2024.július.21. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

179 új munkahelyet teremt a mátészalkai szemüveggyár

3 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/33592"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Image1_132.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="50" /></a></span>179 új munkahelyet teremt az az optikai gyártólaboratórium, amely 2010-ben kezdi meg működését Mátészalkán. A Szatmár Optikai Kft. mintegy 14 ezer négyzetméter alapterületű üzeme a világ egyik legnagyobb optikai lencséket előállító létesítménye lesz. </p><p>

image1 132.thumbnail179 új munkahelyet teremt az az optikai gyártólaboratórium, amely 2010-ben kezdi meg működését Mátészalkán. A Szatmár Optikai Kft. mintegy 14 ezer négyzetméter alapterületű üzeme a világ egyik legnagyobb optikai lencséket előállító létesítménye lesz.

image1 132.thumbnail179 új munkahelyet teremt az az optikai gyártólaboratórium, amely 2010-ben kezdi meg működését Mátészalkán. A Szatmár Optikai Kft. mintegy 14 ezer négyzetméter alapterületű üzeme a világ egyik legnagyobb optikai lencséket előállító létesítménye lesz.

A Szatmár Optika Kft a brit Specsavers cégcsoport tagja, amely több mint 1400 üzlettel rendelkezik szerte a világon. A legkiterjedtebb hálózatot az Egyesült Királyságban, Írországban, Hollandiában, Svédországban, Norvégiában, Finnországban, Dániában, Spanyolországban, valamint Ausztráliában és Új-Zélandon működteti. A kontaktlencsék gyártásában és házhozszállításában a brit cég Európa elsőszámú vállalata, s a folyamatosan viselhető kontaktlencsék forgalmazásában is egyike a legjelentősebb vállalkozásoknak. A Specsavers optikai cikkeket és hallókészülékeket forgalmazó üzleteit franchise partnerek üzemeltetik. A cégcsoport összesen több mint 26 ezer főt foglalkoztat. A mátészalkai üzemet, amely a vállalat első gyártó üzeme lesz Közép-Kelet- Európában, a japán Takenaka Corporation kivitelező cég magyar alkalmazottai építik. A beruházás 2010. december 31-ig készül el.

John Perkins, a Specsavers ügyvezető igazgatója szerint a gazdasági válság ellenére a Specsavers csoport éves forgalma az előrejelzések szerint a 2009/10-es üzleti évben minden eddiginél nagyobb, várhatóan mintegy 1,4 milliárd angol font lesz. Magyarország előnyös, biztonságos befektetési célpont, ráadásul az északkeleti régió az optikai gyártás terén komoly hagyományokkal rendelkezik.

 „A Specsavers növekedésével párhuzamosan beszállítóinknak is növekedniük kell" – mondta Perkins. „Az új üzem jelenlegi angliai laborjaink termeléséhez járul majd hozzá, és elősegíti, hogy továbbra is csúcsminőségű szemüvegekkel tudjuk ellátni növekvő európai piacunkat. Angliai üzemeinkben évi 18 millió receptre felírt lencsét gyártunk, a növekvő igények kielégítése érdekében pedig már három műszakos munkarendben folyik a termelés."

A Szatmár Optikai Kft. megkezdte a leendő gyár alkalmazottainak toborzását. Negyven fő már hozzálátott a „best practice" folyamatok kidolgozásához az üzem területén létesült béta-tesztelő üzemben.

Az ITD Hungary, mint az NFGM háttérintézménye közreműködésével idén több mint 70 milliárd forint értékű befektetés valósult meg Magyarországon, melynek köszönhetően mintegy 6000 új munkahely jön létre. Külön öröm, hogy az ország legmagasabb munkanélküliségi rátájával rendelkező megyéjét választotta a világ egyik legnagyobb szemüveglencse-gyártó cége – hangsúlyozta Varga István Gazdasági miniszter.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.