2024.július.20. szombat.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

eworlddjshow a világ első körkapcsolásos DJ promramja magyar részvétellel – Michael Jackson emlékére

4 perc olvasás
 <span class="inline inline-left"><a href="/node/33221"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/eWorld.thumbnail.jpg" border="0" alt="http://www.eworlddjshow.com/" title="http://www.eworlddjshow.com/" width="100" height="79" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong><a href="http://www.eworlddjshow.com/">http://www.eworlddjshow.com/</a> </strong></span></span><p>2009. november 28-án Szekszárdra a Városi Sportcsarnokba eljön az egész világ. Legalábbis az internet segítségével bekapcsolódik a világ számos diszkója. Miként a Nap halad a Föld körül, úgy jelentkeznek a netes felületen és a <a href="http://www.eworlddjshow.com/">http://www.eworlddjshow.com/</a> web helyen a különböző diszkók, ahol a táncra és a DJ-k munkájára a Michael Jackson iránti tisztelet nyomja rá meghatározó jegyét.A rendezvény apropója, hogy 1982. december 1-én jelent meg, minden idők legnagyobb példányszámban (110 millió) eladott stúdiólemeze a Thriller.</p><p>

 http://www.eworlddjshow.com/http://www.eworlddjshow.com/

2009. november 28-án Szekszárdra a Városi Sportcsarnokba eljön az egész világ. Legalábbis az internet segítségével bekapcsolódik a világ számos diszkója. Miként a Nap halad a Föld körül, úgy jelentkeznek a netes felületen és a http://www.eworlddjshow.com/ web helyen a különböző diszkók, ahol a táncra és a DJ-k munkájára a Michael Jackson iránti tisztelet nyomja rá meghatározó jegyét.A rendezvény apropója, hogy 1982. december 1-én jelent meg, minden idők legnagyobb példányszámban (110 millió) eladott stúdiólemeze a Thriller.

 http://www.eworlddjshow.com/http://www.eworlddjshow.com/

2009. november 28-án Szekszárdra a Városi Sportcsarnokba eljön az egész világ. Legalábbis az internet segítségével bekapcsolódik a világ számos diszkója. Miként a Nap halad a Föld körül, úgy jelentkeznek a netes felületen és a http://www.eworlddjshow.com/ web helyen a különböző diszkók, ahol a táncra és a DJ-k munkájára a Michael Jackson iránti tisztelet nyomja rá meghatározó jegyét.A rendezvény apropója, hogy 1982. december 1-én jelent meg, minden idők legnagyobb példányszámban (110 millió) eladott stúdiólemeze a Thriller.

Michael Jackson, 2006-ban nyolc Guinnes Rekordok elismerést vett át, többek közt a Thrillerért, ami 122 hetet töltött a Billboard kétszázas listán, ebből nyolcvan hetet folyamatosan az első tíz között.

A szervezők, a mai DJ társadalommal összefogva, világszerte, ezen a napon emlékeznek meg a POP KIRÁLY, Michael Jacksonról, egy globális diszkó program keretében. A rendezvényhez, minden kontinensről csatlakoznak klubok. Magyarországon, a Szekszárd Városi Sportcsarnokban kap helyet az esemény. Az este különlegessége, hogy élő, online közvetítés zajlik minden a programban résztvevő helyszínről. Egyes klubok időnként összekapcsolásra kerülnek így néhány DJ programját több klubban is láthatják egyszerre.

A szórakozóhelyeken zajló eseményeket a világhálón is folyamatosan nyomon követhetik az érdeklődők az esemény hivatalos weboldalán.

A szervezés mellett a másik legnagyobb gondot jelentette, hogy a dolo9g jogtisztán történjen. Ugyanis más egy helyszínen rendezni valamit, és más azt rádión, TV-n vagy jelen esetben az Interneten mint televíziós felületen közvetíteni a széles nyilvánosságnak. A dolgot nem segíti, hogy az egyes országok szerzői jogi rendszerei jeltősen eltérnek egymástól. De a dolog megoldható, így varhatóan nem csak Szekszárdon, hanem a világ számos szegletében az emberek nagyon jól fognak szórakozni és emlékezni a pop korszak egyik meghatórzó sztárjára.

A szekszárdi helyszínen, négy teremben, neves hazai lemezlovasok mellett külföldi, ázsiai, európai és amerikai DJ-k pörgetik a lemezeket mintegy ötvenen.

Az Internet megváltoztatja a világot. Most már lehetséges a határok kitolása, az, hogy egyes városok, nemzetek a Neten tartósan vagy rövid ideig összekapcsolódva  bemutatkozzanak egymásnak, vagy akár – mint most is emlékezve közösen bulizzanak.

A sajtóbeszélgetésen stílszerűen elektronikus kapcsolatban részt vett Ausztráliából Sidney-ből Susan Schmidt, aki elmondta, hogy a lehetőségeket igyekeznek maximálisan kihasználni. Így Ausztráliából, Kínából, Brazíliából és Észak Amerikából éppen úgy kapcsolnak diszkókat, hol hasonló események zajlanak, mint az európai országokból.

Prof Dr Karl Bardosh művészeti igazgató Hollywood Florida Productions Inc.-től, aki mint az esemény művészeti igazgatója vesz részt a szervezésben, az USA-ban a mobil elektronikus kamerák felhasználásával is foglalkozik. Mainapság már vannak olyan rádiótelefonok, amelyek kamerái olyan minőségű képet produkálnak, amelyek minden további nélkül a professzionális moziban is használhatók., Sőt már forgattak teljes játékfilmet, sőt dokumentumfilmet ezzel a technológiával. Most érkezett el az idő ahhoz, hogy ezekkel az eszközökkel professzionális minőségű netes közvetítéseket csináljak. Elkészültek ugyanis a szükséges programok, eszközök. Most már a művészi kreativitásé a világ.

 Jeszenszky Zsolt a DJ Szövetség – a Magyar Lemezlovas Egyesület részéről utalt arra, hogy ez szinte példátlan rendezvény és összefogás a magyar DJ-k részéről, ahol szinte minde4ki ott lesz, aki számít a szakmában. Ráadásul a közvetítést is jogtisztán a szerzői jogi szabályok tiszteletben tartásával kell megvalósítani.

Kissé más témáról beszélt Zoltán Erika és férje, Robby D, aki a MJ táncverseny zsűrijét igazgatja. Mert itt kísérő rendezvényként Michael Jackson koreográfiai ihletésére kell tánckompozíciókat bemutatni, ezek versenyzenek. Mint Zoltán Erika megjegyezte: nagyon nagy örömére újra hódit a retro, és újra igény van arra, ami abban klasszikus érték volt. Michael Jackson is ilyen, mert alapjában meghatározott sokmindent. A zenében és a modern táncban egyaránt. Most már nem az első generáció az, akit ez a művészet ihlet és megfog.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.