2024.május.02. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Pécsett szorosabbá, hatékonyabbá válik a vendéglátóipari szolgáltatókkal való együttműködés

4 perc olvasás
  <span class="inline inline-left"><a href="/node/39500"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/varfalfogado.thumbnail.jpg" border="0" alt="Egy a sok pécsi étterem közül: a Várfal Fogadó és Étterem" title="Egy a sok pécsi étterem közül: a Várfal Fogadó és Étterem" width="100" height="84" /></a><span style="width: 291px; height: 52px" class="caption"><strong>Egy a sok pécsi étterem közül: a Várfal Fogadó és Étterem</strong></span></span> <p>A Pécs2010 Vendéglátóhely Program Pécs MJV kezdeményezésére jött létre, melynek lényege, hogy a helyi és környékbeli vendéglátóipari egységek a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa program részévé váljanak.</p><p>

  egy a sok pécsi étterem közül: a várfal fogadó és étteremEgy a sok pécsi étterem közül: a Várfal Fogadó és Étterem

A Pécs2010 Vendéglátóhely Program Pécs MJV kezdeményezésére jött létre, melynek lényege, hogy a helyi és környékbeli vendéglátóipari egységek a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa program részévé váljanak.

  egy a sok pécsi étterem közül: a várfal fogadó és étteremEgy a sok pécsi étterem közül: a Várfal Fogadó és Étterem

A Pécs2010 Vendéglátóhely Program Pécs MJV kezdeményezésére jött létre, melynek lényege, hogy a helyi és környékbeli vendéglátóipari egységek a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa program részévé váljanak.

Első lépésként tavaly decemberben egy előadás keretében ismerhették meg az együttműködés lényegét a vendéglátóegységek tulajdonosai. A prezentációt a városvezetés részéről De Blasio Antonio, Pécs MJV Polgármesterének EKF-megbízottja tartotta Ruzsa Csabával, a Pécs2010 Menedzsmentközpont ügyvezető igazgatójával és Hegyi Zsuzsannával, a Magyar Turizmus Zrt. regionális marketing igazgatójával. A program kidologzásában résztvevő Sensation Kommunikációs Ügynökség Kft.-t Varga András képviselte.

  

Ezt követte az együttműködés első komoly, már a lakosságot is érintő mozzanata, amikor januárban, a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa program megnyitó ünnepsége alkalmával a vendéglátósok forralt bort osztottak a vendégeknek, cserébe kitelepülhettek a belvárosba, a város által biztosított pavilonokba és árulhatták saját portékájukat.

A vendéglátósokkal, a szakmai szervezetekkel történt egyeztetéseket követően, a kezdeményezés a megvalósítás fázisába érkezett. Az elmúlt napokban szerződéstervezetet kaptak az érintettek, melynek értelmében kommunikációs felületeinken népszerűsítjük a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa év szellemiségéhez, programjaihoz kapcsolódó rendezvényeiket, ajánljuk szolgáltatásaikat.

Ez, tekintve a ránk és kiadványainkra irányuló figyelmet, jelentős promóciós lehetőség a számukra. Előzetes becslések szerint legalább 30 helyi és további környékbeli étterem fog szerződést kötni.

A program szervezői törekednek arra, hogy a város lakosain kívül a 2010-ben Pécsre látogató nagy létszámú, kultúra fogyasztóként magasabb minőségi elvárással rendelkező hazai és külföldi turisták kellemes élményt nyújtó kiszolgálásban részesülhessenek. Fontos cél továbbá, hogy a vendéglátóhelyek a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa programmal kapcsolatosan naprakész információkkal tudjanak szolgálni az érdeklődőknek.

Emellett a jövőben a vendéglátás területén egy hosszú távú fejlődési folyamat elindításával a helyi, regionális termelőkre, beszállítókra jellemző alapanyagokra épülő környezettudatos gasztronómiai tevékenység térnyerésének előmozdítása is a célok a között szerepel.

A Pécs2010 program május-júniusi műsorfüzetének egy oldala az együttműködésben részvevő kávézókat, éttermeket, valamint azok programjait népszerűsíti. A közeljövőben pedig a http://www.pecs2010.hu/ honlapon külön felületet kapnak és saját linkjükkel is megjelenhetnek azok a „gasztropartnerek", akik csatlakoznak a programhoz. Mindemellett elkezdődött a szóróanyagok folyamatos kihelyezése a vendéglátóipari egységekbe.

A Pécs2010 Vendéglátóhely Program résztvevői számára az igazi lehetőséget az jelenti, hogy az általuk kitalált program, ha illeszkedik az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat szellemiségébe, a társprogramokat megillető kommunikációs támogatást kap. Ha a partnerek élnek ezzel a lehetőséggel, az a Pécs2010 EKF program kommunikációs felületein történő megjelenésnek köszönhetően hatékonyan tehetik sikeressé a szervezésükben megvalósuló rendezvényeket.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.