2024.július.21. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Révay András: Téli szivárvány

4 perc olvasás
  <p><strong><span class="inline inline-left"><a href="/node/33600"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/divatbem%2001.thumbnail.jpg" border="0" width="60" height="100" /></a></span></strong> Bizonyára csalódott, aki azt várta, hogy a Hotel Presidentben megtartott őszi divatbemutatón majd a dolgozó nő téli, utcai viseletének ajánlott darabjait láthatja. Ám aki azért jött, mert a szokatlan, az új, a látványos érdekli, elégedett lehetett a felvonultatott kínálattal. Annál is inkább, mert a rendezők által bejelentett meglepetés sem maradt el a végén.</p><p>

 

divatbem%2001.thumbnail Bizonyára csalódott, aki azt várta, hogy a Hotel Presidentben megtartott őszi divatbemutatón majd a dolgozó nő téli, utcai viseletének ajánlott darabjait láthatja. Ám aki azért jött, mert a szokatlan, az új, a látványos érdekli, elégedett lehetett a felvonultatott kínálattal. Annál is inkább, mert a rendezők által bejelentett meglepetés sem maradt el a végén.

 

divatbem%2001.thumbnail Bizonyára csalódott, aki azt várta, hogy a Hotel Presidentben megtartott őszi divatbemutatón majd a dolgozó nő téli, utcai viseletének ajánlott darabjait láthatja. Ám aki azért jött, mert a szokatlan, az új, a látványos érdekli, elégedett lehetett a felvonultatott kínálattal. Annál is inkább, mert a rendezők által bejelentett meglepetés sem maradt el a végén.

niklaia 12.thumbnail Már maga a helyszín kiválasztása is sokat mondó volt. A szálloda Budapest valódi Belvárosának szívében, a Nemzeti Bank és az Egyesült Államok Nagykövetségének szomszédságában, a történelmi, üzleti és kormányzati negyed egyik legelegánsabb utcájában áll. Elnöki lakosztálya a legszigorúbb biztonsági előírásoknak is eleget tesz, az épület tetején helikopter leszálló kapott helyet. Nem véletlen, hogy a divatbemutató kezdetén dr. Niklai Ákos a Magyar Turizmus Zrt. elnöke úgy üdvözölte a vendégeket, hogy ez a szálloda a hazai turizmus legújabb ékköve. Az idegenforgalomban pedig nagyon fontos, hogy mindig új és új attrakciókat vonultassunk fel.

divatbem%2002.thumbnail Ami pedig már az attrakciókat illeti, a kijelentéssel bizonyára egyetértettek a divatbemutató szervezői is. Látványosságban ugyanis nem volt hiány. A 2009 – 2010-es őszi – téli kollekció hű maradt a nevéhez. A ruhák a szivárvány minden színében tündököltek, mi több, nem csak a ruhák. A cipők, csizmák és minden egyéb kiegészítők is szokatlanul, élénk színűek voltak.

divatbem%2004.thumbnail Annyi már az első pillanatokban kiderült, a divattervező, Pásztor Anni határozottan optimista lélek – vagy nem fázós típus. Mondhatnak neki az időjósok bármit, ő nem számít hideg télre.

divatbem%2005.thumbnail Tessék csak megnézni ezt a modellt! Tökéletesen illik egy nyári, vízparti koktélpartira.

divatbem%2006.thumbnail Vagy esetleg ezt. Bár valljuk be, a püspöklila róka még a Bahamákon is kissé bizarrnak tűnhet. Hát még januárban, Budapesten!

divatbem%2007.thumbnail Azért igazságtalanok mégse legyünk! Voltak valódi, téli modellek is, nem is akármilyen minőségben. A bőr és a szőrme minden korban a luxus jelképe volt. Tévedés, hogy a bőrruha merev, hideg és csak izzadni lehet benne. A komoly technikai tudást és műszaki hátteret igénylő feldolgozás után finom, érzékeny anyag válik belőle.

divatbem%2008.thumbnail Egész Európában igen kedvelt viselet a bőrkabát, bőring, bőrnadrág. Megfelelő ápolás mellett a bőr évtizedekig rugalmas marad, élettartama közismerten hosszú. Különféle más elemekkel remekül díszíthető, kombinálható.

divatbem%2009.thumbnail Bőrruha ide vagy oda, a nő álma mégis csak a bunda! Érdemes megfigyelni, hogy manapság a szőrme igen felértékelődött. Sokan keresik a valódi, a hagyományos értékeket, jelképpé vált az öltözködés és erre a szőrme kiválóan alkalmas.

divatbem%20010.thumbnail Kaptunk egy kis ízelítőt az előttünk álló báli szezon divatjából is. Bebizonyosodott, igaz a régi mondás: a fekete örökké divatos marad. Bár lehet, csak az volt a rendezők célja, hogy megteremtsék a kontrasztot a valódi, nagy attrakció számára.

zim1.thumbnail Tórizs Hajnalka smink- és maszkmester saját bevallása szerint az ötlet még a tavalyi Operabálon fogalmazódott meg, amikor egy estélyi ruhához készített 1200 különböző kristályból csipke mintázatú díszítést. Ekkor határozta el, hogy ezt túl fogja szárnyalni. Modellje most, a divatbemutató estéjén Zimány Linda volt, aki óriási türelemmel viselte a nyolc óra tizenkét percig tartó „műtétet". A Guiness – rekordok hivatalos magyarországi hitelesítője, Sebestyén István a közönség előtt jelentette be: új világrekord született! Eddig még sehol a világon nem fordul elő, hogy valaki 5017 darab kristályt ragasztott volna fel egy modell testére. A divatbemutató az erről szóló oklevelek átadásával és a rekordot ünneplő pohárköszöntővel zárult.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.