2024.augusztus.08. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Fatima, a kegyhely – 4. rész

4 perc olvasás
<p><strong><span class="inline inline-left"><a href="/node/39861"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/kep_166.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="70" /></a></span> Irásunkban a fatimai pápalátogatás helyszínét mutatjuk be</strong></p><p>

kep 166.thumbnail Irásunkban a fatimai pápalátogatás helyszínét mutatjuk be

kep 166.thumbnail Irásunkban a fatimai pápalátogatás helyszínét mutatjuk be

A Magyar Kálvária (Calvário Húngaro)

kep 169.thumbnail1964-ben szentelték fel Fatimában a Magyar Kálváriát, amely elsősorban az 1956-ban külföldre menekült honfitársaink adományaiból épült fel. A Magyar Kálvária és a Szent István-kápolna első 14 stációja Marek László magyar építész műve; 1964. május 12-én szentelték fel. A kápolna szobrait Soares Branco portugál szobrász készítette. A 15. állomás, amelyet 1992. október 13-án, a fatimai jelenések 75. évfordulóján, a magyar nagykövet jelenlétében avattak fel, a lajosmizsei plébánia adományából épült, annak emlékére, hogy Magyarország felszabadult a kommunizmus alól.

A Szentháromság-templom

santissima trindade - fatimaSantissima Trindade – FatimaA világ negyedik legnagyobb temploma. A hívek adományaiból összegyűjtött 70 millió euróból épült fel 2007-ben Alexandros Tombazis görög építész tervei alapján. Az új templom kör alakú, 125 méter átmérőjű. Két nagy pillér támasztja alá, nincsenek belső pillérek az épületben, és nincsenek hagyományos ablakok sem. Az épület különleges struktúrája a természetes fény maximális kihasználására, a mesterséges megvilágítás minimálisra csökkentésére törekszik. A 8800 ülőhellyel rendelkező épületnek 13 bejárata van: tizenkettőt az apostoloknak, míg a 64 négyzetméteres központi bronzkaput Istennek és a Szentháromságnak szentelték. A templomban II. János Pál, VI. Pál és XII. Piusz pápák, valamint José Alves Correia da Silva püspök szobrait helyezték el. A templom művészi díszítését Ivan Rupnik szlovén jezsuita készítette, aki a Vatikáni Apostoli Palota Redemptoris Mater kápolnájának mozaikjait is alkotta.

A Jelenési Kápolna

capelinh.thumbnailA Szűzanya-szobor talapzata pontosan azt a helyet jelöli, ahol annak idején az a tölgyfa állt, amely fölött megjelent Mária 1917 májusában, majd júniusban, júliusban, szeptemberben és októberben. Az alig több mint egyméteres fát az első zarándokok fokozotosan, ágról ágra magukkal vitték emlékbe. A kápolna építését maga a Szűzanya kérte a látnok gyermekektől: „építsenek egy kápolnát a tiszteletemre". A kis kápolna 1919-ben készült el, az első szentmisét 1921. október 13-án tartották. 1922-ben felrobbantották, ám még abban az évben újra felépítették. 1982-ben tetőt építettek fölé. 1988-ban szibériai fenyővel támasztották meg belülről. A Szűz Mária-szobor koronájába építették be az egyik golyót, amelyet II. János Pál pápa testéből operáltak ki a merénylet után.

A Pásztorgyermekek Irodája (Secretariado dos Pastorinhos)

1963. február 20-án avatták fel Fatimában a posztulatúra épületét, más néven a Pásztorgyermekek Irodáját. José Alves Correia da Silva, Leiria püspöke 1952-ben indította el a két fatimai pásztorgyermek (a Szűzanya jelenéseinek tanúi), Ferenc és Jácinta szenttéavatási perét. Az ügy posztulátorának Joăo Pereira Venâncio kanonokot nevezte ki. Az ő utódja lett 1961-ben Kondor Lajos SVD, aki 1979-ben adta át a pert Rómának. Ugyanebben az évben Paolo Molinari jezsuitát in urbe posztulátornak nevezték ki, Kondor Lajos verbitát pedig extra urbem posztulátornak, s ezzel Rómában is megindult a per. Kondor Lajos tavaly októberben hunyt el.

Magyar Kurír

Tartalom

 

1. rész :  A fatimai jelenések története 1.rész | EuroAstra Internet Magazin

http://www.euroastra.info/node/39862

 

2. rész: A fatimai üzenet három titka – 2. rész | EuroAstra Internet Magazin

http://www.euroastra.info/node/39864

 

3.rész: A harmadik fatimai titok története – 3. rész | EuroAstra Internet Magazin

http://www.euroastra.info/node/39866

 

4.rész:  Fatima, a kegyhely – 4. rész | EuroAstra Internet Magazin

http://www.euroastra.info/node/39870

 

5. rész: A fatimai Magyar Kálvária – 5. rész | EuroAstra Internet Magazin

http://www.euroastra.info/node/39873

 

6. rész: A Pásztorgyermekek Irodája Fatimában – Secretariado dos Pastorinhos — 6. rész | EuroAstra Internet Magazin

http://www.euroastra.info/node/39876

 

7. rész: Fatima Nap – Tartalom — 7. rész | EuroAstra Internet Magazin

http://www.euroastra.info/node/39878

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.