2024.július.18. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A Symantec a Managed Outcome-mal új szolgáltatásnyújtó modellt kínál

5 perc olvasás
<span class="inline inline-left"><a href="/node/5301"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/symantec_0.jpg" border="0" alt="www.symantec.hu" title="www.symantec.hu" width="96" height="39" /></a><span style="width: 94px" class="caption"><strong><a href="http://www.symantec.hu/">www.symantec.hu</a> </strong></span></span>  <p>A Symantec Corp. (Nasdaq: SYMC)  bejelentette Managed Outcome kínálatát. Az új szolgáltatási modell alapja, hogy a felek az üzleti eredményekre és a teljesítménymutatókra alapozva terveztek, nem egyszerűen a termékre és szolgáltatásra. </p><p>

www.symantec.huwww.symantec.hu  

A Symantec Corp. (Nasdaq: SYMC)  bejelentette Managed Outcome kínálatát. Az új szolgáltatási modell alapja, hogy a felek az üzleti eredményekre és a teljesítménymutatókra alapozva terveztek, nem egyszerűen a termékre és szolgáltatásra. 

www.symantec.huwww.symantec.hu  

A Symantec Corp. (Nasdaq: SYMC)  bejelentette Managed Outcome kínálatát. Az új szolgáltatási modell alapja, hogy a felek az üzleti eredményekre és a teljesítménymutatókra alapozva terveztek, nem egyszerűen a termékre és szolgáltatásra. 

 

 A fókusz tehát az adott üzleti eredmény elérésének biztosítása a jelenlegi környezet átalakításával, fejlesztésével, miközben a szolgáltatás a működési mérőszámok alapján folyik. Ha pusztán a termék vagy szolgáltatás helyett a megvalósult eredményre épülő viszonyban gondolkodnak a felek, akár harmadával is csökkenhetnek bizonyos IT-kiadások.

A Symantec e keretrendszer létrehozásához a Security Operations Managementtel látott hozzá, amelyhez a közelmúltban bejelentett Managed Backup Services és Managed Endpoint Protection Services  tartozik.

A Forrester Research kutatása szerint azon szervezetek, melyek áttértek a megvalósult eredményre épülő viszonyra, a műszaki informatikai személyzet kiszervezésénél elvárt megtakarítást további 20-30 százalékkal is megnövelhetik(1).

A megvalósult eredmény modelljét azért fejlesztették ki, mert az üzletmenet szempontjából létfontosságú funkciók megfelelő működtetésére a régebbi, hagyományosabb viszony az ügyféllel már nem volt megfelelő, megfizethető vagy eredményes. A különböző méretű cégek a gyártót a kölcsönösen egyeztetett mérőszámok formájában, a fő teljesítménymutatókkal (KPI) és a hagyományos szolgáltatási szint megállapodásokkal (SLA) mérhető eredmény alapján meghatározásra kerülő fogyasztói érték létrehozására késztető, a megvalósult eredményen alapuló szolgáltatásnyújtó modell irányába mozdulnak el.

A megvalósult eredmény modell fő mozgatórugói

Az elmúlt néhány év során sok informatikai részleg került szorult helyzetbe. A költségcsökkentési elvárások és a feladatok összetettsége miatt egyre küzdelmesebbé vált a technológiaváltás és az új módszerek bevezetése. A rövidülő műszaki beruházási ciklusok és a személyzet csökkentése mellett egyre nehezebb feladat lett a szolgáltatási szint megállapodások betartása. A cégek ugyanakkor az informatikai szolgáltatások minőségének romlása nélkül szeretnék viszontlátni befektetéseik eredményeit. E cégek keresik a folyamatoknak a szolgáltatás színvonalának rontása nélkül történő, lehetőség szerinti maximális szabványosításának a módját.

„A gyártó-ügyfél viszonyban hagyományosan szinte kizárólag az eladó és a vevő viszonya dominál. Ha eladták a terméket, az eladó szerepe a rendszerbeállítással ki is merül" – hangsúlyozta Teasdale Harold, a magyarországi Symantec Képviselet területi igazgatója. „Az idők során a szervezetek rájöttek, hogy a belső személyzet és a belső erőforrások nem mindig elegendőek az egyre bonyolultabb infrastruktúra fenntartásához. Ennek következtében a gyártók hozzáláttak a támogatás és a szolgáltatások bővítéséhez. A Managed Outcome Service Delivery Model az átalakítási folyamat részeként ezt az elvet fejleszti tovább – integrált megközelítéssel – a fő teljesítménymutatók feltételei szerint mért üzleti érték szolgáltatásában."

Magyarországon a régióban elsőként

A piaci igényekre való reagálásként a Symantec magyarországi képviselete a régióban az elsők között hozott létre helyi szolgáltatási üzletágat. Pethő József, a  Symantec Szolgáltatások  üzletágvezetője és a kiszolgáló új helyi csapat  tehát ezentúl már magyarul tudja az ügyfeleket közvetlenül kiszolgálni illetve a partnereket támogatni.

"Ezentúl nem csak licensz-értékesítést, hanem komplett projekttervezést, -megvalósítást illetve rendszerfelügyeletet, supportot is tudunk felhasználóink számára biztosítani. Ezeket a szolgáltatásokat  évek óta keresik az ügyfeleink, és ez most végre valóra válik" – tette hozzá Teasdale Harold. "A piacvezető security megoldásainkra építkezve a fő fókuszterületünk az availability megoldásaink (Veritas portfólió) népszerűsítése. Olyan megoldásokat értékesítünk ügyfeleinknek, amelyek költséghatékony üzemeltetést biztosítanak az üzleti folyamataik kiszolgálásához."

A megvalósult eredmény folyamat

A Symantec a felmérési, tervezési, átalakítási és üzemeltetési (ADTO) modellje használatával alakítja át ügyfelei rendszereit. A helyzet alapos felmérésével a Symantec és ügyfele megállapodhat az üzleti folyamatok érettségének átváltozását mérő szolgáltatási mérőszámokról és fő teljesítménymutatókról.

A megvalósult eredmény modell folyamatos, dinamikus, az eredményeket ás az informatikai szolgáltatások beruházásainak megtérülését kiemelő kapcsolatot tart a Symantec és ügyfelei között. Az ügyfelek haszna:

  • Világosan meghatározott, a fő teljesítménymutatók alapján mérhető eredmény
  • A meglevő és az új eljárások gyorsabb és hatékonyabb irányítása és végrehajtása
  • Tökéletesített informatikai folyamatok
  • A szolgáltatások vezérlése a működés mérőszámai alapján történik
  • A mindennapos irányítási kiadások és a tévedések csökkenése
  • Az „eredményért kell fizetni" modell következtében csökkennek a költségek
  • Kiszámíthatóbb költségek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.