2024.július.20. szombat.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A Monarchia újraéled

3 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/36870"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Image2_100.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="51" /></a></span>Boldog békeévek! Ma már egyre többet hangzik fel ez a sóhaj, sokszor olyanoktól, akik ezt nem érték már meg, csak több generáció emlékezetének távolából felésejlik valami. Akkor ember volt ez ember, és nyugalom, megélhetés volt. Mindennek megvolt a maga helye.</p><p>

image2 100.thumbnailBoldog békeévek! Ma már egyre többet hangzik fel ez a sóhaj, sokszor olyanoktól, akik ezt nem érték már meg, csak több generáció emlékezetének távolából felésejlik valami. Akkor ember volt ez ember, és nyugalom, megélhetés volt. Mindennek megvolt a maga helye.

image2 100.thumbnailBoldog békeévek! Ma már egyre többet hangzik fel ez a sóhaj, sokszor olyanoktól, akik ezt nem érték már meg, csak több generáció emlékezetének távolából felésejlik valami. Akkor ember volt ez ember, és nyugalom, megélhetés volt. Mindennek megvolt a maga helye.

Utána jott a propaganda, az agymosás, az arisztrokratákat arisztkreténeknek kezdék csúfolni. (Mintha nem tudták volna, hogy a nemzet nagyja Szechenyi is bizony arisztokrata volt.) És a Varsói szerződés véderrnyőja, valamint a korábbi Trianoni békediktátum ólomsúlya alatt bűnös nemzet lettünk. Ha csak felnézünk, körmöst kapunk a kezünkre.

De… jött ez a sokat szidott Európai Unió. És jött Schenmgen szelleme, ahol – kivéve amikor nem akarjak osztrák szlovák sógoraink… – a határ átjárhatóvá vált. Amikor mintegy 200 ezer APEH menekült magyar próbál élni és vállalkozni Ausztriában. (Többnyire eredménnyel….) Amikor a Habsburgok ismét vállalhatnak közjogi pozíciót Ausztriában egy ottani Alkotmánybírósági döntés értelmében.

A határok fizikai leomlása sok sok sebünkre ad egyelőre ideiglenes, majd végleges tapaszt. S ennek egyik jele, hogy már a magát "mértékadó médiumnak" tartó http://www.index.hu/ hírportál is elkezdte Monarchiában számolni a Téli Olimpiász aranyait.

Mert a magyar csapat mindegyiken ott olt, de érmet sohasem nyert. Hogyan is nyerhetett volna, hiszen a Kárpátok bérceit, Erdély volgyeit annak ideján a Kisantant békeszerződés címén elvette. De…

Ha elkezdünk számolni: a Monrachia népőei mennyi aranyat, ezüstöt, bronzot nyertek/nyernek a mostani téli olimpián, akkor bizony dagadhat a hazafiúi büszkeség.

Pontosan úgy, mint amikor remélhetően egyre gyakrabban a hungarikumok mellett például a SZékely Termék védejegyet látjuk bizonyos áruházakban. Itt és lassan a Monarchia országainak hiper es nem hipermarketjeiben. (Csak ne lenne itt is a magyar átok: két társaság kétféle védjegy, és agymással hadakoznak…)

De túléljük ezt is. És gazdaságilag érzelmileg lassan összeforr, ami összetartozik. A politikus urak és elvtársak ellenére. De igy van mindez rendjén. Európa és schengen legalább ebben segít, ha másban kihasznál vagy éppen magunkra hagy.

http://sportgeza.hu/2010/vancouver/monarchia/blog/megvan_a_monarchia_elso_aranya/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.