2024.április.30. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A pénteken Nemzeti Nagydíjjal, szombaton Autós Nagydíjjal zárul a IV. Uniqua Balaton Regatta

2 perc olvasás
 <span class="inline inline-left"><a href="/node/42486"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/ur.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="60" /></a></span> <p>Július végén nem volt szerencséje a IV. UNIQA Balaton Regatta szervezőinek, ugyanis egy hatalmas vihar miatt akkor kénytelenek voltak elhalasztani a versenysorozat negyedik viadalát, az Autós Nagydíjat. </p><p> 

 ur.thumbnail

Július végén nem volt szerencséje a IV. UNIQA Balaton Regatta szervezőinek, ugyanis egy hatalmas vihar miatt akkor kénytelenek voltak elhalasztani a versenysorozat negyedik viadalát, az Autós Nagydíjat.

 

 ur.thumbnail

Július végén nem volt szerencséje a IV. UNIQA Balaton Regatta szervezőinek, ugyanis egy hatalmas vihar miatt akkor kénytelenek voltak elhalasztani a versenysorozat negyedik viadalát, az Autós Nagydíjat.

 

A döntés – bár nagyon fájdalmas volt -, végül a szervezőket igazolta, ugyanis vitorlázásra alkalmatlan volt az időjárás, tehát ismét bebizonyosodott, hogy a versenyzők biztonsága mindennél fontosabb. Az augusztus 20-án kezdődő hosszú hétvégére ideális időjárást ígérnek a szakemberek, így jó esély van arra, hogy két remek versennyel záruljon a IV. UNIQA Balaton Regatta, miután a szervezők úgy döntöttek, hogy az államalapítás nemzeti ünnepén, tehát augusztus 20-án rendezik meg a Nemzeti Nagydíjat, majd egy nappal később, augusztus 21-én pótolják az Autós Nagydíjat. Pénteken egy túraversenyen kell összemérnie a tudását a résztvevőknek, a szombat pedig rendhagyó lesz, ugyanis a versenynap egy túraversennyel kezdődik, majd a befutó után azonnal egy pályaversenyt is rendeznek a mezőnynek.

A IV. UNIQA Balaton Regatta balatonlellei versenyén külön küzdelem zajlik majd az Autós Nagydíjért. Az autós cégek hajói mellett, az autó vagy motorsportban jeleskedő pilóták, illetve szakemberek is megmérettetik magukat. A különleges díjakért harcba száll – többek között – Baumgartner Zsolt, Stefano Favaro és Tóth Imre is, akik közül Talmácsi Gábor menedzsere az újraélesztett Pannónia motort, Tóth Imre pedig a Supersport világbajnokságon szereplő motorját is elhozza Balatonlellére, míg Baumgartner Zsolt a verseny mellett az esti kerekasztal beszélgetés során lesz még aktív.

Különleges, megható és érdekes eseménynek ígérkezik a mozgássérült vitorlázó világbajnok Pegán Zoltán élménybeszámolója, valamint hajóbemutatója. A kiváló sportember nemcsak megmutatja azt, hogy mennyire speciális hajóval versenyzik, hanem az érdeklődők testközeli élményeket is szerezhetnek: vízre is szállhatnak Pegán Zoltánnal. A kikötőben megtekinthető lesz a földkerülő vitorlás, a Carina, és találkozhatnak a kormányosával, Méder Áronnal is, aki dedikálja a 3 év élményeit összefoglaló könyvét, a Békét és Szelet!

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.