeihez igazodik, miközben elérhető áraival új, főként helyi vendégeket tud az étterembe csábítani. Legjobban a mediterrán konyha ízeit, ételeit kedveli, melyek alapjai – és így az általa legszívesebben használt hozzávalók is – a friss zöldfűszerek, idénygyümölcsök és zöldségek.
Az új főszakács különleges elméleti tudása, kiváló szakmai tapasztalatai és közvetlen természete révén minden bizonnyal sikeres karrier vár a Sofitel Budapest Chain Bridge éttermének vezető mesterszakácsaként.
Németh Krisztina