2024.július.19. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Nemzetközi Gyermeknap a Budapesti Román Kulturális Intézetben

2 perc olvasás
<span class="inline inline-left"><a href="/node/40220"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Image3_83.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="68" /></a></span>  <p>A Budapesti Román Kulturális Intézet két rendezvénnyel ünnepli a Nemzetközi Gyermeknapot.</p><p>

image3 83.thumbnail 

A Budapesti Román Kulturális Intézet két rendezvénnyel ünnepli a Nemzetközi Gyermeknapot.

image3 83.thumbnail 

A Budapesti Román Kulturális Intézet két rendezvénnyel ünnepli a Nemzetközi Gyermeknapot.

Június 1-én, 15 órakor a Román Kulturális Intézet vendégei lesznek a budapesti Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium  és Zeneiskola – Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tanárai és azon diákjai akik „társszerzői" voltak a „Vis de copil / Gyermekálom" című kötetnek, hogy együtt ünnepeljék közös munkájuk eredményét. A gyerekek az ajándékok mellett, a kötet elektronikus példányát is megkapják.

Az egyedi könyv a bukaresti „Noi citim/Olvasunk" Alapítvány kezdeményezésére jött létre. A könyvet 10-10 magyarországi és romániai 8-12 éves gyerek illusztrálta 2009. április 25-én a Budapesti Nemzetközi Könyvvásár gyerekpavilonjában. A „Gyerekillusztrátorok" projekt részeként létrejött könyvet később Bukarestben kötötték- és mutatták be.

A „Gyermekálom" című egyedi album sikert aratott a 2010-es Könyvvásáron is, ahol Románia standján lehetett megtekinteni.

Június 1-től a Budapesti RKI könyvtára előtti térben egy ifjúsági és gyerekirodalmi könyvkiállítás nyílik, amelyet 2010 szeptember 1-ig tekinthet meg a közönség.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.