2024.július.20. szombat.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

II. Thermal & Wellness Egészségturisztikai és Életmód Kiállítás, Debrecen

4 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/32824"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/turizmus.thumbnail.jpg" border="0" width="73" height="100" /></a></span>A 2009. október 2-án nyitották meg az Észak-Alföldi Termál Klaszter Egyesület szervezésében, a Magyar Turizmus Zrt. Észak-alföldi Regionális Marketing Igazgatóságának közreműködésével, az Európai Unió támogatásával, és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával megrendezett II. Thermal & Wellness Egészségturisztikai és Életmód Kiállítást Debrecenben. </p><p>

turizmus.thumbnailA 2009. október 2-án nyitották meg az Észak-Alföldi Termál Klaszter Egyesület szervezésében, a Magyar Turizmus Zrt. Észak-alföldi Regionális Marketing Igazgatóságának közreműködésével, az Európai Unió támogatásával, és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával megrendezett II. Thermal & Wellness Egészségturisztikai és Életmód Kiállítást Debrecenben.

turizmus.thumbnailA 2009. október 2-án nyitották meg az Észak-Alföldi Termál Klaszter Egyesület szervezésében, a Magyar Turizmus Zrt. Észak-alföldi Regionális Marketing Igazgatóságának közreműködésével, az Európai Unió támogatásával, és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával megrendezett II. Thermal & Wellness Egészségturisztikai és Életmód Kiállítást Debrecenben.

A hivatalos megnyitón köszöntőt mondott Tóth József, az Észak-alföldi Termál Klaszter Egyesület elnöke, Gazda László, az Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács elnöke, Pajna Zoltán, Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának alpolgármestere és Dr. Róna Iván, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója.

Az eseményt megnyitó szakmai konferencián Dr. Róna Iván az MT Zrt. vezérigazgatója előadást is tartott a Magyar Turizmus Zrt. egészségturisztikai marketingtevékenységéről. Prezentációjában elmondta, hogy Magyarországon minden harmadik, szállodában eltöltött vendégéjszaka gyógy és wellness szállóban realizálódik, ami jól szemlélteti az egészségturizmus növekvő jelentőségét.

A legmagasabb számban a német, az osztrák, az orosz, a cseh, a lengyel, és a román vendégek érkeznek hazánkba a minőségi egészségturisztikai szolgáltatásokat keresve. A Magyar Turizmus Zrt. egészségturisztikai kiadványai angol német és lengyel nyelvi változatban jelennek meg, a regionális magyar nyelvű kiadványok mellett pedig október 8-án 30 ezres példányszámban kerül terjesztésre a Társaság őszi-téli ajánlatokat tartalmazó kiadványa „Egészségedre" címmel. A vezérigazgató felhívta a figyelmet az MT Zrt. megújult egészségturisztikai tematikájú honlapjára a wellness.itthon.hu-ra, amelyen a közeljövőben ajánlatkérő funkció, orvosi menüpont és betegség szerinti szolgáltató-kereső is segíti az érdeklődőket. A honlap a magyaron kívül angolul németül és oroszul is elérhető. A környező országokban továbbá az MT Zrt. road show-k, szakmai találkozók és tanulmányutak segítségével, belföldön pedig regionális akciókkal is népszerűsíti a magyar egészségturisztikai kínálatot. Dr. Róna Iván előadásában kiemelte, hogy a Társaság a tematikus évad koncepcióját folytatva, hazánk gazdag egészségturisztikai kínálatára és a turisztikai szakma véleményére alapozva 2011-ben az Egészségturizmus Évét hirdeti meg.

„Magyarország több évszázados hagyományokkal rendelkezik a gyógy- és termálvízzel történő gyógyítás területén. Az elődeink által sikerrel alkalmazott módszereket a legmodernebb orvostudomány eszközeivel egészítjük ki.

Magyarországon a természet eszközeivel, egyedülálló gyógy- és termálvízkincsre alapozott eljárások révén, kiváló szakemberek segítségével tehet meg mindent a vendég, egészsége megőrzése érdekében."– tette hozzá.

A kiállítás szombaton kedvezményes üdülési ajánlatokkal, szórakoztató és ismeretterjesztő szabadidős programokkal várja a nagyközönséget.

A szakmai konferencián a következő előadások hangzottak még el:

  • A gyógyturizmus nemzetközi tendenciái – magyarországi konzekvenciák, Dr. Kincses Gyula, főigazgató, Egészségügyi Stratégiai Kutatóintézet
  • Egészségturizmusunk fejlődésével új célok a fürdőfejlesztésben (Új követelmény, a gazdaságos üzemeltetés – gyakorlati feladatok), Molnár László, ügyvezető igazgató, EconoConsult Kft.
  • Egészségturizmus munkaerő-piaci kutatás Dr. Ruszinkó Ádám, elnök, Magyar Egészségturizmus Marketing Egyesület
  • Az Észak-Alföldi Operatív Program 2009. évi turisztikai pályázati lehetőségei, Berki Judit, turizmus-fejlesztési csoportvezető, Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft., Regionális Operatív Program Osztály
  • ÉAOP Klaszterfejlesztés – „Termál-innováció az Észak-alföldi régióban" című projekt bemutatása, Horváth Anikó, turisztikai menedzser, Észak-alföldi Termál Klaszter Egyesület
  • THERMOS Hűségkártya Program, Ménesi László, ügyvezető igazgató, Aqua Soft 2004 Kft.
  • A közönségelőadások sorában egy letölthető elektronikus kiadány prezentációja hangzott el:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.