2024.július.19. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Újabb költségcsökkentő lépéseket tesz az MTV – Bombera Krisztina itthon folytatja

2 perc olvasás
 <span class="inline inline-left"><a href="/node/33178"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/bombera_krisztina_01.thumbnail.jpg" border="0" alt="Bombera Krisztina" title="Bombera Krisztina" width="100" height="67" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>Bombera Krisztina</strong></span></span> <p>Januártól a közszolgálati televízió budapesti központjában folytatja munkáját Bombera Krisztina. Az Európai Unió fővárosából, Brüsszelből Vígh Zoltán továbbra is tudósít.</p><p>

 bombera krisztinaBombera Krisztina

Januártól a közszolgálati televízió budapesti központjában folytatja munkáját Bombera Krisztina. Az Európai Unió fővárosából, Brüsszelből Vígh Zoltán továbbra is tudósít.

 bombera krisztinaBombera Krisztina

Januártól a közszolgálati televízió budapesti központjában folytatja munkáját Bombera Krisztina. Az Európai Unió fővárosából, Brüsszelből Vígh Zoltán továbbra is tudósít.

Bombera Krisztina 2007 szeptembere óta vezette a Magyar Televízió tengerentúli irodáját. Ez alatt rendszeresen tudósította az Amerikai Egyesült Államokból az MTV hírműsorait, több mint 1000 percben készített beszámolókat, interjúkat, és több mint 100-szor jelentkezett élőben. Bombera Krisztinát az MTV budapesti központjában olyan új kihívások, feladatok várják, amelyekben műsorvezetői és újságírói kvalitásait, valamint nemzetközi tapasztalatait is hasznosíthatja. 

„Hibátlanul végezte tudósítói feladatát, ezért itthon továbbra is számítunk a munkájára. Bombera Krisztina elismert, gyakorlott híradós, külpolitikában jártas újságíró, aki új színt, látásmódot hoz majd a hírműsorokba" – mondta Bednárik Imre hírigazgató.

Brüsszelből, az Európai Unió központjából Vígh Zoltán továbbra is első kézből tudósítja az MTV nézőit. A történész végzettségű újságíró a jövőben is rendszeresen beszámol az Európai Bizottság, az Európa Tanács és az Európai Parlament üléseiről.

A takarékossági intézkedésekkel kapcsolatban a hírigazgató elmondta: „A tengerentúli tudósítói poszt megszüntetése csupán az egyik a kényszerű lépések közül. A hírigazgatóság szakmai vezetésével együtt több olyan döntést hoztuk, amelyek nem veszélyeztetik az adásbiztonságot, viszont hozzájárulnak ahhoz, hogy a jelentős elvonás ellenére az MTV megőrizhesse pénzügyi egyensúlyát. Áttekintettük például a külföldi hírügynökségekkel kötött szerződéseket, és január 1-jével felmondjuk a CNN-nel fennálló megállapodásunkat. Visszavontunk más szakmai megbízásokat is, felmondtuk az Earth Tv-vel, illetve két közvélemény kutató intézettel lévő eddigi szerződéseinket."

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.