2024.április.30. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

NOD32 Macintosh-ra és Linuxra is

2 perc olvasás
<p><em><span class="inline inline-left"><a href="/node/35318"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/nod32logo.thumbnail.jpg" border="0" alt="http://www.eset.hu/" title="http://www.eset.hu/" width="100" height="93" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong><a href="http://www.eset.hu/">http://www.eset.hu/</a> </strong></span></span>Megjelentek az ESET NOD32 Antivirus Macintosh és Linux munkaállomásokra kifejlesztett változatának béta verziói. Az ESET szakértői szerint az eddig biztonságosnak hitt operációs rendszereket egyre nagyobb veszély fenyegeti.</em></p><p>

http://www.eset.hu/http://www.eset.hu/ Megjelentek az ESET NOD32 Antivirus Macintosh és Linux munkaállomásokra kifejlesztett változatának béta verziói. Az ESET szakértői szerint az eddig biztonságosnak hitt operációs rendszereket egyre nagyobb veszély fenyegeti.

http://www.eset.hu/http://www.eset.hu/ Megjelentek az ESET NOD32 Antivirus Macintosh és Linux munkaállomásokra kifejlesztett változatának béta verziói. Az ESET szakértői szerint az eddig biztonságosnak hitt operációs rendszereket egyre nagyobb veszély fenyegeti.

 

  A legtöbb felhasználó szerint az internetes kártevők nem veszélyeztetik a Macintosh és Linux operációs rendszereket. Valójában azonban az eddig biztonságosnak hitt platformok is sebezhetőek, terjedésükkel pedig egyre nő a kifejezetten ezekre az operációs rendszerekre írt kártevők száma is.

Sok windowsos károkozó ráadásul, még ha nem is okoz károkat a maces, illetve a linuxos gépeken, ezekről a munkaállomásokról könnyedén továbbterjedhet a Windows alapú számítógépekre, így gyorsítva meg a vírusok terjedését.

A hazánkban is piacvezető ESET NOD32 Antivirus új, Macintosh és Linux munkaállomások védelmére kifejlesztett verziói az ESET korábban kifejlesztett linuxos keresőmotorját használják, mely már több teszten bizonyított.

A windowsos termékekhez hasonlóan a szoftvereket alacsony erőforrásigény és mesterséges intelligencián alapuló fejlett heurisztika jellemzi.

A Macre és a Linuxra kifejlesztett verziók támogatják a 32 és 64 bites processzorokat, emellett többek között tartalmazzák a külső adathordozók ellenőrzésének lehetőségét.

„Célunk, hogy a Mac és Linux felhasználók is biztonságban tudhassák számítógépüket. Ma már sajnos minden platform fenyegetett, így a védekezés mindenki számára fontos kérdés" – emelte ki Csiszér Béla, az ESET magyarországi képviseletét ellátó Sicontact Kft. ügyvezetője.

A most bemutatott, ingyenesen letölthető béta változatok után a végleges verziók várhatóan 2010 áprilisában lesznek elérhetőek.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.