2024.augusztus.13. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A SELEX Communications megnyerte a budapesti közösségi közlekedés infokommunikációs hálózatára kiírt pályázatát

2 perc olvasás
  <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/46961"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/combino_1.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="66" /></a></span>A SELEX  Communications, a Finmeccanica egyik vállalata a Synergon Zrt-vel, amely az egyik legfontosabb magyar rendszerintegrátor cég, közösen megnyerte a rádiókommunikációs hálózat létrehozására kiírt európai pályázatot, amely Budapest és környéke összes felszíni közlekedésére vonatkozik.</p><p> 

 

combino 1.thumbnailA SELEX  Communications, a Finmeccanica egyik vállalata a Synergon Zrt-vel, amely az egyik legfontosabb magyar rendszerintegrátor cég, közösen megnyerte a rádiókommunikációs hálózat létrehozására kiírt európai pályázatot, amely Budapest és környéke összes felszíni közlekedésére vonatkozik.

 

 

combino 1.thumbnailA SELEX  Communications, a Finmeccanica egyik vállalata a Synergon Zrt-vel, amely az egyik legfontosabb magyar rendszerintegrátor cég, közösen megnyerte a rádiókommunikációs hálózat létrehozására kiírt európai pályázatot, amely Budapest és környéke összes felszíni közlekedésére vonatkozik.

 

 A Futár nevű projekt teljes költsége körülbelül 25 millió €, ebből több millió eurót a Selex Communications  ruház be a kommunikációs infrastruktúra kiépítésébe a város tömegközlekedését ellátó, fővárosi üzemeltetésű  BKV számára.

A 2011 decemberéig átadásra kerülő rendszer a Selex Communications milánói üzemében készül, és garantálja a magyar főváros rádió VHF  lefedettségét DMR Simulcast technológiával, amely lehetővé teszi több mint 2500 jármű számára az egyéni, csoportos és vészhelyzeti hangszolgáltatást,  valamint adatok információcseréjét, mint például rövid szöveges üzenetet és GPS helymeghatározást.

Giancarlo Grasso, a Selex Communications  megbízott ügyvezetője így kommentálta az eseményt: „Büszkék vagyunk erre az eredményre, amely a terület állandó monitorálása és a magyar féllel nap nap után felépített bizalmi kapcsolat gyümölcse, amelyben szerepet kap a helyi ipar is. Budapest és egész Magyarország ezekben a napokban tölti be első alkalommal az Európai Unió elnökségét, amikor minden szektor mozgalmas érési folyamatot él át. Ez az élénkség tükröződik abban a törekvésben is, hogy kiszélesítsék és javítsák az ország infrastruktúráját katonai és polgári területen egyaránt. A Selex Communications, amelynek leányvállalata van a fővárosban, élni akar ezzel a kiváló alkalommal."

 A rendszer hat felületet irányoz elő: egy elsődleges honlapot és öt másodlagos honlapot, amelyek egymással IP link összeköttetésben vannak. Mindegyik felülethez tartozik 16 hordozható DMR és 32 egyidejűleg használható csatorna, amelyek biztosítják a központ és a járművek közötti kommunikációt. Minden csatorna hat  ECOS-D DMR alapú rádióállomás egymás közötti használatára alkalmas LAN  összeköttetéssel.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

HÍRMORZSA

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.