2024.július.21. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

MSZP kampánynyitó: a nyilvánvalóan sohasem teljesiteni szándékozott igéretek kavalkádja

8 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/37040"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/mszpprogram.thumbnail.jpg" border="0" width="71" height="100" /></a></span>Zsúfolásig megtelt a SYMA csarnok a szocialista párt országos kampánynyitó rendezvényén. A nagygyűlésen beszédet mondott Gráf József, földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter, Kovács László, volt európai uniós biztos, Lendvai Ildikó pártelnök és Mesterházy Attila miniszterelnök-jelölt. Az MSZP most hangvételt váltott. Az ígérgetésre, a számára nyilvánvalóan nem is teljesíteni szándékozott populárisnak tűnő ígéretekre fókuszált.<strong> (A választási program letölthető a cikk végéről) UPDATED 2010-02-21 01:47:49</strong></p><p>

mszpprogram.thumbnailZsúfolásig megtelt a SYMA csarnok a szocialista párt országos kampánynyitó rendezvényén. A nagygyűlésen beszédet mondott Gráf József, földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter, Kovács László, volt európai uniós biztos, Lendvai Ildikó pártelnök és Mesterházy Attila miniszterelnök-jelölt. Az MSZP most hangvételt váltott. Az ígérgetésre, a számára nyilvánvalóan nem is teljesíteni szándékozott populárisnak tűnő ígéretekre fókuszált. (A választási program letölthető a cikk végéről) UPDATED 2010-02-21 01:47:49

mszpprogram.thumbnailZsúfolásig megtelt a SYMA csarnok a szocialista párt országos kampánynyitó rendezvényén. A nagygyűlésen beszédet mondott Gráf József, földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter, Kovács László, volt európai uniós biztos, Lendvai Ildikó pártelnök és Mesterházy Attila miniszterelnök-jelölt. Az MSZP most hangvételt váltott. Az ígérgetésre, a számára nyilvánvalóan nem is teljesíteni szándékozott populárisnak tűnő ígéretekre fókuszált. (A választási program letölthető a cikk végéről) UPDATED 2010-02-21 01:47:49

Mintha nem emlékeznénk a korábbi választási harcból, amikor törvényt fogadott el az adócsökkentésről, majd miután kormányra került első dolga volt érvénytelenítani azt.(Ezért hiteltelen bármit is mond most a  kampány során, az Öszödi Beszédről már ne is beszéljünk, ami nyílt beismerés volt, nem véletlenül kavart olyan zavagásokat, mint amilyenek voltak…) Vagy arról, hogy a most agyonadóztatott kafeteria adózását éppen ők vezették be, így komolytalan annak igérete, hogy adómentessé teszik. Vagy akár a nyugdijasoknak igért egy hét pluszpénz. Éppen ők, amikor ők törölték el a 13-ik havi nyugdijkiegészítést, és folyamatosan azon agyaltak, hogyan kellene meg jobban kilatástalan helyzetbe hozni a nuygdijasokat. Most arra építenek: a nyugdijasoknak rövid az emlékezetük, és mindent elfelejtenek. A tapasztalatok alapján sajnos ezzel megint egy jobbik lóra tesznek. Ami ugyan nem befutó, de jól teljesít….

Bajnai Gordon – igaz nem a Syma csarnokban és kampányban – mondta, hogy szerinte ahhoz, hogy az Eurót, mint a magyarok által immár nagyon erősen óhajtott valutát bevezethessük, sok és a jelenlegieknél még erősebb megszorítás szükséges. A hivatkozott anyag itt található: http://www.mfor.hu/cikkek/Bajnai__tovabbi_megszoritasok_kellenek_az_euroert_.html   Akkor hogyan is van ez? Óhatalanul ez az érzés kísért a nyitott szemmel járó emberekben, amikor hallgatják Mesterházy Attila miniszterelnök-jelölt beszédét a Syma csanokban a kampánnyitó rendezvényen. Az az érzése a hallgatónak, hogy bebizonyosodott: MAgyarországon tért nyert az orwelli kettős beszéd, más van a hétköznapokban, és egészen más a kampányok idején. Az utóbbinak nehogy a fele sem igaz – mint a hétkoznapokban, hanem …. De térjünk vissza az MSZP kampány nyitogatójához!

Sokan vagyunk, és jó, hogy sokan vagyunk – állapította meg Lendvai Ildikó hangsúlyozva, hogy a fideszes "tizedelés" fenyegetése nem riasztott el senkit a kampánynyitótól. Eljöttetek, mert tudjátok, hogy most muszáj – mondta a pártelnök, hozzátéve, hogy meg kell védenünk a jogot az igazi demokráciához. Kitért Orbán Viktor kötcsei beszédére, ahol szégyen nélkül jelentették be a diktatúra igényét. Aláhúzta, hogy ezt a szellemet le kell győznünk, mert nem csak nekünk árt, hanem az egész országnak. Nem köthet meg ez a "kötcsei beton", mert abba beleköt, beleszürkül, belebénul az ország. Múltrablóknak, önbizalomtolvajoknak nevezte azokat, akik az elmúlt nyolc év eredményeit letagadják. Akinek csak kalapácsa van, az mindent szögnek néz, aki építeni nem tud, az mindent romnak lát – mondta, hozzátéve, hogy nyolc évvel ezelőtt, a Fidesz kormányzása végén lényegesen rosszabb volt a helyzet. Elég a szemlesütésből, a nyuszi-magatartásból – mutatott utat Lendvai. Itt az ideje, hogy megszólaljunk: van miről, és van kinek, fel a fejjel, fel a szívvel, magyar baloldal! – mondta a pártelnök.

Ezután baloldali értelmiségiek videóüzeneteit tekinthették meg az érdeklődők.

Gráf József beszéde elején hangsúlyozta: az előbbiekben bemutatott felvételek alapján határozottan állíthatjuk, sokan vagyunk, jóval többen annál is, mint ahányan összegyűltünk itt, a kampánynyitó rendezvényen. Neves emberek is vállalni merik baloldaliságukat és kiállnak mellettünk. Nem a reménytelenek bátorságával állunk hát a választások elébe.

Hozzátette: nyolc év kormányzása után nem szabad, hogy csak a negatívumok jelentkezzenek. Van miről beszélnünk, van mire büszkének lennünk. Ilyen – többek között – az autópálya építés. Ma már nem tűnik kalandtúrának lejutni Miskolcra, Debrecenbe és más nagyvárosba. A közeljövőben már nem lesz gond lejutni Pécsre sem, Európa Kulturális Fővárosába.

A miniszter közölte: a gazdasági világválságot Magyarország kezelte a legjobban. Nagyon kemény volt a magyar kormány. Ha nem lett volna, ma hazánk is Európa betege lenne. A válságkezelő kormány munkájának köszönhetően kimondhatjuk: túl vagyunk a nehezén.

Büszkék lehetünk Magyarország mezőgazdasági programjára is, ugyanis szűkülő források között is növelni tudjuk az agrárium támogatását. Ennek köszönhetően kialakult hazánkban az agrárbéke – hangsúlyozta Gráf József.

Majd elmondta: reagálnunk kell néhány dologra a kampány során, ilyen az otthoni pálinkafőzés kérdése. Mindent megtettünk azért, hogy a tiszta, gyümölcsből készülő pálinka a magyarok nemzeti itala legyen. Ezt nem szabad néhány ezer szavazóért tönkre tenni.

Beszéde végén hangsúlyozta a miniszter, hogy bár van egyfajta melankólia az emberekben manapság, de tudnunk kell, nem mentek át a másik oldalra. Kivárnak, ezért van jelentősége a kampánynak. Meg kell mondanunk nekik, mit tettünk és mit akarunk tenni. Vissza kell hoznunk az embereket arra az oldalra, ahova szívük szerint mindig is tartoztak!

Kovács László, pártunk volt elnöke, korábbi külügyminiszter és uniós biztos kijelentette, hogy örül, hogy az MSZP sikeres választási szerepléséért dolgozhat. A cél a párt a jelenlegi mutatóknál jobb szereplése, mert mi minél jobban szereplünk, annál jobb lesz az országnak. Hiszem, hogy vissza lehet szerezni a támogatást, és ehhez az emberek hitét kell visszaadni – hangsúlyozta, kitérve arra, hogy az őszinte egyenes beszéd nagyon fontos, és mikor a szocialista kormányok sikereiről beszélünk, akkor lesz teljes a kép, ha a hibákról is tudunk beszélni. Felidézte, hogy az MSZP bármekkora többségénél is betartotta a demokratikus játékszabályokat, szemben a Fidesszel. Emlékeztetett a Fidesz-kormányzás idején a rengeteg be nem tartott ígéretekre, amiket most az ellenzéki párt aranykorként állít be. Méltatta a Bajnai-kormány által vállalt hálátlan, de történelmi feladatot: a válságkezelést, az őszödi beszédről pedig kijelentette: kár, hogy nem a nyilvánosság előtt zajlott. A kampányban a programok összevetése a legfontosabb – jelentette ki, felhívva a figyelmet, hogy Mesterházy Attila nemsokára ismerteti a programját, amit érdemes lesz összevetni a Fidesz gyakorlatilag betarthatatlan szép ígéreteivel. A mi jelöltünkkel Magyarország újra ott lehet az élvonalban – fejezte be beszédét Kovács.

A beszéd után filmet vetítettek Mesterházy Attiláról, majd felcsendült a kampánydal.

Mesterházy Attila beszéde elején elmondta: húsz évvel ezelőtt, a rendszerváltás idején gimnazista voltam, testnevelés óra helyett rendkívüli osztályfőnöki órán néztük a televízióban, ahogyan kinevezték Szűrös Mátyást, a Magyar Köztársaság első köztársasági elnökének. Húsz évvel ezelőtt, a rendszerváltás idején az egész országot reményteli várakozás hatotta át. Szabadságra, demokráciára és jólétre vágyott mindenki.

Az elmúlt két évtized a változások kora volt. Az elmúlt húsz évben kiépült a szabadgazdaság, kiépült a jogállam, sokat változott az életminőség, de nem értünk még az út végére. Nagyon sok még a dolgunk, hogy beteljesítsük a rendszerváltás álmát – hangsúlyozta a miniszterelnök-jelölt.

Elmondta: a gazdasági világválság napjainkra sok szenvedést hozott az embereknek. Tíz hónapja sokak kérdése az volt külföldön is, mi lesz Magyarországgal? Most láthatjuk, hogy számos európai országnál sikeresebben kezeltük a válságot. A baloldalt hibáztatták a megszorításokért, de mára egyértelmű, mindez szükséges volt a sikerhez. Az eddigi áldozatvállalások hatására a magyar költségvetés az egyik legerősebb az unión belül, és e tekintetben az összes fejlett ipari állam között is az egyik legjobb helyzetben vagyunk.

A sikeres válságkezelés nyomán történelmi lehetőség előtt áll hazánk. Egész nemzetet átfogó modernizációra van szükség, amely minden magyar állampolgár felemelkedését szolgálja. Megvalósításhoz közmegegyezésre kell jutnunk. Közelednünk kell a rendszerváltás álmához. Ezt igyekszünk elérni programunkkal, amely konkrét, reális és megvalósítható. Amely tartalmazza elért eredményeinket, szakpolitikai programjainkat és vállalásainkat – közölte pártunk miniszterelnök-jelöltje, majd a program ismertetésébe kezdett. A program letölthető a cikk végéről.

A rendezvényen megjelent Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, akik sok párttag körülrajongással és tapssal fogadott. A rendezvényen nem szólalt meg. A Hir Tv információi szerint Lendvai Ildikóval járja az országot és főként az idős MSZP tagok csoportjaiban kampányol a párt mellett. Az MSZPN-n belül a helyzet változatlan, csak a látszat változik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.