2024.július.20. szombat.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Gyógyital zarándokoknak

2 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/33415"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/zar1.thumbnail.jpg" border="0" width="62" height="100" /></a></span> Ez év végén vezeti be a Zsindelyes Pálinkafőzde a legújabb termékét a Pócsi Bazilita Keserűt, amely nem más, mint almapálinka, mintegy 33 gyógynövényen érlelve és egy kis mézzel ízesítve.<br /><td valign="top"> </td>   <img class=" size-full wp-image-1110" src="https://euroastra.hu/wp-content/uploads/2007/07/spacer.gif" border="0" width="15" height="15" /></p><p>

zar1.thumbnail Ez év végén vezeti be a Zsindelyes Pálinkafőzde a legújabb termékét a Pócsi Bazilita Keserűt, amely nem más, mint almapálinka, mintegy 33 gyógynövényen érlelve és egy kis mézzel ízesítve.

 

   spacer

zar1.thumbnail Ez év végén vezeti be a Zsindelyes Pálinkafőzde a legújabb termékét a Pócsi Bazilita Keserűt, amely nem más, mint almapálinka, mintegy 33 gyógynövényen érlelve és egy kis mézzel ízesítve.

 

   spacer


     
   
    A termékfejlesztések kapcsán a máriapócsi Szent Bazil Szerzetesrend képviselőivel már évek óta gondolkozott a cég vezetősége azon, hogyan tudnák az ősi hagyományokat még jobban feleleveníteni.

zar2.thumbnail
Hisz a Bazilita hagyományhoz tartozik, hogy a Bazilita szerzetesek honosították meg Magyarországon a jonatán almát, aminek a termesztésével, forgalmazásával és gyümölcseinek a felhasználásával is foglalkoztak, többek között almapálinkát is főztek, mondta a pálinkafőzde által szervezett sajtótájékoztatón Szocska Antal Ábel Atya a rend házfőnöke. Majd gondolatait folytatva kifejtette: – Bazilita hagyomány úgyszintén, hogy a szerzetesek begyűjtötték a vidéken található gyógynövényeket és azokkal önmagukat és az őket, felkeresőket is gyógyították. Ez az ital egyszerre ötvözi egy palackban ezeket a hagyományokat, mellyel most már mindenki ismerkedhet aki vásárol ebből az italból egy palackkal. A termék egyenlőre még csak a máriapócsi Kegyboltban kapható, hisz a Máriapócsra ellátogató zarándokokat is ezzel az itallal kínálják meg.

    Nagy megtiszteltetésnek veszi a Zsindelyes Pálinkafőzde Kft., hogy az ország egyik legrégibb szerzetesrendje hozzájárult ahhoz, hogy a régi recepteket kutassák a rendnél, és nyilván a közös munka is felemelő érzéssel töltötte el a cégvezetőségét, melynek eredményeképpen sikerült ezt az almapálinkából készült gyógynövény kivonatú likőrt (közösen) létrehozniuk.

http://www.zsindelyes.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.