2024.július.21. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Gyűjtés az Élelmezési Világnap alkalmából – több mint 200 B. Braun önkéntes segíti az Élelmiszerbank munkáját

3 perc olvasás
 <span class="inline inline-left"><a href="/node/33353"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/eb_1.thumbnail.jpg" border="0" alt="http://elelmiszerbank.hu/" title="http://elelmiszerbank.hu/" width="100" height="90" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong><a href="http://elelmiszerbank.hu/">http://elelmiszerbank.hu/</a> </strong></span></span><p>Az Élelmezési Világnap alkalmából az Élelmiszerbank országos élelmiszergyűjtést rendez 2009. október 16-án és 17-én a Tesco hipermarketekben. A kilencedik alkalommal megrendezett nagyszabású akcióban több mint 200 B. Braun önkéntes is részt vesz az ország különböző pontjain.</p><p>

 http://elelmiszerbank.hu/http://elelmiszerbank.hu/

Az Élelmezési Világnap alkalmából az Élelmiszerbank országos élelmiszergyűjtést rendez 2009. október 16-án és 17-én a Tesco hipermarketekben. A kilencedik alkalommal megrendezett nagyszabású akcióban több mint 200 B. Braun önkéntes is részt vesz az ország különböző pontjain.

 http://elelmiszerbank.hu/http://elelmiszerbank.hu/

Az Élelmezési Világnap alkalmából az Élelmiszerbank országos élelmiszergyűjtést rendez 2009. október 16-án és 17-én a Tesco hipermarketekben. A kilencedik alkalommal megrendezett nagyszabású akcióban több mint 200 B. Braun önkéntes is részt vesz az ország különböző pontjain.

 Az orvosi eszközök gyártásával, értékesítésével és egy országos dialízishálózat üzemeltetésével foglalkozó B. Braun vállalatcsoport 2008 óta működik együtt a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel. A non-profit szervezet vállalatoktól és magánszemélyektől egyaránt gyűjt élelmiszereket. Célja, hogy az ingyenes élelmiszeradományhoz juttasson minél több magyarországi rászorulót, ezzel elősegítve a szegénység és az alultápláltság csökkenését.

Az idei Élelmezési Világnap alkalmából megrendezett gyűjtésben is szép számmal, összesen több mint kétszázan képviseltetik magukat a B. Braun munkatársai. Az önkéntesek országszerte 97 Tesco hipermarketben várják azokat, akik csatlakozni szeretnének az élelmiszergyűjtő akcióhoz. A vásárlók az adományozni kívánt tartósélelmiszereket a pénztárak mellett elhelyezett gyűjtőponton adhatják át az önkénteseknek. A gyűjtés során kapott adományokat az Élelmiszerbank a helyi rászoruló gyerekeknek és nagycsaládosoknak juttatja el karitatív szervezeteken és az önkormányzaton keresztül.

„Fontosnak tartjuk, hogy vállalatunk társadalmi felelősségvállalás iránti elkötelezettsége ne csak anyagi támogatásban mutatkozzon meg, hanem példát mutatva magunk is aktívan részt vegyünk különböző karitatív akciókban. Büszkeséggel tölt el, hogy ilyen irányú kezdeményezéseink mindig kedvező fogadatásra találnak dolgozóink körében, amint azt a jelenlegi akcióban való aktív részvétel is szépen tükrözi. " – mondta el Horn Péter vezérigazgató az együttműködéssel kapcsolatban.

Az Élelmiszerbankkal folytatott együttműködés mellett a B. Braun számos más programon keresztül is igyekszik segíteni a rászorulókat. A „B. Braun a Gyermekekért" program keretein belül az utóbbi években elsősorban az autista gyermekek gondozását, fejlesztését szolgáló kezdeményezéseket támogatta. A rendszeres pénzadomány mellett itt is cél a kollégák bevonása a munkába: előfordult, hogy a munkatársak egy-egy széket készítettek a gyermekeknek, amelyeket ünnepélyes keretek között adtak át, vagy saját kezűleg csomagolták a személyre szabottan megvásárolt karácsonyi ajándékokat.

A program keretein belül segíti a cég többek között a káposztásmegyeri lakótelepen működő gyermek fociiskolát is, ahol nehéz sorsú gyermekek beilleszkedéséhez nyújtanak segítséget a sport eszközeivel. A B. Braun támogatásának köszönhetően ma már kultúrált körülmények között történik a képzés, és szép sikerekről számolnak be az edzők és pedagógusok.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.