2024.július.17. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Egyre zöldebb a Praktiker

3 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/15387"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/CO2.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="100" /></a></span>Geotermikus energiával fog működni a Praktiker most épülő új áruháza Esztergomban. A barkácslánc a jövőben nemcsak fejlesztéseivel, de önálló marketinggel is környezetbarát és energiatakarékos megoldások felé kívánja terelni vásárlóit.</p><p>

co2.thumbnailGeotermikus energiával fog működni a Praktiker most épülő új áruháza Esztergomban. A barkácslánc a jövőben nemcsak fejlesztéseivel, de önálló marketinggel is környezetbarát és energiatakarékos megoldások felé kívánja terelni vásárlóit.

co2.thumbnailGeotermikus energiával fog működni a Praktiker most épülő új áruháza Esztergomban. A barkácslánc a jövőben nemcsak fejlesztéseivel, de önálló marketinggel is környezetbarát és energiatakarékos megoldások felé kívánja terelni vásárlóit.

„Értékes minden, ami zöld" – ezzel a szlogennel indult a Praktiker honlapján a napokban az a zöld oldal, amely a magyar vásárlókat energiatakarékos termékekkel, rezsicsökkentő hasznos tippekkel és ötletekkel kívánja kiszolgálni. A zöld gondolat jegyében megfogalmazott kezdeményezés nem magyar specialitás, a Praktiker konszern stratégiai döntése, hogy egész Európában – több mint 430 áruházban – a vásárlókat az energiatakarékosságra és környezetbarát árucikkek választására buzdítják. A 19 hazai Praktiker áruházban is „zöld" tippek állítják meg a vásárlókat, hogy a hasznos tanácsok mellett felhívják a figyelmet a „zöld" termékekre, legyen szó szélkerékről, napkollektorról, szolár lámpáról vagy energiatakarékos izzókról. Az áruházlánc mintegy 1000 hazai településre eljutó őszi katalógusa is nagy hangsúlyt fektetett ezen termékekre tematikus összeállításaiban.

– A Praktiker honlapját havonta több mint 200 ezer egyedi látogató keresi fel a webshop széles választéka és a gyakorlati tanácsok miatt. Áruházainkat évente öt millióan keresik fel, így ha nem is rövidtávon, de valószínűleg sikerül a magyar vásárlók gondolkodásra befolyást gyakorolnunk – mondta Dömötör Péter, a Praktiker marketingigazgatója.

A Praktiker nemcsak termékeivel, de saját fejlesztéseivel is úttörő szerepet kíván vállalni az energiatakarékosság területén. A 20. magyar áruház, amelynek építése megkezdődött Esztergomban, egyedülálló módon már geotermikus energiát fog használni, így az üzlet valamennyi helyiségét a Föld energiája fogja hűteni és fűteni a nap 24 órájában. A három legutóbb megnyitott áruháznál – Kaposvárott, Békéscsabán és Székesfehérváron – is voltak már kezdeményezések: korszerű és energiatakarékos, padlóba épített fűtésrendszert építtettek, ami télen-nyáron gazdaságosan működik, miközben az áruházak világítását hosszú életű energiatakarékos izzókkal oldották meg. A Praktiker áruházakban folyamatosan bevezetésre kerülő elektronikus polccímkék használatának köszönhetően éves szinten több tízkilónyi nyomdafestéktől és feleslegesen felhasznált papírtól sikerült megkímélni a környezetet.

A Praktiker mindemellett olyan programokat és alapítványokat is támogatott, illetve fog támogatni, amik kiállnak a zöld gondolatok érdekében. Legjobb példa erre, Hídvégi-Üstös Pál futó, az Együtt az Élő Tiszáért program támogatása. A sportember 2008-ban és 2009-ben is oda-vissza lefutotta a Tisza folyót, a forrástól a torkolatig – mellén a Praktiker felirattal – azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet környezetünk védelmének fontosságára és arra, hogy a ciánszennyezés után a Tisza újra élő folyó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.