2024.július.17. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Révay András: Van programunk

5 perc olvasás
  <p><strong><span class="inline inline-left"><a href="/node/43148"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/BNV-1.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="55" /></a></span></strong> Legalább azoknak bizonyosan, akik 2010.  szeptember 8. és 12 között kilátogatnak Kőbányára a HUNGEXPO területére. Ekkor, öt napig tart ugyanis a 114. Budapesti Nemzetközi Vásár.</p><p>

 

bnv 1.thumbnail Legalább azoknak bizonyosan, akik 2010.  szeptember 8. és 12 között kilátogatnak Kőbányára a HUNGEXPO területére. Ekkor, öt napig tart ugyanis a 114. Budapesti Nemzetközi Vásár.

 

bnv 1.thumbnail Legalább azoknak bizonyosan, akik 2010.  szeptember 8. és 12 között kilátogatnak Kőbányára a HUNGEXPO területére. Ekkor, öt napig tart ugyanis a 114. Budapesti Nemzetközi Vásár.

bnv 2.thumbnail A Presidance Táncegyüttes tagjai fogadták az új BNV érdekességeit bemutató tájékoztatóra érkező meghívottakat. A megújult arculathoz tartozó kockákból a reklámokon látható háromnál jóval többet hoztak magukkal, hogy aki közben elfáradt, ülve is nézhesse műsorukat. Persze, mint ilyenkor mindennek, a három kockának is jelentősége van. A rendezvény három pillérét jelképezik, mert a BNV kiállítás, sok más esemény helyszíne és szórakozás is egyben. Magyarországon mind a mai napig ez a legjelentősebb „otthonteremtő vásár", ami most új arculattal, sok új szakmai és szórakoztató programmal, egyidejű kiállításokkal és hagyományosan rendkívüli kedvezményekkel várja a közönséget.

bnv 3.thumbnail „Mit ér az arculatváltás, ha nincs mögötte akarat?" – tette fel a kérdést Ganczer Gábor, HUNGEXPO vezérigazgatója. Van akarat és az nem más, mint fiatalos lendülettel új eseményeket kívánnak létrehozni. A biztonság, a tisztaság, az ügyfélközpontúság területén léptek előre, de azzal is tisztában vannak, hogy javítani kell még a vásár megközelítési lehetőségein. Különösen azért, mert szándékaik szerint a jövőben a rendezvények idején a nap huszonnégy órájában nyitva lesz az ajtó, szórakoztató programokkal töltik meg a máskor üresen álló pavilonokat. Mindezeken kívül jövőre legalább három nagy, nemzetközi konferenciának is otthona lesz a HUNGEXPO.

bnv 4.thumbnail Ahogy a reklámokban írni szokták: 0-tól 99 éves korig mindenki meg fogja találni azt, ami érdekli. A 114. BNV tizennégyezer négyzetméterén, tizennégy ország négyszázhúsz kiállítója mutatkozik be. Tihanyi Klára, a BNV igazgatója szerint nem csak kiállítás, de olcsó vásárlási lehetőség is lesz. A legnagyobb újdonság a „Kölyökparádé", a Hungexpo Zrt. legújabb, gyerek-, szülő- és családbarát „programkiállítása". Rengeteg játékot kínál a gyerekeknek, és a szülőket sem hagyja unatkozni, hiszen öt nap alatt több mint húsz előadást tartanak neves szakemberek. A Kölyökparádén belül rendezik meg a 6. MoJaHo Modell, Játék és Hobbi kiállítást, amely korábban a Vasúttörténeti Parkban kapott helyett. A Kölyökparádén az egész világ a gyerekek és szüleik lába előtt hever majd. A kicsik a játékok országa mellett kalandozhatnak a sportok-, az egészség-, a tudás- és a szépség országában is, míg szüleik érdekes előadásokat hallgathatnak szakértők tolmácsolásában, gyermek és család témában. Valószínűleg ugyancsak a gyerekek kedvence lesz a macskakiállítás és kisállat vásár is.

Először rendezik meg a Fociparádét. A HUNGEXPO – Fradi kölyökkupa három célja, hogy népszerűsítse a labdarúgást, játéklehetőséget kínáljon a 7-8 éveseknek és egyben tehetségkutatásra is nyíljon alkalom. Szombaton az iskolás gyerekeket, vasárnap pedig a különböző egyesületek gyerekkorú játékosait várják.

Lehet, hogy a szülőket azért két másik kiállítás: a Gastro Világ és a Borok Világa érdekli majd jobban. A Gastro Világban, avagy a Séfek ünnepén az ország legjobb séfjeinek kalauzolásával gasztronómiai élménykörúton vehet részt a kulináris élvezetekre vágyó közönség. A BNV öt napján a magyar gasztronómia élvonala mutatkozik be a látogatók előtt. A Borok Világán a nagyközönség finomíthatja érzékeit, fejlesztheti borkóstolási technikáját, csiszolhatja gasztronómiai tudását híres borászok, séfek, sommelier-k társaságában. A borbírálat oktatáson a borkóstolás technikáját sajátíthatják el a látogatók, valamint séfek adnak tippeket a borok és ételek ideális párosításához. A Borbárban tíz hazai pincészet termékeivel, legalább ötvenféle bor- és pezsgőfajtával ismerkedhetnek meg.

bnv 5.thumbnail A Budapesti Nemzetközi Vásár otthon témája és a korábbi Bútorvilág kiállítás egyesülésével létrejött Tér-Forma-Design második alkalommal is a BNV részeként várja a lakásukat éppen berendező vagy felújító látogatókat. A legnagyobb téma a BNV-n az otthon, a lakberendezés lesz – jelentette be dr. Németh Lajos, a Lakberendezők Szövetségének elnöke. Egy 170 négyzetméteres, családi ikerházat is bemutatnak úgy, hogy az egyik felében egy városi, a másikban pedig egy vidéki otthon lehetséges berendezése kerül, a XXI. század szellemiségének megfelelően. A Bútorszövetség „Magyar Kiválóságok" címmel magyar bútorokból rendez bemutatót, illetve a szakiskolákból és egyetemekről kikerült fiatal tervezők, az „új generáció" munkáiból adnak ízelítőt egy önálló kiállítás keretében.

A vásár az öt nap alatt 10-től 18 óráig tart nyitva, a jegyváltásnál számos kedvezmény, pl.: délutáni (15 órától) vagy nagycsaládos is érvényesíthető. A 6 éven aluli gyermekek és 70 év felettiek számára a belépés díjtalan, sőt kétszer mások is ingyen mehetnek be: 2010.  szeptember 9-én a nyugdíjasok és a diákok, 10-én pedig a hölgyek! A Borfesztivál karszalag pénztárban való felmutatásával a BNV díjmentesen látogatható. A Pillangó utcai metrómegállótól szeptember 9-től 12-ig, 10-18 óráig kisvonat szállítja a látogatókat a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont Főteréig és vissza. A kisvonaton való utazás díjmentes!

www.hungexpo.hu/bnv

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.