2024.július.17. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Révay András: Vendégségben az isteneknél

6 perc olvasás
  <p><strong><span class="inline inline-left"><a href="/node/33065"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/kart-cim.thumbnail.jpg" border="0" width="71" height="100" /></a></span></strong>Bemutatta új katalógusát a Kartago Utazási Iroda. A 2009/2010-es téli szezonra készült füzetre joggal lehetnek büszkék. Minőségében szinte egyedülálló a magyar piacon.</p><p>

 

kart cim.thumbnailBemutatta új katalógusát a Kartago Utazási Iroda. A 2009/2010-es téli szezonra készült füzetre joggal lehetnek büszkék. Minőségében szinte egyedülálló a magyar piacon.

 

kart cim.thumbnailBemutatta új katalógusát a Kartago Utazási Iroda. A 2009/2010-es téli szezonra készült füzetre joggal lehetnek büszkék. Minőségében szinte egyedülálló a magyar piacon.

furi 2.thumbnail Dr. Füri Mihályné ügyvezető igazgató – mielőtt az újdonságokról beszélt volna – az elmúlt időszakra visszatekintve elmondta: nem volt könnyű évük, de változatlanul bizakodóak. Sikerült megfelelően reagálniuk a válságra, az úti céljaik között még olyan is van, ahová több utas ment, mint tavaly! Chartergépeik általában 80 – 85, július – augusztusban pedig százszázalékos kihasználtsággal repültek.

Az előttünk álló télre vonatkozóan a kínálatban újdonság Costa Rica és San Andrés, valamint egy nyolcnapos izraeli körút. Brazília viszont kimaradt – nem váltotta be a reményeket.

A kedvezményrendszer lényege változatlan. Az előfoglalási akció két időponthoz, október 20-hoz és november 15-höz kötődik és két részelemből áll. Aki először utazik az irodával, határidőig lefoglalja az utat és legalább az ár 40 %-át be is fizeti, 8 % kedvezményre számíthat. Újabb 7 % törzsutas kedvezményre jogosult, amennyiben már legalább egyszer volt az iroda ügyfele. Ezt nem kell bizonyítania, a munkatársak a központi nyilvántartásból azonnal látják. Az egzotikus úti célok és a Zöldfoki-szigetek esetében a kedvezmények másként alakulnak. Fontos viszont, hogy igen sok szállodában ingyen fogadják a gyerekeket, Tunéziába és Egyiptomba pedig – bizonyos feltételek mellett- még a repülőjegyet sem kell megfizetni. Számos más kedvezmény is van, melyeket az új katalógus mindjárt az elején, részletesen ismertet. Ami viszont a leginkább figyelmet érdemel, az az árgarancia! Aki az ár 40 %-át november 15-ig befizette, védve érezheti magát a valuta vagy üzemanyag árak változásaitól.

gal 21.thumbnail Ha télen Tunéziába megyünk, még az óránkat sem kell átállítani. Egy időzónában vagyunk. Minden héten indul majd chartergép Budapestről és érdemes az ismertető körutat választani, mert az egész Tunézián végigviszi az utasokat – hívta fel a figyelmet a lehetőségre Gál Angelika. Már 16 jelentkező esetén elindítják és az utasokat magyarul beszélő idegenvezető kíséri. A legnépszerűbbek Sousse szállodái. Októbertől itt minden szállodában van fedett, fűtött medence, a nyitottak használata az időjárástól függ. Ha valaki tengerre néző szobát rendelt, de mégsem kapta meg, az idegenvezető igazolása alapján az árkülönbözetet itthon visszatérítik.

san.thumbnail Magyarul nem, csak angolul beszélő idegenvezetővel találkozunk viszont majd Costa Ricán és San Andrés szigetén. Ez utóbbi egy kis karibi sziget mindössze 12 x 2 km méretű, de a nyugodt pihenésre kiváló. Történelmi múltja is érdekes. Itt lehetőség van Panamával kombinált üdülést is választani. A karibi térség e két célpontjához a repülőgép Prágából hét órakor reggel indul és ez némi szervezést igényel. Prágáig a saját költségünkön kell eljutni, de ebben az iroda segítséget nyújt. Az utasok tölthetik az előző éjszakát egy – a repülőtérhez közeli – szállodában, illetve érkezhetnek autóval, igénybe véve az olcsónak mondható parkolási lehetőséget. A parkoló és a repülőtér között, oda vissza, szervezetten szállítják az utasokat. A csomagok 15 kg-os súlykorlátozását Prágában igen szigorúan veszik, túlsúly fizetésére nincs lehetőség!

szeibert1.thumbnail Nemcsak az utazás szempontjából lesznek előnyösebb helyzetben, akik a Zöldfoki-szigeteket akarják felkeresni. Az ő járataik Budapestről indulnak és a helyszínen magyarul beszélő idegenvezető is lesz – újságolta Szeibert Krisztina. Az első járat december 26-án indul, utána minden szombaton, egészen áprilisig. A szállodát az utas választhatja ki, a „csak reggeli"-től az all inclusive-ig minden lehetséges. Itt is szerveznek kombinált üdülést, Sal és Boa Vista szigetét együtt lehet megismerni. Vízumot 25 euróért a megérkezéskor kaphatunk, utána már csak a gondtalan pihenéssel – esetleg egy kis búvárkodással összekötve – kell foglalkoznunk.

bajzath.thumbnail Egyiptom változatlanul nagyon népszerű a magyarok körében, állapította meg Bajzáth Beáta. Nem véletlen, hogy a Kartago Utazási iroda olyan bőséges kínálatot állított össze az idelátogatók számára. Egyiptom ötezer éves kultúra, melynek emlékei jól láthatók. Itt van a világ legnagyobb temploma, na és itt vannak a piramisok! Hurghadába, Sharm el Sheikh-re külön charterjáratok viszik az utasokat. Itt akár ötcsillagos szállodákban is lakhatunk. Az egyik legújabb, a Titanic Beach (Hurghada) közvetlenül a tengerparton fekszik és a szállodához tartozó hatalmas vízipark – 12 csúszdával és medencékkel – életre szóló élményt nyújt. A parkot a vendégek ingyen használhatják – ezért főleg a gyermekes családok számára tökéletes. A Tia Heights Hotel viszont óriási területen épült fel, érdemes tehát inkább a központi épületéhez ragaszkodni. Új ajánlat, hogy búvárkodásra már Budapesten is be lehet fizetni, nemcsak a különféle helyszíneken.

egyipt.thumbnail Egyiptomban is újdonságnak számítanak a kombinált üdülések: Hurghada – és hozzá Luxor, Asszuán, Kairó vagy Alexandria választható. Az utasokat az egyik szállodából a másikba autóbuszok viszik át. A Níluson három különböző hajóút között válogathatunk, ezek közül új a „Zoser", amelynél 4 éjszakát a hajón, egyet Luxorban, kettőt Hurghadán tölthetünk. A hajóutak állomásai olyan helyeket mutatnak be, ahol úgy érezhetjük magunkat, mintha az isteneknél lennénk vendégségben!

Egyiptom mellett a térség más kincseket is kínál. Jordániai körút havonta kétszer indul majd, de karácsonykor lesz Jordánia – Izrael körút is, végig magyar idegenvezetővel. Egészen új szervezés lesz az „Izrael felfedezése" nyolcnapos körutazás, mely már tíz jelentkező esetén is elindul. A programban – egyebek mellett – Taba, Eilat, a Holt-tenger, Jeruzsálem, Betlehem felkeresése szerepel.

A Kartago Toursnál külön is felhívják a vendégek figyelmét az Egyiptomban rendkívül fontos egészségügyi szabályokra. A csapvíz fogyasztását a legszigorúbban tiltják, de még a salátákat, a brokkolit, a jégkockát is. Érdemes megfogadni a szervezők minden idevágó tanácsát!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.