2022.december.09. péntek.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Elkészült a Depo.hu ünnepi toplistája

3 perc olvasás
<em><span class="inline inline-left"><a href="/node/35320"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/DEPO.thumbnail.jpg" border="0" alt="www.depo.hu" title="www.depo.hu" width="73" height="100" /></a><span style="width: 71px" class="caption"><strong><a href="http://www.depo.hu/">www.depo.hu</a> </strong></span></span>Az LCD tévék, GPS készülékek és netbookok az idei slágertermékek, míg a tavaly főszerepet játszó játékkonzolok iránt visszaszorult a kereslet - többek között ez derült ki a Depo.hu árösszehasonlító oldal karácsonyi toplistájából.</em><br />

www.depo.huwww.depo.hu Az LCD tévék, GPS készülékek és netbookok az idei slágertermékek, míg a tavaly főszerepet játszó játékkonzolok iránt visszaszorult a kereslet – többek között ez derült ki a Depo.hu árösszehasonlító oldal karácsonyi toplistájából.

www.depo.huwww.depo.hu Az LCD tévék, GPS készülékek és netbookok az idei slágertermékek, míg a tavaly főszerepet játszó játékkonzolok iránt visszaszorult a kereslet – többek között ez derült ki a Depo.hu árösszehasonlító oldal karácsonyi toplistájából.

 

  Idén az LCD tévé az egyik slágerajándék, míg játékkonzolból kevesebb kerül a fa alá, mint tavaly – többek között ez derült ki a közel 150 ezer terméket kínáló Depo.hu karácsonyi toplistájából.

„Míg tavaly egyértelmű volt a játékkonzolok fölénye – decemberben a top10-be öt hasonló termék is bekerült -, addig idén a legkeresettebb alapgép is csupán a 19. helyet tudta megszerezni – mondta Szabari László, a Depo.hu üzletág vezetője. – Az LCD tévék ugyanakkor a legkeresettebb tíz termék közt három helyet is elfoglalnak."

Az érdeklődés nem csak a tavalyi évhez képest, de az ünnepi bevásárlást megelőző időszakhoz viszonyítva is megnőtt: októberben még csak egyetlen LCD tévé képviseltette magát a top10-ben.

Decemberben egyébként sokan keresik még a GPS készülékeket, netbookokat és számítástechnikai kiegészítőket. Bár a 2007-ben még slágerterméknek számító digitális fényképezőgépek már nem tartoznak a kedvencek közé, idén a negyedik helyet egy digitális képkeret foglalta el.

Nem sajnáljuk a pénzt?
A Depo.hu statisztikái azt mutatják, hogy a tavalyi év azonos időszakához képest az ünnepek előtt nem csökkent az érdeklődés, ugyanakkor idén drágább ajándékokat kerestek a látogatók.

Míg a 2008-ban slágerterméknek számító játékkonzolok ára 30 ezer és 80 ezer forint között mozog, addig az idén népszerű LCD tévék közül a legolcsóbb is közel 90 ezer forintba kerül, míg a tizedik helyet elfoglaló modell csaknem 200 ezer forintot kóstál.

„Az adatok ugyanakkor arra is rámutatnak, hogy a kevésbé ismert márkák helyett mindkét évben inkább a jó nevű gyártók termékeit keresték a látogatóink, ami arra utal, hogy számítástechnikai, műszaki cikkek esetén fontos szempont a megbízhatóság" – magyarázza Szabari László.

A Depo.hu-n keresett termékek közül idén a GPS készülékek, valamint a digitális képkeret számítanak „szerényebb" ajándéknak: míg előbbi ára 20-25 ezer forint körül mozog, addig a top10-ben szereplő képkeret 12 ezer forintért érhető el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.