2024.július.20. szombat.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Révay András: Adni jó!

5 perc olvasás
  <p><strong><span class="inline inline-left"><a href="/node/36872"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/elet-01.thumbnail.jpg" border="0" width="75" height="100" /></a></span></strong> Nincs ebben a megállapításban semmi új, mégis gyakran kiderül: olykor nem árt az emberek eszébe juttatni. A felidézésre több lehetőség is van. A Csekonics Palotában megtartott „Élet bálja" szervezői, erre az egyik legsikeresebb módot választották.</p><p>

 

elet 01.thumbnail Nincs ebben a megállapításban semmi új, mégis gyakran kiderül: olykor nem árt az emberek eszébe juttatni. A felidézésre több lehetőség is van. A Csekonics Palotában megtartott „Élet bálja" szervezői, erre az egyik legsikeresebb módot választották.

 

elet 01.thumbnail Nincs ebben a megállapításban semmi új, mégis gyakran kiderül: olykor nem árt az emberek eszébe juttatni. A felidézésre több lehetőség is van. A Csekonics Palotában megtartott „Élet bálja" szervezői, erre az egyik legsikeresebb módot választották.

 csekonics.thumbnailSzokták azt is mondani: „kettőn áll a vásár", meg azt is, hogy a siker legtöbbször csapatmunka eredménye. Esetünkben ezek is igazak. Kellett hozzá valaki, aki kitalálta – róla később még lesz szó – és mellé valaki más, aki a rendezvényt megszervezte. Mátrai Annáról és csapatáról nyugodt szívvel kijelenthetjük: nagyszerű munkát végeztek. A helyszín, a környezet, a Károlyi – Csekonics Palota is igazán méltó segítséget nyújtott a cél megvalósításához: hozzájárulni három szegény sorsú gyerek tehetségének kibontakozásához.

lominczi.thumbnailA bálon megjelenteket a Legfelső Bíróság volt elnöke, Lomniczi Zoltán köszöntötte. Az élet nüánszokon múlik – mondta, és soha nem tudjuk, hogy egy apróság milyen változást képes előidézni mások sorsában. Akik megvették a jegyet erre a bálra, máris részesei lettek három élet változásának. Egyben bejelentette: felhívást tett közzé az emberi méltóság védelmére. Csatlakozott már az összes parlamenti párt, minden egyház, a média jelentős része és nagyon sok magánember. A felhívásnak a „Művészek az emberi méltóságért" oldalát elsőként – itt a bálon – Mága Zoltán írta alá. A felhíváshoz a http://www.emberimeltosag.eu/ oldalon bárki csatlakozhat.

A hivatalos megnyitó utána a 2009. évi Mezzo Operafesztivál nyertese, Nyári Zoltán előbb népszerű olasz dalokat adott elő, majd műsorának zárásaként a hitről és a cél eléréséről szóló híres áriát énekelte a La Mancha lovagja musicalból, a bál szervezőinek ajánlva azt.

Minden bál elengedhetetlen tartozéka a jó vacsora és itt sem volt ez másként. A Bonus Party Service által felvonultatott ételekből – a színvonal érzékeltetésére – érdemes felsorolni néhányat: Pulykamell szeletek Wellington módra, olívás kerti salátán, Narancsos szarvaspörkölt, Bruscetta pikáns avokádókrémmel és füstölt padlizsánkrémmel, Erdei gyümölcskrém kehelyben. Ez persze koránt sem a teljes választék, a vendégekre még jó néhány megrakott tál várakozott.

braun1.thumbnail A vacsora szünetében a szervezőbizottság elnöke, Braun Mónika ismertette a támogatásról szóló döntést. A bál jótékonysági céljának kedvezményezettje a Fóti Gyermekváros és az S.O.S. Gyermekfalu, ahonnan Vajda Antónia előadó- és táncművész, Stubán Dávid úszó és Madarász Mária, a Szegedi Tudományegyetem pedagógusképzőjének hallgatója között osztják fel a befolyt összeget. A támogatottak kiválasztásában segített az a tízezernél is több szavazat, melyek a http://www.szavazzazeletre.eu/ oldalra érkeztek. Braun Mónika maga is állami gondozott volt, 21 éves koráig. Édesapja korán meghalt, a mama nem volt képes eltartani a gyerekeket. Az ELTE-n testnevelő tanár képesítést szerzett, felnőttként elhatározta: ahol lehet, segíti az állami gondozottakat. A Héliosz Alapítvány elnökeként és az „Együtt egy drogmentes Magyarországért" mozgalom hozzájárulásával tudja szándékát megvalósítani.

vegas2.thumbnail Nyomban a vacsora után, a Vegas Show Band zenéjére megkezdődött a bál és tartott egészen hajnalig. A zenekar különlegessége, hogy minden tagja kitűnő énekes és ez fellépésüknek sajátos színt kölcsönöz. Tökéletesen érzik, hogyan építsék fel a műsort a hangulatnak és a rendezvénynek megfelelően. A repertoárjuk az ötvenes, hatvanas évek rock and roll, beat, a hetvenes, nyolcvanas évek disco, funky, latin, illetve a mai modern magyar és külföldi előadók legnagyobb slágereiből áll.

maga 1.thumbnailZenéjük nagyon tetszett a közönségnek, de az est fénypontja – minden kétséget kizáróan – mégis csak Mága Zoltán volt, két „angyala" társaságában. A művész, aki joggal használja magára vonatkozóan a „királyok hegedűse" címet, pillanatok alatt elvarázsolta a hallgatóit. Tény, hogy a világ politikai és egyházi életének legmagasabb méltóságai előtt is játszott már – hatalmas sikerrel – ugyanakkor a király kifejezést nem rájuk érti. Az ő igazi királya minden nap más. Mindig azok az emberek, akik előtt éppen akkor fellép! Csak rá jellemző egyéni stílusban játszik klasszikus zenét, ám még arra is képes, hogy – mint itt is tette – táncversenyre késztesse a közönséget.

tom.thumbnailIlyen világsztár után fellépni nem egyszerű dolog, de Majsai Gábor mégis vállalta ezt a kihívást. Nem maradt szégyenben! Néhány percen belül bebizonyította, egyáltalán nem véletlenül, hanem nagyon is okkal és kiérdemelten nevezik őt a magyar Tom Jones-nak. Dalainak többségét is a nagy előd repertoárjából válogatta, némelyiknek már magyar szövege is volt. A csábítóan áradó dallamok mindenkivel feledtetni tudták az időt, a táncoló párok csak lassan fogytak. Általános és egybehangzó volt a vélemény, a bál kitűnően sikerült. A résztvevőknek talán máskor is eszükbe jut majd: adni jó – és eljönnek egy következő alkalommal.

http://www.azeletbalja.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.